Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! (updated)


ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ...
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του Θεοδωρακισμού ότι το video με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στην ψηλότερη οροσειρά της γης, τα Ιμαλάια, ξεπέρασε στο youtube το 1.000.000 θεάσεις! Μια ακόμα τρανή απόδειξη της δυναμικής και της οικουμενικότητας που διακρίνει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. 


Πρώτη δημοσίευση τον Θεοδωρακισμό στις 17/12/2013

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη στη ψηλότερη οροσειρά της γης, στα Ιμαλάια!

Το μουσικό σχήμα ΑΝΝΑ RF, παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, το τραγούδι "Δακρυσμένα Μάτια" ("Weeping Eyes") σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, βρισκόμενο στην οροσειρά των Ιμαλαϊων!

Οι ΑΝΝΑ RF κατάγονται από το Ισραήλ και παρουσιάζουν ένα μίγμα μεταξύ Δυτικής και Ανατολίτικης μουσικής, συνδέοντας αρχαία και μοντέρνα μουσικά όργανα, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικό ήχο! Όπως οι ίδιοι αναφέρουν "το παρελθόν, συναντά το παρόν σε έναν ήχο του μέλλοντος".

Η παραγωγή των τραγουδιών, αλλά και των βίντεο κλιπς, γίνεται από τα ίδια τα μέλη του σχήματος, είτε στο προσωπικό τους στούντιο στο Ισραήλ, είτε στο "κινητό" τους στούντιο, καθώς ταξιδεύουν συνεχώς σε όλον τον κόσμο!

Το "ANNA RF" αποτελεί έκφραση της Αραβο-εβραίκής γλώσσας, με διπλό νόημα, καθώς σημαίνει "ξέρω" και "δε ξέρω", πράγμα το οποίο -όπως το ίδιο το συγκρότημα αναφέρει- αποτελεί τη "φιλοσοφία" τους.

Το βρήκαμε, το λατρέψαμε και σας το παρουσιάζουμε!


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού
Σχόλια

  1. Σημειώνουμε ότι το τραγούδι αυτό βρίσκεται στον Κύκλο τραγουδιών Λιποτάκτες, σε ποίηση του αδερφού του Μίκη Θεοδωράκη Γιάννη. Σε πρώτη εκτέλεση τραγουδήθηκε απ' τον Μίκη Θεοδωράκη, μπουζούκι έπαιξε ο Μανώλης Χιώτης και κλασσική κιθάρα ο Δημήτρης Φάμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.