Ιδεολογικοπολιτικές θέσεις της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα, Μέρος B'


Ζ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)
Ομιλία στα Προπύλαια, Αθήνα 31.5.2011

Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στην άκρη
του γκρεμού χωρίς να το ξέρει και δίχως να το θέλει.

Ποιοι είναι οι ένοχοι; Η ξένη εξάρτηση από τους Δυτικούς μας δήθεν συμμάχους.
Ο πολιτικός κόσμος με κύριους εκφραστές τα δύο κόμματα Εξουσίας, οι άλλοτε εθνικόφρονες, το Μεγάλο Κεφάλαιο και τα όργανά του, το Κράτος και τα ΜΜΕ, δηλαδή το Σύστημα Εξουσίας.



1. ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ
Η πρώτη λοιπόν απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι Ανεξάρτητοι Πολίτες αυτής της χώρας είναι να κόψουν με το μαχαίρι αυτή τη μονομερή εξάρτηση που τόσα δεινά μας έχει προκαλέσει, με την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την αντικατάσταση του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν» με την πατριωτική θέση «Ανήκουμε στον εαυτό μας», «Ανήκουμε στην Ελλάδα», εγκαινιάζοντας μια πολιτική ίσων αποστάσεων με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, θέτοντας ως υψηλότερο στόχο την κατάκτηση της Ουδετερότητας.

Για το ιδεώδες αυτό θεωρούμε ότι η αρχαία μας κληρονομιά που πάντοτε ακτινοβολεί, δηλαδή η Δελφική Ιδέα και το Ολυμπιακό Πνεύμα μας προσφέρουν μεγάλες πιθανότητες για την ανακήρυξη της χώρας μας -με διεθνή συναίνεση- σε Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού.


2. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Έχοντας μπροστά μας αυτά τα υψηλά ιδανικά που θα μας βγάλουν μια για πάντα από τη μέγγενη της εξάρτησης και θα μας οδηγήσουν για πρώτη φορά μετά το 1821 και το 1940 σε μια περίοδο πραγματικής Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Πατριωτικής Αναγέννησης, θα πρέπει σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός, ενωμένος πίσω απ' αυτό το Μεγάλο Όραμα να ξεκινήσει να παλεύει οργανωμένα με στόχο να συντρίψει το Απόστημα που μας δηλητηριάζει και μας απειλεί, να συντρίψει την ξένη εξάρτηση και το Σύστημα Εξουσίας.




3. ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Η σημερινή Κυβέρνηση που έχει φτάσει στο 20%, στην ουσία κυβερνά παράνομα και όχι μόνο γιατί στηρίζεται στο ένα πέμπτο των ψηφοφόρων αλλά και γιατί η ηγεσία της μας οδήγησε με τη δική της βούληση εκβιαστικά κάτω από τον έλεγχο του ΔΝΤ, της Τρόικα και του Μνημονίου δηλώνοντας συνάμα προκλητικά πως παραδίδει αυτοβούλως στους ξένους ένα τμήμα της Εθνικής μας Ακεραιότητας!


4. ΠΡΩΤΗ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  ΤΟΥ «ΤΑΜΕΙΟΥ»
 Ήδη ο Γιούνγκερ μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα ξεπληρώσουμε τα χρέη μας, προτείνει να διοριστεί από την Ευρώπη (δηλαδή ουσιαστικά από τη Γερμανία) μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ολοκληρωτική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου. Αυτή η Επιτροπή που θα είναι ανεξάρτητη και πάνω από κάθε δικό μας έλεγχο, θα εκτιμά την αξία του τάδε ή του δείνα περιουσιακού μας στοιχείου και θα εισπράττει το ποσόν για να το στείλει κατ' ευθείαν σε κάποια Τράπεζα της Ευρώπης. Έτσι φτάνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους, στην απόλυτη ντροπή και στην έσχατη εθνική προδοσία.


5. ΆΚΥΡΗ
Μπροστά σ' αυτή την επικείμενη ατιμωτική εθνική καταστροφή που θα κάνει τους Έλληνες ξένους μέσα στην ίδια τη χώρα τους, πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλο όπλο να την σταματήσουμε από το να διακηρύξουμε όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες ότι θεωρούμε αυτή την επαίσχυντη Πράξη, ΑΚΥΡΗ. Για να ξέρουν από τώρα όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές ότι σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός θα γίνει κυρίαρχος, θα επιδιώξει θα τους διώξει με όσα μέσα διαθέτει, για να καθαρίσει η χώρα μια για πάντα από την κόπρο του Αυγείου.


6. ΊΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Με την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, όποια κυβέρνηση είτε μονοκομματική είτε κυβερνητικής συνεργασίας, θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Δηλαδή αντιλαϊκά μέτρα που θα χειροτερεύουν συνεχώς και παράλληλα θα οδηγούν στη διαρκή αύξηση της οικονομικής μας εξάρτησης με την εκτίναξη του Χρέους.


7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επομένως μονάχα μια ανεξάρτητη Κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει το σημερινό εξαρτημένο Σύστημα Εξουσίας (κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν έχει πίσω της την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) θα μπορέσει να χαρακτηρίσει τα  των οικονομικών και άλλων δεσμεύσεών μας ως δεσμεύσεις απεχθείς, που έγιναν πίσω από την πλάτη του λαού και επομένως είναι εθνικά απαράδεκτες και άκυρες. Μια Κυβέρνηση που θα αναζητήσει δάνειο από άλλες δυνάμεις, όπως την Κίνα και τη Ρωσία, με λογικό επιτόκιο, καθώς και την επίτευξη συμφωνιών για τη δημιουργία κοινοπραξιών με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ώστε να μπορέσει έτσι να επιβάλει τη θέλησή της με την οριστική απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμεύσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένου στη θεσμοθετημένη λαϊκή κυριαρχία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία και με αποκορύφωμα την πατριωτική Αναγέννηση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

**


Η. ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ)
Πλ. Αριστοτέλους, Θεσ/νίκη, 9.6.2011



1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ              
Από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση, που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης.


2. ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                      
Προηγήθηκε το χτύπημα του νεοελληνικού πολιτισμού με την εξάλειψη από την εθνική σκηνή των επιτευγμάτων της δεκαετίας του ΄60, με την άνθιση της Τέχνης, της Ποίησης και της Μουσικής και την αντικατάστασή τους με τα σκουπίδια της διεθνούς και της ντόπιας υποκουλτούρας.


3. ΕΘΝΙΚΗ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ                            
Το χτύπημα συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την προσπάθεια να διαγραφεί η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, η εθνική μας ταυτότητα, ακόμα και η γλώσσα μας η ελληνική. Μήπως πριν λίγα χρόνια ένας εν ενεργεία υπουργός δεν πρότεινε να αντικατασταθεί η ελληνική γλώσσα με την αγγλική; Μήπως δεν επιχειρήθηκε με το βιβλία της ΣΤ΄ Δημοτικού να ξεκινήσει αυτή η διαστρέβλωση από τις νέες γενιές; Μήπως δεν είδαμε προχτές στο ΣΚΑΪ να κακοποιείται η Μνήμη του 1821; Μήπως δεν είδαμε τη σημερινή Κυβέρνηση να αλλάζει τους τίτλους των Υπουργείων, μόνο και μόνο για να φύγουν οι λέξεις «Έθνος», «Μακεδονία» και «Αιγαίο»;


4. ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ                                          
Στις ίδιες αιτίες οφείλεται και η πολιτική του ενδοτισμού που εφαρμόζεται σήμερα. Λ.χ. το Σχέδιο Ανάν εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την Κύπρο. Δεν είναι μήπως ο υπουργός των εξωτερικών ένας από τους συντάκτες του Σχεδίου; Γνωρίζετε μήπως ότι το Μνημόνιο το συνέταξε το αγγλικό γραφείο που είχε συντάξει και το Σχέδιο Ανάν; Το ίδιο φαρμακερό φίδι.


5. ΘΡΑΚΗ                                              
Ενώ οι εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας και της Μειονότητας πανηγυρίζουν ανεμίζοντας τις σημαίες της Δυτικής Τουρκικής Θράκης, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να εμποδίσει την προκλητική προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Μήπως δεν είμαι εγώ πρώτος που στα 1985 πήρα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας; Κι από το 1974 αγωνίζομαι για τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής και της Πομακικής Μειονότητας. Όμως άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όταν η Τουρκία δεν σέβεται την εδαφική μας ακεραιότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της πατρίδας μας. Και όχι να υποχρεώνουμε τους Πομάκους να μιλούν Τούρκικα, όπως κάνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν η μουσουλμανική μειονότητα ξεχνά ότι αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας και προβαίνει σε απαράδεκτα εθνικιστικά ξεσπάσματα. Ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, όπως είναι η Θράκη.


6. ΣΚΟΠΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ                                
Την ίδια ενδοτικότητα βλέπουμε να τηρεί η Κυβέρνηση απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων και της Αλβανίας. Με τελευταία ενέργεια τον αφοπλισμό των εθνοφυλάκων στα Βόρεια σύνορα. Φυσικά δεν θα μας απασχολούν οι λεονταρισμοί των μεν που ζητούν την Ήπειρο από τα σύνορα ως την Πρέβεζα και των δε που ζητούν την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ως τον Όλυμπο και που θεωρούν την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της Σκοπιανής Μακεδονίας, που όπως λένε, «σήμερα … στενάζει υπό ελληνική κατοχή»! Όμως πίσω απ’ αυτά τα δύο κράτη γνωρίζουμε ότι βρίσκονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και είναι αυτοί που εμψυχώνουν και βοηθούν τους εθνικιστικούς κύκλους. Είναι οι ίδιοι που διαλύσανε τη Γιουγκοσλαυία και διαμελίσανε τη Σερβία δημιουργώντας το Αλβανικό Κόσοβο. Γιατί η πολιτική τους αποβλέπει στη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων και κάτω απ’ αυτό το πρίσμα οφείλουμε να ανησυχούμε και να παίρνουμε μέτρα που να ενισχύουν την εθνική μας ασφάλεια και όχι να ενισχύουμε με τη στάση μας -όπως κάνουν σήμερα- τα σχέδια των ακραίων Αλβανών, Σκοπιανών και Τούρκων και να κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε τον ανθελληνικό ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που συστηματικά ενισχύουν τους εχθρούς μας. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Βόρειο Ελλάδα. ΓΙ’ αυτό κι εμείς λέμε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο αμυντικό δόγμα, εντελώς δικό μας, μιας και οι σύμμαχοί μας έχουν προ πολλού συμμαχήσει με τους χειρότερους εχθρούς μας.



7. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ                                          
Ανακεφαλαιώνω:
Στόχος της Παγκοσμιοποίησης είναι να κατεδαφιστούν τα εθνικά σύνορα και μαζί οι εθνικές ιδιαιτερότητες των λαών, η ιστορία, η γλώσσα, ο πολιτισμός και φυσικά να θρυμματιστεί ο οικονομικός, αναπτυξιακός, εργασιακός και κοινωνικός ιστός.

Με την εφαρμογή του «Σοκ και Δέος» που είναι η επίσημη τακτική της οικονομικής σχολής του Σικάγου, στοχεύουν να λυγίσουν τους λαούς με τον φόβο της ανεργίας, της ανασφάλειας, της εξαθλίωσης και της φτώχιας, να δημιουργήσουν μέσα στο λαό ένα τόσο ισχυρό σοκ, ώστε να τα χάσει, να ξεχάσει ποιος είναι και να μεταβληθεί σε φυτό είτε σε πειθήνιο κοπάδι προσφέροντας τον εαυτό του εύκολη λεία στις ορέξεις των σαρκοβόρων Μονοπωλίων των Αμερικανών και της Ευρώπης.

Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην πατρίδα μας. Αφού επί ένα χρόνο μας ζάλισαν με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην ανεργία, την εξαθλίωση, τα λουκέτα και το φάσμα της πείνας, έβγαλαν ήδη στο σφυρί τα πρώτα «φιλέτα» του εθνικού μας πλούτου. Και τώρα, όπως είδαμε, με το Νέο Μνημόνιο ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι.


8. ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ    
Τώρα όλος ο εθνικός μας πλούτος βγαίνει στο σφυρί. Η Ελλάδα ολόκληρη πωλείται στους ξένους και όσα χρήματα προκύψουν, θα πάνε κατ’ ευθείαν στο χρηματοκιβώτιο του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό; Πώς είναι δυνατόν ένας λαός που θυσιάστηκε για να υπερασπίσει την εδαφική μας ακεραιότητα να διώξει τους ξένους κατακτητές και να σώσει την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και την τιμή του, να επιτρέπει σήμερα και μάλιστα σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση να ξεπουλά ξετσίπωτα ολόκληρη τη χώρα μας στους ξένους;

 Η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της φαίνεται πως μας θεωρούν πέρα για πέρα ηλίθιους, όταν ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να μας σώσουν με τη βοήθεια των ξένων.


9. Η ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ                                
 Αναφερθήκαμε στην ξένη εξάρτηση, ουσιαστικά στην Αμερικανοκρατία, που από τα 1950 διαμορφώνει την εξωτερική και την αμυντική μας πολιτική, ελέγχει την οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις.

Κατασκευάζει και ανεβάζει κόμματα της αρεσκείας της και κατεβάζει όσα την ενοχλούν ή την φοβίζουν. Ανεβάζουν και κατεβάζουν Κυβερνήσεις. Επιβάλλουν και παύουν πρωθυπουργούς. Χωρίς την ξένη εξάρτηση δεν ήταν δυνατόν να ευδοκιμήσουν καταστάσεις όπως οι σημερινές. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς τις πλάτες των ΗΠΑ δεν θα τολμούσε να μας κοροϊδεύει κατά πρόσωπο και να προχωρεί σε πράξεις που σε άλλες εποχές, αυτοί που θα τολμούσαν να τις κάνουν, θα σερνόταν ασφαλώς σε δικαστήρια, φυλακές και ίσως ακόμα και σε εκτελεστικά αποσπάσματα.

Σ’ αυτή τη χώρα, εδώ και 2.500 χρόνια, όποιος τολμούσε να πει ότι προσφέρει ένα τμήμα της εθνικής ακεραιότητας στους ξένους, στιγματιζόταν ως προδότης και είχε την τύχη που του άρμοζε.


10. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ      
 Όταν ξεκίνησα με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, ξεκίνησα με σκοπό να φτάσω ως το τέρμα. Χωρίς να υπολογίζω εμπόδια και θυσίες. Και το τέρμα έχει ένα όνομα: Είναι η οριστική απαλλαγή της Ελλάδας από την ξένη εξάρτηση. Και γι’ αυτό ο πρώτος μας στόχος είναι η Εθνική Ανεξαρτησία. Στη συνέχεια και αφού αντικαταστήσουμε το σημερινό Σύστημα Εξουσίας με νέο Σύνταγμα, νέους θεσμούς, νέες σχέσεις, καινούριο αμυντικό δόγμα και εξασφαλίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και εγκαταστήσουμε τον Λαό στο θρόνο της Εξουσίας, τότε θα έχουμε εκπληρώσει τον δεύτερο Στόχο, δηλαδή την Παλλαϊκή Εξουσία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία.

Από κει και πέρα επεξεργαζόμαστε από σήμερα με τη σύσταση επιτροπών από επιστήμονες και απλούς πολίτες, ένα πλήρες πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, με επίκεντρο την άνοδο του οικονομικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που θα οδηγήσει και πάλι τη χώρα μας στον υψηλό βαθμό της εκτίμησης, του κύρους και της ακτινοβολίας που της αξίζει.

Κι αυτός είναι ο τρίτος μας Στόχος: Η Πατριωτική Αναγέννηση.            


11. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ                
Ναι, υπάρχει τέτοια λύση που για να είναι ρεαλιστική θα πρέπει να στηρίζεται στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας. Έτσι πιστεύω.

Μονάχα μια ανεξάρτητη Κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει το σημερινό εξαρτημένο Σύστημα Εξουσίας (κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν έχει πίσω της την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) θα μπορέσει να χαρακτηρίσει το σύνολο των οικονομικών και άλλων δεσμεύσεών μας ως δεσμεύσεις απεχθείς, που έγιναν πίσω από την πλάτη του λαού και επομένως είναι εθνικά απαράδεκτες και άκυρες.

Μια Κυβέρνηση που θα αναζητήσει άμεσα δάνειο από άλλες δυνάμεις, όπως την Κίνα και τη Ρωσία, με λογικό επιτόκιο, όπως άλλωστε οι ίδιες το είχαν προτείνει στον κ. Παπανδρέου που το απέρριψε, όπως άλλωστε ματαίωσε και την κερδοφόρο σύμβαση του Μπουργκάς εν μέσω οικονομικής κρίσης, μόνο και μόνο για να φανεί αρεστός στους Αμερικανούς.

Μια Κυβέρνηση που θα επιδιώξει τη σύναψη συμφωνιών με τις ίδιες δυνάμεις για τη δημιουργία κοινοπραξιών με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ώστε να επιτύχει την οριστική απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμεύσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένου στη θεσμοθετημένη λαϊκή κυριαρχία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία και με αποκορύφωμα την πατριωτική αναγέννηση.

**

Θ. ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Ομιλία στην πλατεία Καρατάσου, Νάουσα 25.6.11


1. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ                        
Τελικός σκοπός του Κινήματός μας είναι η οριστική κατάκτηση από το Λαό μας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και της διακυβέρνησης της χώρας από τους εκπροσώπους του Παλλαϊκού Πατριωτικού Μετώπου, που φιλοδοξούμε να σχηματίσουμε μαζί με όλες τις υπόλοιπες ανεξάρτητες δυνάμεις που παλεύουν σήμερα για τον ίδιο σκοπό. Να εκπονήσουμε ένα νέο Σύνταγμα και νέους θεσμούς, που να υπηρετούν το Όραμα της Άμεσης Δημοκρατίας. Με τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να επιβάλουμε ισότιμες σχέσεις με όλους τους Λαούς. Να εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την Εδαφική μας Ακεραιότητα και τέλος με ένα σύγχρονο επιστημονικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε πρόοδο και ευτυχία στον ελληνικό λαό και υπερηφάνεια, εκτίμηση, λάμψη και σεβασμό στην πατρίδα μας την Ελλάδα.


2. ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ                        
Δεν υποτιμούμε τις δυνατότητες που εξακολουθεί να έχει το Φρούριο της εξουσίας, που το αποτελούν οι ντόπιοι και ξένοι οικονομικοί Ολιγάρχες, που με το χρήμα τους μπορούν να εξαγοράζουν κόμματα, κυβερνήσεις, τηλεοράσεις και έντυπα, που έχουν τη δύναμη να αποβλακώνουν το λαό και να εξαγοράζουν συνειδήσεις. Οι ξένοι, οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί τους σύμμαχοι ελέγχουν τον Κρατικό Μηχανισμό, τις ΔΕΚΟ, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τις Τράπεζες και τα ΜΜΕ. Δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό ελέγχουν τις Ένοπλες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Δυνάμεις. Διαθέτουν όμως τμήματα των ΜΑΤ που όπως είδαμε, άρχισαν να χτυπούν αλύπητα. Σε μεγάλο βαθμό επίσης επηρεάζουν το Δικαστικό Σώμα, καθώς και ένα μεγάλο μέρος του Επιστημονικού Κόσμου και του χώρου της Τέχνης και της διανόησης. Και ας μην απορήσουμε αν αύριο-μεθαύριο βάλουν μπροστά το οπλοστάσιο των αντιλαϊκών Νόμων για να μας φοβίσουν και να μας τρομάξουν.


3. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ                                      
Ο Λαός μας έχει διδαχθεί από τα λάθη του και τώρα είναι αδύνατο να μας τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και να μας στήσουν στον τοίχο, όπως έκαναν άλλοτε. Ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μας πει ότι τάχα δεν είμαστε πατριώτες, δεν είμαστε Έλληνες και πως δεν αγαπάμε το Λαό και την Χώρα μας; Τώρα φροντίσαμε να σηκώσουμε στους ώμους την Ελλάδα και την Πατρίδα, γεγονός που το γνωρίζει και το εκτιμά όλος ο Λαός. Για το ποιος δεν αγαπά και ποιος ξεπουλά την Ελλάδα φρόντισαν να μας το δείξουν οι ίδιοι, με τις άφρονες αντιπατριωτικές πράξεις τους.


4. ΛΑΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ                              
Όμως ξέρουμε ότι δεν φτάνει να ενωθεί ο λαός. Θέλουμε τον Λαό ενεργητικό γνώστη της αλήθειας. Ένα λαό υπεύθυνο που μόνο έτσι μπορεί να δώσει στην ενότητα τον χαρακτήρα της πίστης, του πείσματος, της αποφασιστικότητας και του θάρρους. Μαζί με τη βεβαιότητα όχι μόνο της τελικής νίκης αλλά και του τι θα πρέπει να γίνει μετά τη νίκη, ώστε η Πατρίδα να είναι ελεύθερη, ακέραιη και δυνατή και ο λαός ελεύθερος και ικανός να χτίσει όπως αυτός θέλει το ίδιο του το μέλλον.


5. ΛΑΟΣ ΟΡΘΙΟΣ                                          
Εκατομμύρια Έλληνες, που όλοι μαζί κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, εμφορούμενοι από τα ίδια ιδανικά, γίνονται αυτομάτως δύναμη ιστορική. Που σημαίνει ότι τότε όλα αλλάζουν. Πρώτα και κύρια αλλάζει η ψυχολογία του ίδιου του Λαού, που από Λαός αβέβαιος και φοβισμένος γίνεται Λαός βέβαιος και αποφασισμένος. Λαός νικητής. Αλλάζει ακόμα και η στάση των εχθρών και των φίλων του απέναντί του. Γιατί όλοι υπολογίζουν και σέβονται έναν Όρθιο Λαό.


6. ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ                  
Θα πρέπει όμως και μεις να φροντίσουμε να καταλάβουν ότι είμαστε μια δύναμη που πάνω απ' όλα αγαπά την Ελλάδα. Μια δύναμη έτοιμη να θυσιαστεί για την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι ο χαρακτήρας της πάλης είναι σήμερα πατριωτικός. Και επομένως το μόνο κριτήριο που μετρά για μας είναι η αγάπη και η αφοσίωση στον Λαό και την Πατρίδα, πάνω από διαχωριστικές γραμμές και αντιπαλότητες. Ο αγώνας μας είναι δημοκρατικός, απελευθερωτικός, πατριωτικός και ριζοσπαστικός, είναι επαναστατικός, βασισμένος μόνο στη δύναμη του ενωμένου Λαού, δηλαδή ειρηνικός.


7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ        

Συνοπτικά αγωνιζόμαστε:

1. Για να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο-Τρόικα-ΔΝΤ.
2. Να χαρακτηρίσουμε άκυρες όλες τις Δεσμευτικές Συμβάσεις, Συμφωνίες που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου.
3. Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.
4. Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.
5. Να συνάψουμε Δάνεια και επικερδείς Συμφωνίες με τρίτες χώρες.
6. Να διεκδικήσουμε το Status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου. Και με επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το Status της Ουδετερότητας οδηγεί σε αναθεώρηση των σχέσεών μας. Τέλος οι διεθνείς εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την Ουδετερότητα της χώρας, μάς απαλλάσσουν από τα βάρη των εξοπλισμών.
7. Να επιβάλουμε τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της Άμυνας της χώρας.
8. Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ (την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
9. Να αναθεωρήσουμε τον Συνταγματικό μας χάρτη με νέους θεσμούς, που να εξασφαλίζουν το πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας.
10. Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικουμενικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ανόρθωσης, Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτιστικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού, κοινωνικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στο διεθνή χώρο.


8. ΑΝΤΙΜΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ                  
Αυτή είναι η Πρότασή μας για ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα προτείνουμε σε όλες τις παράλληλες με μας Κινήσεις, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα κοινό Αντιμνημονιακό Μέτωπο Ανεξάρτητων Κινήσεων, που να διεκδικήσει άμεσα την Κυβερνητική Εξουσία. Και σας καλούμε να το στηρίξετε με την ισχύ και το κύρος της δυναμικής παρουσίας σας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η θέλησή του Λαού και μόνο, είναι ικανή να γράψει Ιστορία.


9. ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ                          
 Σε λίγο θα παρακολουθούμε τους ξένους να πουλούν, να εισπράττουν και να στέλνουν τα χρήματα κατ' ευθείαν στις Τράπεζες των δανειστών μας καθώς θα ξεπουλούν πότε ένα λιμάνι, πότε ένα αεροδρόμιο, μια υποθαλάσσια εξόρυξη πετρελαίου ή άλλη υπόγεια εξόρυξη ορυκτού πλούτου. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ έχουν ήδη πουληθεί και θα μείνουν τα Μνημεία, Δελφοί-Ολυμπία-Ακρόπολη σαν είδη σε τιμές ευκαιρίας.


10. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ                    
Σε μια προσπάθεια να αλλάξουν το σκηνικό, αντί για την περιβόητη συναίνεση των 3 ωρών που παρακολουθήσαμε από τις τηλεοράσεις, ο ταχυδακτυλουργός Γιώργος Παπανδρέου μας έβγαλε από το καπέλο του το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τους θανάσιμους αντιπάλους του με επί κεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Του πρόσφερε βέβαια την ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού των Οικονομικών. Κι αυτός, αν και έξυπνος άνθρωπος, τη δέχθηκε με χαρά και συγκίνηση. Απόδειξη, φίλοι μου, ότι για τους επαγγελματίες πολιτικούς, πάνω απ' όλα, ακόμα και από το προσωπικό τους συμφέρον, βρίσκεται η καρέκλα. «Δώστε μου σας παρακαλώ μια καρέκλα και ας είναι και η ηλεκτρική». Ποιος θα καταβροχθίσει τελικά τον άτυχο Βαγγέλη; Σε πολύ λίγο διάστημα θα το ξέρουμε. Γιατί όσο περνά ο καιρός, τόσο θυμώνει ο Λαός. Είπαμε, «ειρηνικά». Είπαμε, «μαλακά». Είπαμε, «φρόνιμα». Έχετε όμως δει ποτέ πλήθος απελπισμένων; Ένα κοπάδι ανθρώπων χωρίς ηγεσία και ηγέτες, όταν ξεσηκωθεί γιατί τα μάτια του θα έχουν γίνει κόκκινα από΄την αδικία και τον πόνο;


11. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ                      
Όχι φίλοι μου, το Σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση. Είναι πιασμένο όπως η μύγα στον ιστό της αράχνης και όσο κουνιέται, τόσο η αράχνη το τυλίγει πιο σφιχτά, για να το καταβροχθίσει με την ησυχία της.

Εμείς φίλοι μου είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μείναμε ηθελημένα έξω από το Σύστημα, γιατί πιστεύουμε ότι το Σύστημα Εξουσίας έχει σαπίσει και γι' αυτό θα πρέπει να το γκρεμίσουμε από τα θεμέλιά του και πάνω του να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα. Μόνο έτσι θα δώσουμε την τελειωτική λύση στο εθνικό μας πρόβλημα. Το πιστεύουμε, το θέλουμε και στο τέλος θα πετύχουμε να επιβάλουμε την Εθνική Ανεξαρτησία, την Παλλαϊκή Εξουσία και την Πατριωτική Αναγέννηση.


12. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ                
Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε, θα πούμε και θα πραγματοποιήσουμε. Όλοι μαζί για τη μοναδική σωτηρία της κοινής μας πατρίδας.

Να φύγουν οι ξένοι. Να φύγει η Τρόικα.
Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα. Και δεν πληρώνει τίποτα.
Μπορούμε να βρούμε δάνεια με επιτόκιο ακόμα και 1% για να σταθούμε στα πόδια μας
Θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους. Δυτικούς, Ανατολικούς, Βόρειους και Νότιους.
Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους
.Είμαστε εργατικοί, αγαπάμε τη γη και τη θάλασσά μας.
Έχουμε πλούτο γύρω μας και μέσα μας.
Είμαστε λαός της Ειρήνης, της Αγάπης, της Ζωής, του Έρωτα, του Κρασιού, του Γλεντιού, που ζει με το Τραγούδι και τον Χορό.
Που δημιουργεί μέσα απ' τους αιώνες έναν ανυπέρβλητο πλούτο πνεύματος και ομορφιάς.


13. ΜΠΟΡΟΥΜΕ                                        
 Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν αυτός ο λαός πει μέσα του «Μπορώ» και το πιστέψει βαθειά, είναι ικανός να μετακινήσει βουνά.

Ελάτε λοιπόν όλοι μαζί πιασμένοι χέρι με χέρι να βροντοφωνάξουμε «ΜΠΟΡΟΥΜΕ!»

Και μην ξεχνάμε ότι από το 1821 η έρμη η Ελλάδα περιμένει να ακούσει από τα παιδιά της αυτή τη λέξη: ΜΠΟΡΩ !

**


Ι. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Ομιλία στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά Κρήτης 21.9.2011


1. ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ «ΕΛΛΑΔΑ»                                  
Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι που ονομάζεται «Ελλάδα».

Ότι το πλοίο είναι δικό τους και ότι η μοναδική δύναμη που διαθέτουν αυτοί που μας διοικούν σήμερα, είναι η δική μας παθητική στάση και η άγνοιά μας ότι είμαστε τόσο πολλοί και δυνατοί, που όταν το καταλάβουμε και το θελήσουμε, τους πετάμε -ξένους και ντόπιους- στη θάλασσα και σώζουμε το καράβι, που πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένας ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ όπως το ονόμασαν οι ίδιοι, που τον οδηγούν κατ' ευθείαν πάνω στο παγόβουνο, που μας περιμένει για να μας τσακίσει ολοκληρωτικά.


2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ              
Ας δούμε τώρα μέσα σε ποια πελάγη ταξιδεύουμε. Η οικονομική τρομοκρατία μετά την Ελλάδα ρίχνει τον ένα ευρωπαϊκό λαό μετά τον άλλον μέσα σε μια μανιασμένη θάλασσα. Απειλεί ακόμα και την ίδια την Αμερική, την πιο μεγάλη χώρα του καπιταλισμού. Αυτό που συμβαίνει είναι πράγματι πρωτάκουστο. Όπως όλοι ξέρουμε, ο καπιταλισμός θεοποίησε το χρήμα. Και όπως φαίνεται, το χρήμα απέκτησε συνείδηση της δύναμής του, έγινε όπως λένε άυλο (χρηματοπιστωτικό στη γλώσσα των οικονομολόγων), άυλο μεν όμως τόσο παντοδύναμο, ώστε να μπορεί να υποτάξει ακόμα κι εκείνον που το γέννησε, δηλαδή τον καπιταλισμό. Για να κάνει τι; Μα για να εξουσιάσει πάνω από όλους τους λαούς με όπλο την οικονομική τρομοκρατία επιβάλλοντας μια Νέα Διεθνή Τάξη Εξουσίας, που θα την ονομάζω «νέο-φετιχιστική».


3. ΤΡΟΪΚΑ                                                    
Το πλοίο «Ελλάς» κλυδωνίζεται ουσιαστικά ακυβέρνητο, μιας και η γέφυρα έχει καταληφθεί από την Τρόικα δηλαδή το πειθήνιο όργανο των Τραπεζών, πάνω στις οποίες στηρίζει τη δύναμή του το «άυλο χρήμα» από όπου εκπορεύεται η οικονομική τρομοκρατία και ο νεο-φετιχισμός.


4. ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ – ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ            
Θα ήθελα από σας να σκεφτείτε δύο πρωταρχικά πράγματα: Το πρώτο είναι να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο, που βολοδέρνει μέσα σε μια άγρια θάλασσα και ότι δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες με ίσα μερίδια ευθύνης ο καθένας. Και το δεύτερο ότι η πορεία του πλοίου είναι βασικά λαθεμένη.


5. Η ΧΩΡΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ                                        
Ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κυβερνήσουμε εμείς οι ίδιοι το καράβι μας και η θέληση να προσπαθήσουμε να το οδηγήσουμε σε ήρεμα νερά, μακριά από τον σκυλοκαυγά όπου το ένα τέρας προσπαθεί να φάει το άλλο, σ' αυτόν τον κόσμο που τον χαρακτηρίζει ο Νόμος του ισχυρότερου, δηλαδή ο Νόμος  της Ζούγκλας.
                                                 
Προς το παρόν υπάρχει άμεση ανάγκη να σταματήσει η λαθεμένη πολιτική της Τρόικα-Κυβέρνησης που αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Από τη στιγμή που ήρθε η Τρόικα τον Μάιο του 2010 έως σήμερα όλοι οι αριθμοί διαψεύστηκαν και όλα τα μέτρα που πάρθηκαν απέτυχαν. Με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται καθημερινά σε μεγαλύτερη κρίση, που την οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση με αυξανόμενους ρυθμούς.

Εν τούτοις η Κυβέρνηση επιμένει συνεχίζοντας την ίδια αποτυχημένη της πολιτική.


6. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ                                        
Τώρα φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν ο Παπανδρέου που κατέφυγε στην Τρόικα αλλά η Τρόικα και οι δανειστές που τον υποχρέωσαν να θέσει τη χώρα μας κάτω από την κηδεμονία τους, γιατί όπως αποδείχθηκε, τα δάνεια με τα οποία συνεχίζεται η υπερχρέωσή μας, δεν προορίζονται για μας αλλά για κείνους. Δηλαδή μας δανείζουν, μας χρεώνουν με τόκους και στη συνέχεια τα δάνεια που μας δίνουν, πάνε κατ' ευθείαν στους δανειστές μας.


7. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ                                    
Ουσιαστικά γδύνουν τους πιο αδύνατους, μικρομεσαίους, τους μισθοδίαιτους και τους συνταξιούχους αυξάνοντας την ανεργία για να συντηρούν το Δημόσιο, ενώ τα δάνεια μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς ίχνη κέρδους για μας, με μόνη συνέπεια τη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους. Που μέσα σε ενάμιση χρόνο εκτινάχθηκε από το 132% του ΑΕΠ στα 152%. Και όπως όλοι γνωρίζουν, το 150% είναι η κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγεί ακόμα και μια πλούσια χώρα από τα χρέη με τους τόκους και τα χρεολύσια στον αιώνα τον άπαντα. Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση αυτή μας οδήγησε μέσα σε ενάμιση χρόνο στην πλήρη οικονομική καταστροφή.


8. ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ                                        
Μια τόσο άθλια, πρόστυχη και καθαρά αντεθνική κομπίνα όπως αυτή που έγινε σε βάρος του Λαού μας, δεν νομίζω να εφαρμόστηκε έως σήμερα σε καμμιά χώρα του κόσμου. Πρόκειται για ένα εθνικό έγκλημα που θα πρέπει άμεσα να σταματήσει, Πρώτον γιατί διαλύει κυριολεκτικά τη χώρα μας σε βάθος χρόνου και Δεύτερον γιατί μόνο σε κάφρους αξίζει μια τέτοια κοροϊδία.


9. ΧΩΡΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣ                                          
Γιατί δεν είναι μόνο οι απλοί πολίτες που θίγονται από τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και η ίδια η χώρα, η πατρίδα μας, που την έχουν καταντήσει παίγνιο στις κάθε είδους ορέξεις των λεγομένων  συμμάχων μας, των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Η σημερινή Κυβέρνηση μάς έχει υποβιβάσει όσο καμμιά άλλη σε υπάκουο υπηρέτη ξένων συμφερόντων. Χωρίς να έχουμε δικαίωμα για τη χάραξη ανεξάρτητης εθνικής, αμυντικής και οικονομικής πολιτικής. Δηλαδή μας έχουν μεταβάλει σε ένα απλό προτεκτοράτο φτάνοντας στο σημείο να μας επιβάλουν Γερμανό υπερ-πρωθυπουργό. Ενώ μεθοδεύουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας στους ξένους δανειστές.


10. ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ          
Αν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία, θα έπρεπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει να γίνουν εκλογές, για να κρίνει ο λαός εάν εξακολουθεί να έχει το ουσιαστικό δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις που μάλιστα ξεθεμελιώνουν την ίδια τη βάση της ελληνικής κοινωνίας και δεσμεύουν τη χώρα για πολλές δεκαετίες. Τι άλλο στην ουσία είναι αυτό παρά ένα παρατεταμένο πραξικόπημα; Και η Βουλή; Γιατί όλοι σιωπούν μπροστά σ' αυτή την κακοποίηση της ουσίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;


11. Η ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΟΘΙ                                          
Πρόκειται για ένα συνταγματικό αδιέξοδο, μια παραμόρφωση της πεμπτουσίας της Δημοκρατίας που με απόλυτη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, βαρύνει, αλλοιώνει και βλάπτει την χρηστή διακυβέρνηση της χώρας οδηγώντας σε μια ουσιαστική κατάχρηση εξουσίας και μετατρέπει τη Βουλή σε ένα άλλοθι για μια κατ' ουσίαν δικτατορική επιβολή μιας μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας. Με άλλα λόγια οδηγεί στην καταπάτηση της Δημοκρατίας ως συστήματος που διασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.


12. ΑΝΥΠΑΚΟΗ                                            
Στο μεταξύ και έως ότου η πολιτική εξουσία επιλύσει τα προβλήματά της, εμείς η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων πολιτών έχουμε ηθικό, εθνικό και δημοκρατικό χρέος να θεωρούμε τις αποφάσεις αυτής της ουσιαστικής μειοψηφίας σε μια εποχή μάλιστα που έχει παραδώσει τις τύχες της χώρας μας στους ξένους, ως ηθικά, εθνικά και δημοκρατικά παράνομες, αντιτάσσοντας το όπλο της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις ηθικά, εθνικά, δημοκρατικά και ιστορικά παράνομες αποφάσεις της.

Ανυπακοή ατομική και συλλογική σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που παίρνονται μάλιστα κατ' επιταγήν των ξένων επιτηρητών μας και που θίγουν εκτός από τα συμφέροντα του Λαού και της χώρας, την προσωπική, λαϊκή και εθνική μας αξιοπρέπεια.

Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι μια αυθαίρετη έννοια. Είναι μια ολόκληρη θεωρία της πολιτικής επιστήμης και του συνταγματικού δικαίου και κεκτημένο του πολιτικού και συνταγματικού μας πολιτισμού. Δηλώνει το δικαίωμα του πολίτη να μην τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εξουσία, όταν εκείνη πρώτα δεν τηρεί τους όρους του «κοινωνικού συμβολαίου» Ας μην ξεχνάμε την  ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματός μας: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».


13. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                        
Οι μεγάλοι φόροι και οι μαζικές απολύσεις θα δημιουργήσουν στρατιές απελπισμένων. Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα πρέπει να απαντήσουμε. Προτείνουμε σαν πρώτα μέτρα την ΑΜΥΝΑ, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ, καθώς και την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Η άμυνα και η ανυπακοή πρέπει να εστιασθούν στις  περιπτώσεις που κινδυνεύει να ξεπουληθεί όσο-όσο τόσο η ατομική όσο και η δημόσια περιουσία.

Παράλληλα όμως με την Άμυνα, προτείνουμε και την Επίθεση. Σε περίπτωση που υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές, τι θα γίνει; Θα ψηφίσουμε πάλι τα ίδια κόμματα; Θα ρίξουμε λευκό; Ή δεν θα ψηφίσουμε; Τίποτα από όλα αυτά. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος. Όμως με μια προϋπόθεση: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη Εθνική Λαϊκή Παράταξη που θα σαρώσει.


14. ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ            
Θα βρούμε τι είναι εκείνα  που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού  μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το Σύστημα Εξουσίας.

Να απαλλαγούμε από το Χρέος. Να φύγει η Τρόικα. Να γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση. Να αναδειχθούν καινούρια πρόσωπα που να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης κλπ.


15. ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        
Σε μια ενιαία παράταξη με δικό  της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της. Μια παράταξη μέσα στην οποία να επικρατεί το ήθος, οι αξίες και οι αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ελεύθερη ένωση ελεύθερων ανθρώπων με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την αγάπη στην πατρίδα, την πρόοδο και τη Δημοκρατία.


16. ΑΫΛΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΕΤΙΧΙΣΜΟΣ    
Η θεοποίηση του χρήματος έχει περάσει στο στάδιο που με όπλο την οικονομική τρομοκρατία επιβάλλει τον νέο-φετιχισμό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ προσπαθώντας με τον πλήρη έλεγχο του χρηματιστηριακού συστήματος να χειραγωγήσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και να το αναδείξει σε ισχυρούς πυλώνες ενός νέου τύπου παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μεταβάλλει τις κυβερνήσεις σε πειθήνια όργανά του με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σαν όργανα αποδόμησης των χαρακτηριστικών που συνιστούν την ταυτότητα του κάθε έθνους, του κάθε λαού και της κάθε κοινωνίας. Με την πολιτική του «Σοκ και Δέος» που βασίζεται στην κατατρομοκράτηση, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση των μαζών, ξεκαθαρίζει όπως φαίνεται το έδαφος, ώστε επάνω στα ερείπια που δημιουργεί, να χτίσει το δικό του μοντέλο του παγκοσμιοποιημένου πολίτη-λαού.


17. ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ                                    
Ξεκίνησαν αμέσως μετά τη Χούντα με τη συστηματική κατεδάφιση του νεοελληνικού πολιτισμού επιβάλλοντας στη θέση του την υποκουλτούρα, ενώ παράλληλα φόρτωναν στην πλάτη μας υπέρμετρα χρέη με τη μέθοδο των πολεμικών δαπανών και του δημόσιου δανεισμού. Σ' αυτό τους το έργο είναι βέβαιο ότι είχαν Έλληνες συνεργάτες, από υπαλλήλους και τεχνοκράτες μέχρι υπουργούς και πρωθυπουργούς. Ο σκοπός τους ήταν να μας φορτώσουν με χρέη και τόκους τόσο υψηλούς, ώστε να βρεθεί η χώρα μας να τους χρωστά στο διηνεκές.


18. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ        
Η Ελλάδα μπορούσε μετά τη Χούντα να ξεπεράσει τις προχουντικές κομματικές της διαφορές (που αντανακλούσαν μια διεθνή διαμάχη που δεν υπάρχει πια και που μας οδήγησαν ακόμα και σε εμφύλια σύρραξη) σχηματίζοντας μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με κύριο στόχο την καθολική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και την σύναψη ειρηνικών σχέσεων με τους γείτονες, γεγονός που θα μας απάλλασσε από τις στρατιωτικές δαπάνες και τα δάνεια εξασφαλίζοντας οικονομική επάρκεια και άνοδο του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου του λαού μας.

Τώρα φαίνεται πόσο άβουλοι και ανεύθυνοι ήσαν εκείνοι που συστηματικά διαιρούσαν και υποδιαιρούσαν τον λαό επιβάλλοντας την κομματοκρατία και οδηγώντας έτσι τη χώρα στον παρασιτισμό και τη διαφθορά αντί για την κοινωνική άνοδο και την πρόοδο.


19. ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ                        
Φοβάμαι όμως ότι η περίπτωσή μας είναι πολύ βαριά. Εδώ που οδηγήθηκαν τα πράγματα από την παρούσα κυβέρνηση, δεν θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από τα χρέη και τους τόκους στον αιώνα τον άπαντα.

Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ΑΕΠ στα 132%, για να το φτάσει σε ενάμιση χρόνο στο 152%. Δηλαδή στην κόκκινη γραμμή που μας καταδικάζει σε εφ' όρου ζωής δέσμευση έναντι των δανειστών μας. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία των αντισυνταγματικών δανειοδοτικών συμβάσεων και σε άρνηση καταβολής των παράνομων δανείων ως επαχθών.


20. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ                                          
Είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά για αλλαγή πορείας. Γιατί με την ως τώρα πορεία, η Τρόικα και η Κυβέρνηση μάς προσφέρουν βορά σε σαρκοφάγα και το αποτέλεσμα είναι Θάνατος! Δηλαδή πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου για μας και τη χώρα μας.

Κι εδώ μπαίνει ένα άλλο θέμα: Η επίθεση! Μιας και η καλλίτερη άμυνα, όπως λένε, είναι η επίθεση.


21. ΕΠΙΘΕΣΗ                                                  
Εμείς του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών πιστεύουμε ότι ο μόνος που μπορεί να επιτεθεί με πιθανότητες επιτυχίας είναι ο ελληνικός λαός. Και σ' αυτόν τον σκοπό είμαστε αφοσιωμένοι. Ξέρουμε ότι το Σύστημα Εξουσίας, ελληνικό και ξένο, είναι δυνατό. Όμως η ιστορική πείρα μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από τον ενωμένο λαό.

Με άλλα λόγια αν μέχρι τώρα η ενότητα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων με τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ και με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ήταν  επιβεβλημένη, σήμερα γίνεται πλέον ζωτικής σημασίας, αναγκαία και σημαντική, μιας και οι συνθήκες δυσκολεύουν για μας που παλεύουμε για την σωτηρία της χώρας.


22. ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ          
Είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία του «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου με τη σύσταση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού. Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού Μετώπου, που να ξεκινά από τον πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ξεκινάμε από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, το νέο Σύνταγμα που θα δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα σε κάθε πολίτη.

Από κει και πέρα μπορεί να συμφωνήσουμε σε μια σειρά κοινούς στόχους, που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την αντιπροσωπευτική όλων των τάσεων ομάδα που θα χαράζει την τακτική και τη στρατηγική του αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας. Το δικό μας σύνθημα είναι:


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

**


ΙΑ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Συνέντευξη στη Μαρία Λυσάνδρου, περιοδικό NEXUS, Απρίλιος 2011


1. ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ                          
Αυτές οι μικρές ομάδες πρωτοβουλίας που επιλέξαμε σαν μια πρώτη μορφή οργάνωσης, έχουν χρέος να εκπέμψουν μια τόσο ισχυρή πατριωτική, ηθική, μορφωτική και πολιτική ακτινοβολία, ώστε να συνενώσουν γύρω τους με την προσφορά, τη δράση, τις επιλογές και το απαιτούμενο κύρος τους τις αναγκαίες λαϊκές δυνάμεις, ώριμες και έτοιμες να συγκρουστούν με το υπάρχον κοινωνικό-πολιτικό Σύστημα.


2. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ                      
Μέσα σ' αυτό που αποκαλείται ΠΡΟΤΑΣΗ υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τη συγκρότηση μιας νέας ιδεολογικο-πολιτικής πλατφόρμας ικανής να συνενώσει με νέους ισχυρούς δεσμούς τα μέλη της Κίνησης. Η ανύψωση του ρόλου μας στο επίπεδο της σωτηρίας της Πατρίδας υποτάσσει κάθε άλλη σχέση-αντίθεση-άποψη στις επιταγές αυτής της νέας επιλογής σε ό, τι αφορά τον ρόλο του ενεργού πολίτη απέναντι στα εντελώς καινούρια προβλήματα-ερωτήματα και λύσεις που απαιτούν οι εντελώς νέες συνθήκες ζωής και οι νέες σχέσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δηλαδή στην ουσία είμαστε ένα νέο πολιτικό κίνημα στο ύψος και τις απαιτήσεις των καιρών.


3. ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΘΑΡΑ ΗΘΙΚΗ                          
Προσωπικά έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου, όπως επίσης την απαιτούμενη πείρα, τις γνώσεις και τη θέληση, ώστε να παραμείνει η Κίνηση απολύτως λαϊκή, ελεύθερη, υπεύθυνη και προοδευτική δίχως στρατηγούς και στρατιώτες. Η δύναμη και η επιρροή μου είναι καθαρά ηθική. Δεν στηρίζεται ούτε σε μηχανισμούς ούτε σε ματαιοδοξίες αλλά μόνο στην ανάγκη μου να προσφέρω ξεπερνώντας τις όποιες δυνάμεις μού έχει αφήσει ο χρόνος.


4. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ    
Στην Ελλάδα είναι ζωντανή η Οικογένεια, που παραμένει Κιβωτός Μνήμης και Ήθους. Μόνο που τα παιδιά αυτά δεν τα βλέπουμε, γιατί δεν θέλουμε να τα δούμε και γιατί κι εκείνα δεν έχουν ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και τις ευκαιρίες να μας δείξουν ποιοι και πόσοι είναι, πόσο αξίζουν, τι θέλουν και τι μπορούν.


5. ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΛΑΟ                                              
 Πολλές φορές το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί στη χώρας μας, μιας και σχεδόν πάντοτε πριν από μια λαμπερή ξεχωριστή περίοδο της ιστορίας μας προηγήθηκαν φαινόμενα σαν τα σημερινά, με ένα λαό αδιάφορο και μια νεολαία παρεξηγημένη. Κι όμως αυτοί οι ΤΙΠΟΤΑ είναι που κάνανε την «Αλβανία», την Εθνική Αντίσταση, τους Δημοκρατικούς Αγώνες, τις «Μπουμπουλίνες» και τα «Πολυτεχνεία».


6. ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ                                      
 Ξεκινάμε κάτι καινούριο, που σημαίνει ότι πάρα πολλοί καραδοκούν να μας βλάψουν. Δεν είναι φυσικό να προσέχουμε; Πόσο μάλλον που αν και γνωρίζουμε το πόσο μας φοβούνται και όσο μεγαλώνουμε θα μας φοβούνται πιο πολύ, εμείς δε φοβόμαστε να δείχνουμε τα πρόσωπά μας, γιατί κάνουμε έναν τίμιο αγώνα, μόνο και μόνο από αγάπη στον ελληνικό λαό.Θεωρούμε τους εαυτούς μας λαϊκούς αγωνιστές και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.


7. ΜΟΝΟΣ                                                              
Έχετε πει σε πρόσφατη συνέντευξή σας: «Aισθάνομαι μόνος. Έχω το ίδιο και χειρότερο αίσθημα, όπως επί δικτατορίας.» Eίμαστε δέσμιοι σήμερα σε ένα τύπο «αόρατης δικτατορίας»; Kαι, αν ναι, ποιους αναγνωρίζετε εσείς ως στελέχη της; Τους Έλληνες πολιτικούς ή πρόκειται για κάτι πέρα από εμάς;

Μ.Θ. Πάντα ήμουν μόνος. Από παιδί. Και παρέμεινα μόνος. Έως σήμερα. Αυτή είναι όμως μια άλλη υπόθεση που αφορά εμένα και μόνο και δεν έχει να κάνει με τη θέση μου και την στάση μου μέσα στον κόσμο. Κι αυτός ήταν και είναι ο μεγάλος διχασμός της ζωής μου. Εάν κατά τύχη πέσει στα χέρια σας η νέα έκδοση του «Άξιος Εστί», διαβάστε από περιέργεια τις σελίδες 900 και μετά για να καταλάβετε...


8. ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ      
Εν πάση περιπτώσει  η οικογένειά μου και το ταλέντο μου με εφοδίασαν με δύο «όπλα», τη Μουσική και τον Μύθο της πατρίδας, που κατάφεραν να με συμφιλιώσουν με τη ζωή και κάποτε με τους ανθρώπους. Από τη γενιά του πατέρα μου -τόσο της γιαγιάς μου όσο και του παππού μου- έμαθα από παιδί ιστορίες απίστευτες. Οι μισές μιλούσαν για μουσική και οι άλλες μισές για μάχες και για αίμα. Και έτσι έγινα αυτός που έγινα. Ποιος Κρητικός δεν ξέρει τον Θοδωρομανώλη τον ξακουστό λυράρη; Ή τους Χάληδες τους πολέμαρχους, που ο πιο μικρός, ο Στέφανος πολεμούσε και τραγουδούσε εκείνο το τραγούδι του που θα τον έκανε αθάνατο και που λέει «Πότε θα κάνει ξαστεριά»; Ποιος δεν ξέρει τον Σπυριδάκη, τον οπλαρχηγό της Δυτικής Κρήτης με την κόρη του την Αικατερίνη, που πολεμούσε τους Τούρκους στο πλευρό του και που όταν έγινε γιαγιά μου με μάθαινε από μικρό να σημαδεύω με τον τσεφτέ τα κόκκινα μήλα;
Τι φταίω εγώ που η μουσική μου μυρίζει μπαρούτι κι η αγάπη μου για την πατρίδα, μουσική; Το περίεργο όμως είναι, ότι τελικά η μοναξιά μου, μέσα βαθειά μου, τριπλασιάστηκε γιατί ποιος μπορεί να πιστέψει τέτοιες τρελές ιστορίες που τελικά διαμόρφωσαν τη ζωή μου και την τέχνη μου; Μια μουσική που μυρίζει μπαρούτι και μια πατρίδα που τραγουδά και ξανατραγουδά «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και απάντηση δεν παίρνει;


9. ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ                                                    
Όσο για διώξεις και δικτατορίες φανερές και κρυφές από το 1950 έως σήμερα, έχετε εξετάσει πόσοι Έλληνες έχουν ζήσει και ζουν τέτοιες καταστάσεις; Έχετε ακούσει μήπως για το αστυνομικό καθεστώς που μας κυβερνούσε ως το 1974; Τις εβδομαδιαίες κλήσεις στο αστυνομικό τμήμα «δια υπόθεσίν σας»; Τις φάλαγγες μέρα μεσημέρι μέσα σε όλα τα τμήματα της επικράτειας, τα χαστούκια, τις βλαστήμιες, τα φτυσίματα; Για τις εξορίες; Εκατομμύρια συνέλληνες περνούσαν καθημερινά μέσα απ' αυτές τις ορατές και αόρατες δικτατορίες... Ακούσατε μήπως για το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και την στάμπα του «πολίτη β΄ κατηγορίας» που σε καταδίκαζε σε ανεργία και πείνα; Πόσες και πόσες φορές πήγαινα στη Ραδιοφωνία για ένα μεροκάματο και με πετούσαν έξω; Πόσες φορές εγώ και η Μυρτώ -αν και γιατρός με δίπλωμα αλλά β΄ κατηγορίας- μέναμε κλεισμένοι στο σπίτι μας στη Νέα Σμύρνη γιατί δεν είχαμε τα ναύλα μας για το λεωφορείο... Κι αυτά στη δεκαετία του ΄ 50 μετά τη Μακρόνησο. Και πείνα, πείνα, πείνα. Έμενα μαζί με τον Μιχάλη Κατσαρό, τον ποιητή. Εγώ αν και με μακρονησιώτικη φυματίωση, άντεξα. Εκείνος όχι... Γέμισε το καμαράκι μας απ' τις αιμοπτύσεις και τον πήγαμε για θεραπεία στην ... Πάρνηθα. Ήταν τότε που έγραψε τους Σαδδουκαίους κι εγώ το Καρναβάλι.


10. ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟ                  
Κι ερχόμαστε στα σημερινά. Τουλάχιστον τότε οι ξένοι κρύβονταν πίσω από τον θρόνο, την αστυνομία και τον στρατό. Τώρα έγιναν ξετσίπωτοι, αφού δεν έχουν πια τίποτα να φοβηθούν... Πού είναι, αλήθεια, οι αλλοτινοί Έλληνες; Αρνάκια που μασάνε και ξαναμασάνε το κουτόχορτο της Τρέμη, του Πρετεντέρη και του Σωμερίτη και βελάζουν ευτυχισμένα «μπε, μπε, μπε». Και λατρεύουν τον πρωθυπουργό τους, που τους λέει τόσα ωραία ψέματα αγκαλιά με τους ξένους, που κι εκείνοι τον λατρεύουν και τα στρατιωτάκια του τον ψηφίζουν μονοκούκι. Γιατί τους είπε «τι να κάνουμε βρε παιδιά, αναγκαστήκαμε να παραδώσουμε στους ξένους ένα κομμάτι από την εθνική μας αυτοτέλεια...». Ένα κομμάτι ύφασμα. Ένα κουρελόπανο που γι' αυτό λαβωθήκανε και σκοτωθήκανε όλοι σχεδόν οι πρόγονοί μου...


11. ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ            
Έχετε κάνει λόγο πολλές φορές για την κοινωνική θεωρία της «Δίκαιης Aνισότητας», την οποία χαρακτηρίσατε ως «το καταστάλαγμα των απόψεών σας για μια δίκαιη κοινωνία». Σε τι ακριβώς στηρίζεται αυτή η θεωρία και πώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη;
                                                                 
Μ.Θ.Είμαστε ακόμα πολύ μακριά για να εφαρμόσουμε τέτοιες θεωρίες. Μιλώ για τον Σοσιαλισμό. Για μια δίκαιη κοινωνία. Που ναι μεν εξασφαλίζει σε όλους ίσα δικαιώματα παντού και πάντα παραβλέποντας όμως το ότι οι άνθρωποι είναι μεν ίσοι, δεν είναι όμως όμοιοι. Η ίδια η φύση δημιούργησε την ανισότητα που τις περισσότερες φορές κυρίως στο ζωικό βασίλειο οδηγεί σε αγριότητες. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τα κοινωνικά συστήματα όπως ο καπιταλισμός, που διέπεται από τους νόμους της Ζούγκλας. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει με τον Σοσιαλισμό που όμως έφτασε στο άλλο άκρο: Όλοι είναι ίσοι και όμοιοι! Κάτι τέτοιο όμως στην ουσία είναι άδικο και αντιπαραγωγικό. Γιατί αν δεν ανταμείβεται με δίκαιο τρόπο το επί πλέον που μπορεί και θέλει να μας προσφέρει ο α  ή ο β, τότε σταματά η φυσιολογική και δίκαιη άμιλλα. Δηλαδή το βασικό κίνητρο για να πάει μπροστά μια κοινωνία. Και φτάνουμε στην ισοπέδωση κλαδεύοντας αυτό που ξεχωρίζει, μιας και το χορτάρι δεν μπορεί να γίνει δέντρο. Και είδαμε τα αποτελέσματα... Λέτε οι Κινέζοι να εφαρμόζουν το δόγμα αυτό; Δηλαδή να χτίζουν μια σοσιαλιστική κοινωνία στην οποία να εφαρμόζεται στην πράξη η «δίκαιη ανισότητα»; Σκεφτείτε το!

Ποιο βλέπετε να είναι -πρακτικά- το μέλλον της Eλλάδας, αν δεν φύγουμε από το Mνημόνιο;


12. ΤΟ ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ                
Μ.Θ. Το Μαγγανοπήγαδο! Σαν τα μουλάρια με παρωπίδες θα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε φαύλους κύκλους εις το διηνεκές γύρω από το πηγάδι για μια γουλιά νερό. Τόσο που να στεκόμαστε στα πόδια μας για να γυρίζουμε το μαγγάνι. Όσο για το νερό του πηγαδιού, τον εθνικό μας πλούτο, θα το πίνουν αυτοί που εμείς οι ίδιοι τους βοηθήσαμε να κάτσουν στο σβέρκο μας. Οι Κυβερνήσεις! Και οι Εξουσιαστές μας!


13. ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974        
Μετά το 1974 έβλεπα το Απόστημα να μεγαλώνει, να αλλάζει χρώματα και να προσβάλλει ένα-ένα τα πολύτιμα όργανα του εθνικού μας οργανισμού. Ήταν η εποχή της απόλυτης απελπισίας για μένα, γιατί κανείς δεν με καταλάβαινε. Κανείς δεν με πίστευε. Η ζωή γύρω μου έγινε θάλασσα με πελώρια μαύρα κύματα που με συνέτριβαν πάνω σε ύφαλους, σε βράχια, σε σαρκασμούς, σε ειρωνίες που γνώριζα πια από πού προέρχονται: Από το Απόστημα που μεγάλωνε και δηλητηρίαζε τα «μέσα μας» από τον εγκέφαλο ως τα σπλάχνα μας. Έτσι έγινα Μάρτυρας! Μάρτυρας των αληθινών γεγονότων που ξεσκέπασε και ξεσκεπάζει τις «ψεύτικες αλήθειες» που τρελάνανε κυριολεκτικά τον λαό μας. Κι αυτός είναι ο ρόλος μου. Και μακάρι όλοι οι Έλληνες να διαβάσουν όσα τους λέω τώρα. Όπως το έκαναν οι Σπιθιστές και είπαν «Παρών!». Και μετά; Δεν υπάρχει μετά. Αν και όταν οι Σπίθες κερδίσουν, εγώ θα γυρίσω στη γωνιά μου, όποια κι αν είναι.


Α. Για την έξοδο από την Κρίση
(...)

Πρώτον: Πρέπει να απαλλαγούμε οριστικά και τελειωτικά από το Δημόσιο Χρέος. Διαφορετικά θα είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμαστε εσαεί για να πληρώνουμε τους τόκους και έτσι ανάμεσα στα δάνεια και στους τόκους ο Λαός μας θα περνά μια ζωή σερνάμενος σαν ερπετό μάλλον παρά σαν άνθρωπος.

Δεύτερον: Για να εξοφλήσουμε το Δημόσιο Χρέος και για να εξασφαλίσουμε τα κεφάλαια για την αναγέννηση του Λαού και της χώρας, θα πρέπει:

α) Να αξιοποιηθεί μέρος της Κρατικής Περιουσίας με εξαίρεση τις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

β) Να αξιοποιηθεί μέρος της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας

γ) Να υποχρεωθούν οι έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια με εδικούς φόρους και τρόπους ανάλογα με την οικονομική τους επιφάνεια.

δ) Να δημιουργηθεί δημόσιος εθνικός τραπεζικός πυλώνας, που θα σπάσει το τραπεζικό καρτέλ προς όφελος του λαού συμβάλλοντας στην εξόφληση του χρέους.

ε) Να διεκδικήσουμε διαγραφή μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

στ) Να διεκδικήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις λεγόμενες «πολεμικές αποζημιώσεις» από την Γερμανία, που οφείλει στην Ελλάδα για τις χιλιάδες δολοφονίες αθώων θυμάτων, τις ανυπολόγιστες καταστροφές και την κλοπή του πλούτου της χώρας.  (...)

Σχετικά με το Δημόσιο Δάνειο:
α) Αναζήτηση άλλων πηγών με μικρό επιτόκιο και μακρόχρονη εξόφληση.
β) Προσπάθεια για συμψηφισμό χρεών με τη δημιουργία κοινοπραξιών.


Β. Για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Η Παιδεία μας πρέπει να είναι Ελληνοκεντρική, ανθρωπιστική, απολύτως εκσυγχρονισμένη.

Επιδίωξή  μας σχετικά με τους δύο αυτούς τομείς είναι:
Η ανάδειξη τελειοφοίτων με υψηλό βαθμό πνευματικής, επιστημονικής και ηθικής συγκρότησης.
Η δημιουργία υπεύθυνων πολιτών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων εμφορούμενων από τα υψηλότερα ανθρώπινα ιδανικά.
Αντί μονομερούς τεχνοκρατικής κατευθύνσεως, αναζήτηση προγράμματος σφαιρικής παιδείας από την αρχή της φοίτησης έως το τέλος που να περιλαμβάνει όλα τα πνευματικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματα και ιδέες της ανθρωπότητας.

Ειδικό πρόγραμμα μύησης στην Ελληνική Παιδεία που να περιλαμβάνει την Ιστορία, την Φιλοσοφία, την Τέχνη και τις Ιδέες από την προκλασική εποχή, αρχαιότητα, ελληνιστικούς χρόνους, Βυζάντιο, τον ελληνισμό κατά την Οθωμανική κατοχή και τους νεότερους χρόνους από το 1821 έως σήμερα.
Έχει σημασία η αντιπαράθεση της διαχρονικής ελληνικής παράδοσης ιστορικής και πνευματικής με τα ανάλογα ρεύματα της κάθε εποχής.

Απαραίτητη είναι η μέριμνα του Δημοσίου για την δημιουργία των συνθηκών, μέσα στις οποίες θα μπορέσει να αναπτυχθεί η Πολιτιστική Εθνική Αναγέννηση με τη δυνατότητα συμμετοχής του Λαού στην οικοδόμηση ενός καθαρά νεοελληνικού πολιτισμού στηριγμένου επάνω στις ιστορικές, πνευματικές και πολιτιστικές της παραδόσεις.

Στόχος: Οι νεότεροι Έλληνες να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους και σίγουροι για τον εαυτό τους, ιδιαίτερα μέσα στην σημερινή διεθνή σκηνή που κυριαρχείται από εθνικιστικές τάσεις.


14. Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ          
Υπέρτατος στόχος μας είναι η δράση, η κινητοποίηση του λαού και αν και όταν χρειαστεί, και η σύγκρουση με μια Εξουσία που θεωρούμε ότι κάνει κακό στην πατρίδα και τον λαό μας.

 Είναι γνωστοί οι διεθνείς κύκλοι που στρατιωτικά είτε οικονομικά έχουν βάλει  στόχο τους την υποταγή των λαών. Όπως είναι γνωστοί και οι εγχώριοι φίλοι τους. Ξέρουμε όμως ότι δεν είμαστε μόνοι. Καθημερινά ζούμε την εξέγερση κάποιου λαού και ξέρουμε ότι πολλοί λαοί «βράζουν», όπως και ο δικός μας λαός. Αυτοί οι «ατμοί» της οργής θα σπάσουν κάποτε το καπάκι και τότε θα έρθει η ώρα του Λαού. Εμείς με σιγουριά, με πίστη, άφοβα και αποφασιστικά θα προετοιμάζουμε αυτή τη στιγμή με την πεποίθηση ότι θα είμαστε από κάθε άποψη έτοιμοι να χτίσουμε πάνω σε νέα θεμέλια τη Νέα Ελλάδα.

**

ΙΒ. ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ -ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Συνέντευξη στο Δημήτρη Κωνσταντάρα, περιοδικό CRASH, Μάιος 2011.



1. Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ                                                    
Από το 1950 έως σήμερα όλοι λένε σε όλους ψέματα στον ελληνικό λαό, ο καθένας φυσικά για τους δικούς του λόγους. Παράλληλα ζούσαμε μέσα σε ένα καθεστώς ουσιαστικής υποτέλειας και οικονομικής εξάρτησης. Επομένως αυτό που φοβούνται οι κρατούντες είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.


2. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εφ' όσον έχω πεισθεί ότι το Σύστημα έχει περάσει στο στάδιο της αποσύνθεσης και επομένως δεν μπορεί πια να διορθωθεί και να αλλάξει, η λογική οδηγεί στην άποψη ότι θα πρέπει να φύγει, γιατί έχει μεταβληθεί σε απόστημα που μολύνει τον εθνικό οργανισμό. Πώς όμως θα φύγει; Μόνο με τη δημιουργία ενός πανεθνικού-παλλαϊκού Μετώπου, ώστε να αντικατασταθεί το σημερινό Σύστημα από μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στα συμφέροντα του ελληνικού λαού δίχως ξένη εξάρτηση.


3. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ                                      
Η σημερινή παράδοση της εθνικής μας αυτοτέλειας από την κυβέρνηση στους ξένους αποτελεί την φυσική κατάληξη της ουσιαστικής παράδοσης της χώρας από το 1950 από το θρόνο και τους αστούς πολιτικούς στον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τελικά αφού μας κυβέρνησαν επί 60 χρόνια από το παρασκήνιο, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.


4. ΉΡΩΑΣ Ή ΡΑΓΙΑΣ                                          
Όπως είπα κάποτε, ο μέσος Έλληνας υποχωρεί, υποχωρεί, έως ότου νοιώσει ότι τον    έχουν κολλήσει στον τοίχο. Οπότε γίνεται ή ραγιάς ή ήρωας.


5. ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ                                  
Με την υπογραφή ενός μονάχα υπουργού και κάτω από την πίεση του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών, παραχωρήσαμε στους δανειστές μας τα πάντα: την εθνική μας αυτοτέλεια, τα εδάφη μας, τις θάλασσές μας, το υπέδαφος και τον υποθαλάσσιο χώρο, αρνηθήκαμε το δικαίωμα κάθε είδους συναλλαγής (πολιτική ή οικονομική) με ξένους εκτός των δανειστών και επί πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας δεν εξαιρέσαμε από αυτό το ειδεχθές ξεπούλημα ούτε τα αρχαία μας μνημεία. Χωρίς να ψηφίσει η Βουλή και να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  ο κύριος αυτός που υπέγραψε εκ μέρους της κυβέρνησης έβγαλε στο σφυρί την Ακρόπολη, τους Δελφούς, την Ολυμπία και την Επίδαυρο. Κι όλα αυτά βάσει ενός σχεδίου των ξένων «φίλων» μας, που από καιρό μας επιβουλεύονται εθνικά, εδαφικά και πολιτικά έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό προγεφύρωμα με τη βοήθεια των Ελλήνων συνεργατών τους πάνω και μέσα στην «καρδιά» του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας.


6. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ                                                
Ο κάθε λαός κοιτά το συμφέρον του, εκτός από τον Ελληνικό! Φίλοι δεν υπάρχουν παρά μόνο αν έχουν να κερδίσουν κάτι από εμάς.


7. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ                              
Το ποια μορφή θα πάρει η παλλαϊκή Εξουσία, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από τις αντιστάσεις του Συστήματος. Εμείς με τις Σπίθες φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μέσα στην ελληνική κοινωνία ζωντανά θεμέλια που θα δημιουργήσουν και θα στηρίξουν την ενότητα του λαού. Η υπεράσπιση της πατρίδας, που είναι το πρώτο μας καθήκον, μας δίνει το δικαίωμα και την δύναμη να πείσουμε τους Έλληνες ότι κάθε είδους αντιθέσεις που αυτή τη στιγμή τον χωρίζουν, θα πρέπει να παραμεριστούν, φτάνει να συμφωνούν ότι το παρόν Σύστημα και οι ξένοι που το στηρίζουν είναι εχθροί της πατρίδας και ότι είμαστε ώριμοι ως λαός να αυτοκυβερνηθούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας.


8. ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ            
Ο ελληνικός λαός συνήθως γίνεται με τους κακούς χειρότερος, ενώ με τους καλούς καλλίτερος. Αυτό τουλάχιστον μας διδάσκει η ιστορία μας. Όταν επί 60 χρόνια κάθονται πάνω στην πλάτη του με το έτσι θέλω οι κάκιστοι, ήταν μοιραίο να θελήσει να ξεπεράσει τα βασικά τους χαρακτηριστικά και να γίνει χειρότερος απ' αυτούς. Όμως στις σπάνιες περιπτώσεις από το 1940 που είδε να μπαίνουν μπροστά οι κάλλιστοι, δηλαδή αυτοί που έβαζαν το συμφέρον του λαού επάνω ακόμα και από την ίδια τη ζωή τους, τότε είδαμε αυτόν τον ίδιο τον λαό να μεταβάλλεται σε αληθινό ήρωα. Το πρόβλημα λοιπόν σήμερα είναι αν εμείς οι ίδιοι τον πείσουμε ότι η αγάπη μας για την πατρίδα είναι ειλικρινής, ότι είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι και ότι διαθέτουμε την ηθική δύναμη και την πολιτική ευφυΐα να πραγματοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας. Αν τελικά μας θεωρήσει «καλούς», τότε θα θελήσει να γίνει καλλίτερος διαψεύδοντας όσους μας θέλουν «βολεψάκηδες», «οκνηρούς», «αδιάφορους» και «καλοπερασάκηδες», γιατί αυτή η εικόνα ακριβώς τους συμφέρει για να μας εξοντώσουν ως χώρα και ως λαό.


9. ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ                                                  
Θεωρώ ότι το πολιτικό μας Σύστημα στο σύνολό του διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης. Επομένως τίποτα καλό δεν θα μπορέσει να προκύψει μέσα απ' αυτές, όσες αλλαγές και αν συμβούν. Έχουμε να κάνουμε με ένα απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας, που καθημερινά μας δηλητηριάζει. Εξ άλλου με το Μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα. Οπότε θα πρέπει να κοπούν όπως ο Γόρδιος Δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε τα Χρέη, τα Δάνεια και τους τόκους άσχετα με τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού μας, καθώς και όλες τις κατάπτυστες συμφωνίες που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου και που είναι ουσιαστικά παράνομες, δεδομένου ότι δεν εγκρίθηκαν από τα 3/5 των Βουλευτών. Ό,τι γίνεται σήμερα, είναι συνταγματικά άκυρο και πραξικοπηματικό. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις είτε θα μας γονατίσουν τελειωτικά είτε θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα κι αυτό μπορεί να το κάνει ο λαός μόνο με μια επαναστατική πράξη, που μέσα στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να γίνει αλλιώς εκτός από την ενότητα της δράσης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που έτοιμος και ώριμος θα μπορούμε να αντιμετωπίσει την οργή των τοκογλύφων και όσων πιστεύουν ότι βάλανε τελειωτικά το λαό μας στο χέρι τους.

**

ΙΓ. Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Συνέντευξη στην Δέσποινα Σαββοπούλου, εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, φύλλο 9.5.2011



1. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οι αποκαλύψεις σχετικά με τον ρόλο του κ. Γιώργου Παπανδρέου (Στρος Καν) που ξεκινά τη νέα του πορεία από την Άνοιξη του 2009 με πρώτο στόχο να μας βάλει στο ΔΝΤ δηλ. τον βασικό μοχλό (με βάση τις ΗΠΑ) αυτής της «διεθνούς πολιτικής» που προανέφερα.

Από τότε, ως φαίνεται, φρόντιζε με ποια ευκαιρία και ποιο τρόπο θα εφαρμόσει στη χώρα μας τις οικονομικο-κοινωνικές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου (Φρήντμαν), σύμφωνα με τις οποίες για να σωθεί μια κοινωνία χρειάζεται να επιβληθούν τα περίφημα μέτρα του «Σοκ και Δέος». Ειλικρινά δεν βρίσκω άλλους λόγους να εξηγήσω την απότομη στροφή του Έλληνα πολιτικού, γιατί θεωρώ αδιανόητο να προβαίνει κανείς εν ψυχρώ σε τέτοιες άγριες πράξεις, όπως τα μέτρα που άρχισαν να λαμβάνονται από την άνοιξη του 2010 με την υποταγή μας στις δικτατορικές εντολές της Τρόικα και που μας οδηγούν συστηματικά μέρα με τη μέρα σε μια γενικευμένη οικονομική και κοινωνική βύθιση χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει παρασυρθεί από τη «γοητεία» αυτών των απάνθρωπων θεωριών με τις οποίες συμφωνούν τα μεγάλα διεθνή κέντρα εξουσίας όπως η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (στην οποία συμμετέχουν και επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.), το ΔΝΤ, οι μεγάλες ευρωπαϊκές Τράπεζες και ο περίφημος Σόρος, ο οποίος προ μηνός έπινε τον καφέ του με τον κ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου...


2. ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ                
Ακολούθησε η δανειοληπτική συμφωνία με την οποία υποθήκευσε το σύνολο της χώρας από την εθνική μας αυτοτέλεια και τον φυσικό μας πλούτο έως τα αρχαία μας μνημεία, που για πρώτη φορά κάποιος τολμά να τα βγάλει στο σφυρί και το μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων που στοχεύουν στην εξαθλίωση του λαού με τελικό στόχο να μας διαλύσουν και να μας υποτάξουν, ώστε να γίνουμε χώρα τριτοκοσμική χωρίς θέληση και αντιστάσεις, οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για την λεηλάτηση του πλούτου της χώρας.


3. ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ Η ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΠΑ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ                    
Καταρχήν, στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, δεν πιστεύω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Δεδομένου ότι οι δεσμεύσεις που έχουμε υπογράψει με τους ξένους έχουν γίνει ένα πελώριο κουβάρι έτοιμο να κατασπαράξει οποιαδήποτε Κυβέρνηση διαδεχθεί τη σημερινή, σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει τις εντολές της Τρόικα... Έχουμε να κάνουμε με έναν αληθινό Γόρδιο Δεσμό, που δεν μπορεί να λυθεί παρά με ένα μόνο τρόπο: το ξίφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τι εννοώ: Μια Κυβέρνηση που έχοντας πίσω της τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού θα τολμήσει να πει «Δεν αναγνωρίζω καμμιά δέσμευση που έγινε πίσω από την πλάτη του Λαού. Τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτικό-στρατιωτικό τομέα». Ρωτήθηκε μήπως ο Λαός για την υποθήκευση της χώρας με ένα έγγραφο που έχει μόνο μία υπογραφή, του κ. Παπακωνσταντίνου (αναφέρομαι στην δανειοληπτική συμφωνία) και που δεν έχει ούτε την έγκριση ακόμα-ακόμα και της Βουλής. Πρόκειται δηλαδή για μια ενέργεια καθαρά πραξικοπηματική, για την οποία θα κληθούν κάποτε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Με ποια λογική λοιπόν ο Ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να φορτωθεί στην πλάτη του δεσμεύσεις των οποίων το περιεχόμενο αγνοεί ακόμα και η ίδια η Ελληνική Βουλή;

Για μας όλες αυτές είναι πράξεις αντισυνταγματικές, δηλαδή εθνικά παράνομες, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα σε μια Κυβέρνηση στηριγμένη σε μια πανεθνική-παλλαϊκή πλειοψηφία να πει στους δανειστές και σε όποιους άλλους με τους οποίους δεσμεύτηκε η χώρα μας «Δεν αναγνωρίζω αυτές τις πράξεις που έγιναν εν αγνοία του Λαού». Άλλωστε από τον καιρό της Τρόικα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Τι είδους δάνεια λοιπόν είναι αυτά που αντί να δυναμώσουν, αποδυναμώνουν τον Λαό;


4. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΡΓΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Υπήρχαν μεν συσσωρευμένα από το παρελθόν μεγάλα δημόσια χρέη, όμως το χάος το δημιούργησε  ηθελημένα η σημερινή κυβέρνηση, η οποία με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης μάς έσυρε στο στόμα του λύκου: Του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Δηλαδή των κυρίων οργάνων αυτού του διεθνούς και πανίσχυρου λόμπυ που έχει μια σαφή στόχευση ως προς τους αδύναμους κατʼ αρχήν λαούς, που τους θέλει ακόμα πιο αδύναμους, για να είναι υπάκουοι στα σχέδιά του. Με άλλα λόγια η συνεχιζόμενη βύθιση οικονομίας και Λαού δεν είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας των ιθυνόντων αλλά αντίθετα αποτελεί δείγμα μεγάλης ικανότητας, αφού μπορεί να εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό έναν ολόκληρο λαό χωρίς να βρίσκει τις αναμενόμενες αντιδράσεις.
                                 
Στα πλαίσια αυτής της ικανότητας εντάσσεται το ότι κατόρθωσαν να ελέγχουν την ΓΕΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τις ΔΕΚΟ και τα ΜΜΕ και να οδηγούν σύσσωμη την αντιπολίτευση σε λάθος δρόμο δηλαδή στην ουσιαστική απόκρυψη από τον Λαό μας της αλήθειας, που είναι το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αντιδρά παθητικά αλλά τουναντίον δρα ενεργητικά οδηγώντας σε μεγαλύτερη βύθιση τόσο την οικονομία όσο και τις αντιστάσεις του Λαού.


5. Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
6. ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΠ                              
 Θέλω να επιμείνω σχετικά με την στάση της Αντιπολίτευσης και του αντιπολιτευόμενου τύπου και να υπογραμμίσω το γεγονός ότι εστιάζοντας την κριτική της στην ανικανότητα της Κυβέρνησης , γεγονός που ουσιαστικά την αθωώνει (κατά το «απαλλάσσεται λόγω βλακείας») δημιουργεί μέσα στον Λαό ψευδαισθήσεις που τον αποπροσανατολίζουν και τον αποδυναμώνουν. Γιατί τον κάνουν να πιστεύει ότι με άλλη, καλλίτερη κυβέρνηση θα υπάρξει μια κάποια λύση. Ενώ πρώτον εκεί που οδηγήθηκε έως σήμερα η εξάρτησή μας από τους δανειστές μας, έχει φτάσει ήδη στο σημείο της μη επιστροφής και δεύτερον οι ενέργειες της Κυβέρνησης, δηλαδή η απόλυτη πειθαρχία στις εντολές της Τρόικα αποδεικνύουν καθημερινά την ικανότητα της Κυβέρνησης να περνά τα πλέον οδυνηρά για τον Λαό μας μέτρα χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις. Όπως θα λέγαμε, «στα μαλακά»... Γιʼ αυτόν το λόγο, μονάχα όταν αποκαλυφθεί πλήρως η συνειδητή αντιλαϊκή στάση της Κυβέρνησης, υπάρχει ελπίδα να ξυπνήσει και να αντισταθεί ο Λαός, όπως αρμόζει όταν βρίσκεται μπροστά σε μια εθνικού μεγέθους καταστροφή. Πράγμα που ως τώρα το κάνουμε μόνο εμείς, η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών.

7. Που οφείλεται πιστεύετε η πρωτοφανής παθητικότητα του ελληνικού λαού απέναντι σ αυτή την κατάσταση;


7. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΠ      
Μ.Θ. Στην έλλειψη σωστής ενημέρωσης, στον αρνητικό κατά την γνώμη μου ρόλο σύσσωμης της Αντιπολίτευσης και στην έλλειψη μιας πολιτικής δύναμης εξαιρετικά σημαντικής που να του προσφέρει μια σαφή και ρεαλιστική πρόταση-λύση για την έξοδο από το αδιέξοδο. Εμείς, η Κίνησή μας, πιστεύω ότι του προσφέρουμε όλα αυτά με τη διαφορά ότι υπάρχουμε και δρούμε ουσιαστικά απομονωμένοι-αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα να φτάσει εύκολα η φωνή μας στις πλατειές μάζες. Οπότε συνεχίζουμε μεν, γνωρίζοντας όμως ότι θα πρέπει να καταβάλουμε πολλαπλάσιες προσπάθειες σε σχέση με το οποιοδήποτε πολιτικό σχήμα, ακόμα και το πιο μικρό, που χαίρει όμως της αναγνώρισής του από το Σύστημα.


8. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ      
Όπως φαίνεται, έχει τη δύναμη να εγκλωβίσει μέσα στα τείχη τα πάντα: ΜΜΕ δηλαδή την κοινή γνώμη κι ακόμα το σύνολο των αντιπολιτευομένων δυνάμεων, που ως φαίνεται, έχουν την ψευδαίσθηση ότι εγκλωβισμένες στον ιστό της Αράχνης που είναι το Σύστημα και η λογική του, θα νικήσουν κάποτε την Αράχνη, ενώ είναι βέβαιο ότι θα συμβεί το αντίθετο...


9. ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΌΡΑΜΑ                                
8.- Τι άλλο θα έπρεπε να γίνει για να αλλάξει η στάση του λαού και να αρχίσει να διεκδικεί αυτά που του ανήκουν και του τα καταστρατηγούν μέρα με τη  μέρα;
Μ.Θ. Ο Λαός χρειάζεται Πρώτον να μάθει την Αλήθεια, Δεύτερον να έχει Όραμα για το μέλλον και Τρίτον να υπάρξει μια πολιτική δύναμη είτε συσπείρωση δυνάμεων που να τον πείσει για τη δύναμη και την δυναμική της…


10. ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ                                  
Το Όραμα για μας είναι η θεμελίωση ενός νέου προγράμματος εξουσίας, που θα στηρίζεται πάνω σε μια θεμελιακή αλλαγή του Συντάγματος και των θεσμών με βάση το πρόσταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας. Τα τρία βασικά μας συνθήματα, δηλαδή Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση σηματοδοτούν το δικό μας όραμα για το άμεσο μέλλον της χώρας. Και πιστεύουμε ότι διερμηνεύουμε σωστά τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού μας που διψά για Ανεξαρτησία, Υπευθυνότητα και Αναγέννηση σε όλους τους τομείς. Τέλος σχετικά με τη Δύναμη και την Δυναμική, πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η Λαϊκή Ενότητα, που είναι και ο βασικός στόχος της πολιτικής μας.


11. ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗ                          
9. Η διεξαγωγή εκλογών άμεσα θα μπορούσε να δώσει λύση πιστεύετε;
Μ.Θ. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν και πότε θα γίνουν εκλογές. Όμως να μου επιτρέψετε να θεωρώ κάπως παράξενο -για να μην πω τίποτα άλλο- να καλούνται οι Έλληνες στις κάλπες για να εκλέξουνε αυτούς που θα τους κυβερνήσουν, την ίδια ώρα που η ουσιαστική διακυβέρνηση έχει παραδοθεί στην Τρόικα. Με μια Δανειοληπτική Σύμβαση και ένα Μνημόνιο που ουσιαστικά έχουν θέσει τη χώρα μας σε καθεστώς πλήρους επιτήρησης από τους ξένους. Είναι δυνατόν να υποστεί ο Λαός μας κι αυτή τη διακωμώδηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων; Εν πάση περιπτώσει με το Μνημόνιο σε πλήρη ισχύ και την Τρόικα παρούσα, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα έρθει αντιμέτωπη με τα κατά τη γνώμη μου άλυτα προβλήματα, όπως του Χρέους που έφτασε στα 142% του ΑΕΠ δηλαδή σε 329 δισ. Ευρώ και του ελλείμματος που έφτασε στα 10,5% επί του ΑΕΠ, καθώς και όλο το «κουβάρι» των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί έως σήμερα από τις διάφορες Κυβερνήσεις και που μας δένουν χειροπόδαρα τόσο σφιχτά, ώστε σε λίγο θα φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε.


12. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ                
10. Ένας παθητικός λαός θα αποφάσιζε σωστά θα πήγαινε να ψηφίσει ή θα έμενε σπίτι με αποτέλεσμα να αποφασίζει τελικά για όλους το 20% του ελληνικού λαού;
Μ.Θ. Αν όλα αυτά που ανέφερα πιο πριν τα δει ένας πολίτης, πώς θα αντιδράσει; Εάν θεωρήσει ότι με τις παρούσες συνθήκες οι εκλογές αποτελούν διακωμώδηση του ρυθμιστικού του ρόλου ως ανεξάρτητου και ελεύθερου Έλληνα πολίτη, το πιο πιθανό είναι να κάτσει στο σπίτι του.

Δεν καλώ φυσικά τον Λαό μας σʼ αυτή την παθητική στάση. Απλώς κάνω μια διαπίστωση. Αντίθετα πιστεύω ότι επιβάλλεται παντού και πάντα να είμαστε ενεργοί και αποτελεσματικοί πολίτες. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν σʼ αυτή την περίπτωση; Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να σας πω. Όμως εκείνο που πρέπει να μας οδηγήσει, είναι το να γνωρίζουμε ότι υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση είναι το Σύστημα, πίσω από το οποίο βρίσκεται η ξένη εξάρτηση, που έχει εξελιχθεί σε απόστημα πάνω στο σώμα του έθνους. Επομένως οδηγός στην όποια απόφασή μας θα πρέπει να είναι το πώς θα χτυπήσουμε καλλίτερα αυτό το Σύστημα που μας πούλησε κυριολεκτικά στους ξένους και να ακυρώσουμε τις δεσμεύσεις του που μας δένουν χειροπόδαρα και ολοκληρωτικά για δεκαετίες ολόκληρες στο μέλλον.


13. ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ                                    
11. Έχετε δηλώσει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πρώτα οικονομικό, αλλά εθνικό, με την έννοια ότι με το μνημόνιο απεμπολήσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Θεωρείτε ότι η υπερχρέωση της χώρας κατασκευάζεται -εδώ και πολλά χρόνια- με απώτερο στόχο την υποδούλωση της στα ξένα συμφέροντα;

Μ.Θ. Απολύτως. Άλλωστε υπήρξε ένα από τα κεντρικά θέματα που έθιξα προσπαθώντας να τεκμηριώσω την άποψη ότι η χώρα μας έχει μπει στο στόχαστρο των ισχυρών ξένων από την εποχή Κίσινγκερ, δηλαδή τη δεκαετία 1970. Ο πόλεμος ξεκίνησε με πρώτο θύμα τον νεοελληνικό πολιτισμό. Ακολούθησαν με όχημα τον εθνομηδενισμό η ιστορία μας και οι εθνικές μας παραδόσεις. Και τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση της επίθεσης με στόχο την εξαθλίωση του λαού και την υποβάθμισή μας από ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο Έθνος στην κατηγορία μιας ουσιαστικής υποδούλωσης.

12. Γιατί πιστεύετε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα της ΑΟΖ του Καστελλορίζου και της Γαύδου;


14. ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ                                  
Μ.Θ. Αυτό το υπάρχον Σύστημα με την σφραγίδα της κηδεμονίας  -βασικά των Αμερικανών- δεν μας επιτρέπει να έχουμε δική μας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Όπως λ.χ. στην περίπτωση του ΑΟΖ.

Η εξάρτηση είναι ένα βασικό στοιχείο μέσα στην εθνική μας ζωή, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της χώρας σε όλα αυτά τα χρόνια. Και όμως το Σύστημα κάνει πως δεν υπάρχει. Πολιτική δύναμη, τύπος και γενικά ΜΜΕ, Συνδικάτα και κορυφαίες δημόσιες προσωπικότητες σαν την στρουθοκάμηλο χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο και έτσι επειδή δεν τη βλέπουν (την Εξάρτηση) πιστεύουν ότι δεν υπάρχει. Πώς όμως είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις σωστά την πραγματικότητα, όταν την αγνοείς; Βέβαια το γεγονός αυτό συμφέρει κατʼ αρχήν στους ξένους «προστάτες» μας και γιʼ αυτό κάθε φορά που θα επιχειρήσει κανείς να αναφερθεί σε ξένες επεμβάσεις, ξεσηκώνονται ευθύς όλα τα «αμερικανάκια» για να καταγγείλουν τα «σενάρια συνωμοσίας». Μʼ αυτόν τον τρόμο αποκρύβεται η αλήθεια από τον Λαό μας και έτσι σʼ ένα βαθμό εξηγείται το γεγονός ότι ψηφίζει μαζικά τα δύο κόμματα Εξουσίας, τα αγαπημένα των μεγάλων «προστατών» μας.


15. ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ                    
13. Τελικά η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πλούσια κοιτάσματα τα οποία εποφθαλμιούν οι γείτονες και η Αμερική, βρίσκεται σε στρατηγική θέση ή είναι και άλλοι λόγοι που προκαλούν την επιθετική ή εχθρική στάση των άλλων λαών;

Μ.Θ. Η εχθρική στάση των γειτόνων μας οφείλεται στην αναζωπύρωση των εθνικισμών που μετά την ολόψυχη βοήθεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γίνεται κάθε μέρα και πιο αυθάδης. Από το σημείο αυτό όμως ως το να γίνει επικίνδυνη, πράγμα που δεν το αποκλείω, η απόσταση δεν είναι μεγάλη, επομένως δεν νομίζω ότι μας δίνεται το δικαίωμα να είμαστε απαθείς. Αναφέρομαι στην Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία σε ό,τι αφορά την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Όμως η Τουρκία μαζί με τα Διεθνή Μονοπώλια που κρύβονται πίσω από τις ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματά μας που είναι πλούσια και παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Απέναντι σʼ αυτή την απειλή κάθε μέρα που περνά μας βρίσκει όλο και πιο ανέτοιμους να την αντιμετωπίσουμε και μάλιστα από θέσεως ισχύος, όπως θα έπρεπε. Η Κίνησή μας πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να οχυρωθεί βασισμένη σε ένα νέο Αμυντικό Δόγμα, πράγμα που θα την κάνει απόρθητη στις ορέξεις των ξένων... Δυστυχώς όμως καθώς πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, αν δεν σταματήσει αυτός ο κατήφορος, ο πλούτος της χώρας (επίγειος, υπόγειος και υποθαλάσσιος) θα παραδοθεί στην αποκλειστική διάθεση όλων αυτών που τον επιβουλεύονται.


16. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ                            
14. Ο μπαμπούλας της αναδιάρθρωσης τρομάζει το λαό. Εσείς θεωρείτε ότι αν προσπαθούμε να την αποφύγουμε, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να προσπαθούμε να μην βρέξει στο Λονδίνο; θα συμβεί αναπόφευκτα και είναι καλύτερα να συμβεί όσο νωρίτερα γίνεται, ή πρέπει πάση θυσία να την αποφύγουμε;

Μ.Θ. Είναι δυνατόν να μας ενδιαφέρει εάν αυτός ο καρκίνος που μας έβαλαν στο σώμα μπορεί να θεραπευθεί με ασπιρίνες ή καταπλάσματα; Όπως συμβαίνει μʼ αυτή την αρρώστεια, είτε την τρως είτε σε τρώει εκείνη. Δεν υπάρχει μέσος όρος, δηλαδή γιατροσόφια. Όπως ήδη είπα, αυτό το «κουβάρι» (δηλαδή ο καρκίνος) φεύγει μόνο με το σπαθί. Κι αυτό το σπαθί μπορεί να είναι μόνο ο Ελληνικός Λαός ενωμένος μέσα σε ένα Πανεθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο, που σαν άλλος Ηρακλής θα καθαρίσει μια για πάντα τη χώρα από την κόπρο του Αυγείου...

**


ΙΔ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
7.2011
Κείμενο, Βραχάτι Κορινθίας



1. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ                            
Η επιστήμη της Επανάστασης μας διδάσκει ότι τα αυθόρμητα κινήματα μαζών που εκφράζουν τη λαϊκή διαμαρτυρία, είναι αδύνατο να μετεξελιχθούν σε επαναστατική δύναμη αν λείπει η κοινή και αποδεκτή από όλους ηγετική δύναμη που θα τα μεταβάλει σε συγκεκριμένη και πειθαρχημένη δύναμη κρούσης με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα προγράμματα. Χωρίς αυτή τη μετεξέλιξη όσο μεγάλος κι αν είναι ο όγκος και το πάθος των αυθόρμητων αλλά σκόρπιων και δίχως εσωτερική δομή και σύνδεση διαδηλωτών, τα κινήματα αυτά αποτελούν εύκολο στόχο για την Εξουσία και τα συγκροτημένα με στρατιωτική πειθαρχία όργανά της.


2. ΤΟ ΌΡΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ          
Ενώ η Κυβέρνηση χτυπούσε με δύναμη 100 μονάδων, οι δυνάμεις αυτές απαντούσαν με 10. Αυτό το κενό των 90 μονάδων ήρθαν να καλύψουν οι απλοί πολίτες, εξ ου και η σφοδρή τους αντίθεση ακόμα και με τα κόμματα της Αριστεράς, απέναντι στα οποία αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένοι, εάν όχι και προδομένοι.

Διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία λαϊκού κινήματος, θέσαμε σαν άμεσο καθήκον τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού με συγκεκριμένη στόχευση και πρόγραμμα, με συνοχή και επαναστατική πειθαρχία, με οδηγό τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές δεσμεύσεις και με κοινή αναφορά σε μια ηγετική δύναμη που θα εξασφάλιζε τον συγχρονισμό και παράλληλα θα σχεδίαζε όπως σε συνθήκες μάχης τις τακτικές κινήσεις απέναντι σε ένα πάνοπλο σύστημα Εξουσίας που καιροφυλακτούσε να χτυπήσει αιφνιδιαστικά και να μας διαλύσει.


3. ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ      
Όπως συνέβη και με ορισμένες Σπίθες του Κ.Α.Π. Που πανηγύριζαν για το γεγονός ότι είναι εντελώς ελεύθεροι. Δεν αναγνωρίζουν ηγετικά σχήματα και για όλα αποφασίζουν όλοι, με κύριο όργανο την Γενική Συνέλευση. Κι όλα αυτά χωρίς να βλέπουν, ότι από πάνω τους τούς παρατηρούσαν τα άγρυπνα μάτια της Εξουσίας, που φυσικά δεν ιδρώνει το αυτί της με λόγια-λόγια και ψηφίσματα-ψηφίσματα. Και γι' αυτό όταν ήρθε η ώρα να ξεμπερδέψουν μαζί τους, αποφάσισαν να θέσουν σε θέση μάχης το 1/1000 της δύναμης κρούσης που διαθέτουν.


4. ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ          
Με 300 Ματατζήδες και 100 Κουκουλοφόρους οι Εξουσιαστές καθάρισαν το Σύνταγμα. Απαλλάχτηκαν από τον βραχνά του Μεγάλου, Ειρηνικού, Αυθόρμητου Πλήθους που οι εικόνες του γέμιζαν καθημερινά τα ελληνικά και τα ξένα κανάλια. Συνήλθαν. Ψήφισαν ΝΑΙ και ΟΧΙ. Όμως το ΝΑΙ κυριάρχησε, γιατί είχε την πλειοψηφία μιας Βουλής, που έχει γίνει προ πολλού μειοψηφία, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα στη Λαϊκή πλειοψηφία που βρίσκεται εκτός Βουλής να πει «Κύριοι της Βουλής, Εμείς και όχι εσείς εκπροσωπούμε την πραγματική Εθνική Λαϊκή πλειοψηφία, επομένως εκφράζουμε την πραγματική θέληση του Λαού». Για να μην πω ακόμα, ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κυβερνά και να μας δεσμεύει μόνο με το 20% του Λαού. Πού είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πού είναι τα Κόμματα της Αριστεράς; Το Συμβούλιο Επικρατείας; Ο Άρειος Πάγος; Η Ακαδημία Αθηνών; Τα Πανεπιστήμια; Τα Συνδικάτα; Οι Ενώσεις; Λαός προδομένος! Λαός προδομένος! Λαός Προδομένος!

Δεν υποχρέωσα κανένα να με ακολουθήσει. Από δω και πέρα όμως, όποιος αποφασίσει να μείνει, σε μια μελλοντική περίπτωση ανάλογη αυτής που ζήσαμε με τα πρόσφατα γεγονότα στο Σύνταγμα, θα πρέπει να είναι παρών, οργανωμένος, πειθαρχημένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, όπως το κάναμε στο παρελθόν, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και να προφυλάξει από τα χτυπήματα τους απλούς πολίτες, που οι περισσότεροι συνήθως είναι γυναίκες και απολυμένοι εργαζόμενοι και υπάλληλοι, που έρχονται να διαδηλώσουν με ειρηνικό τρόπο.


5. Ο ΣΥΡΙΖΑ                                                            
Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίαζε στη Βουλή την Κυβέρνηση που τους άκουγε και ...έτρεμε, φωνάζοντας με αναφιλητά «Φτάνει πια... Μετανοούμε...», ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τους παρακαλούσαν «Θα μας αναγκάσετε να ψηφίσουμε με δάκρυα στα μάτια».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως είπανε ΟΧΙ και ικανοποιημένοι γιατί πράξανε το επαναστατικό σας καθήκον, βγήκανε από την πλαϊνή πόρτα της Βουλής, εκείνη που βλέπει προς την πλατεία, για να ατενίσουν το μέγεθος της απουσίας τους από τον ματωμένο χώρο, όπου κρίνεται το δίκαιο και το μέλλον του Λαού.

Διερωτάται κανείς με ποια δικαιολογία τα κόμματα της Αριστεράς απουσίαζαν απ' αυτή την κορυφαία στιγμή για το μόλις δημιουργούμενο κίνημα αντίστασης απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης που πλήττουν κυρίως τους αγρότες, εργαζόμενους, υπαλλήλους, μικρομεσαίους, βυθίζοντας καθημερινά τη χώρα όλο και πιο βαθειά σε οικονομική και κοινωνική ύφεση.


6. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ                    
Στις δεκαετίες του ΄40, του ΄50 και του ΄60 το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, η ΕΔΑ και οι Λαμπράκηδες θα είχαν αναλάβει αυτοί το έργο των αγανακτισμένων, που δημιουργήθηκαν ακριβώς λόγω της απουσίας της Αριστεράς.

Εάν πιστεύουν ότι η λύση θα δοθεί μέσα στη Βουλή, στους διαδρόμους του Συστήματος με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ο καθένας ξεχωριστά και που μαζεύουν όλο και λιγότερο κόσμο, τότε ας βγουν να το πουν καθαρά. Και ας έχουν το θάρρος να δηλώσουν ότι διαφωνούν με τον ξεσηκωμό των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών.

Είναι όμως ποτέ δυνατόν κόμματα μαζών όπως θα πρέπει να είναι τα κόμματα της Αριστεράς, να σνομπάρουν ουσιαστικά τους εξεγερμένους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης; Γιατί τι άλλο  ήταν η παντελής απουσία του ΣΥΡΙΖΑ (έστω και της νεολαίας του) και η τακτική του ΠΑΜΕ, που μόλις έφτανε στο Σύνταγμα γύριζε αυτομάτως την πλάτη και αποχωρούσε;

Ειδικά την ημέρα της Κόλασης το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Μόλις όμως έφτασαν στο Σύνταγμα, αποχώρησαν αφήνοντας απροστάτευτα τα γυναικόπαιδα στη μανία των ΜΑΤ και των Κουκουλοφόρων της Ασφάλειας, που άρχισαν την επίθεσή τους αμέσως μετά.


7. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗ ΜΑΣΚΑ                
Δεν θέλω να πω ότι και τότε, από το 1974 έως το 2010 δεν υπήρχε η ξένη εξάρτηση. Αλλά τότε κινούσε τα νήματα διακριτικά. Εάν κάποιοι δεν τα έβλεπαν, είναι άλλο θέμα. Σήμερα όμως, μετά την Τρόικα, οι ξένοι έβγαλαν τη μάσκα και πήραν τα ινία της διακυβέρνησης στα χέρια τους. Τώρα προχωρούν ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά τοποθετώντας manager, δηλαδή υπερ-υπουργούς σε κάθε δημόσια υπηρεσία.

Μετά από όλα αυτά, άρα γε πιστεύει κανείς ότι ο ρόλος της όποιας Κυβέρνησης μπορεί να είναι άλλος εκτός από το να εφαρμόζει τις αποφάσεις-εντολές των ξένων; Και τότε ποιος είναι ο ρόλος της Βουλής;


8. Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60΄                                      
Κι αυτές τις αποφάσεις-κατευθύνσεις τις επιβάλλουν οι ξένοι με τη συνενοχή των πολιτικών δυνάμεων, που ανέκαθεν ακολουθούσαν τις εντολές των ξένων. Όμως μέσα σε όρια που επέτρεπαν στα κόμματα εξουσίας να κινούνται με αυτοτέλεια, υπό τον όρο να μη θίγονται τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Στην  περίπτωση αυτή, όταν δηλαδή στη δεκαετία του ΄60 υπήρχε άνοδος του δημοκρατικού κινήματος μέσα στο οποίο η Αριστερά έπαιζε ιδιαίτερο ρόλο, οπότε οι ξένες υπηρεσίες διέβλεπαν κίνδυνο για την ενεργό παρουσία τους στη χώρα μας, οι Αμερικανοί θορυβημένοι μήπως χάσουν τον έλεγχο, άρχιζαν τα τερτίπια με τις αποστασίες κλπ. για να καταλήξουν στην επιβολή της Δικτατορίας.


9. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ        
Σήμερα η διεθνής κατάσταση είναι διαφορετική, γιατί το Χρήμα αναδείχθηκε σε κυρίαρχη διεθνή δύναμη, σε βαθμό που να φιλοδοξεί και να επιχειρεί να αποτελέσει μια ιδιόμορφη Παγκόσμια Διακυβέρνηση, με βασικούς πυλώνες τις Μεγάλες Τράπεζες και πειθήνια όργανά του τις τοπικές κυβερνήσεις της δικής του επιλογής και εμπιστοσύνης. Μια τέτοια κυβέρνηση είναι κι αυτή του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φρόντισε να πάρει το χρίσμα από τον Στρος-Καν του ΔΝΤ και από την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ δηλαδή τον Henry Kissinger λίγο πριν τις εκλογές στα μέσα του 2009.

Για τα έργα και τις ημέρες της Παγκόσμιας Κυβέρνησης έχω μιλήσει διεξοδικά. Για κάποιον όμως που δεν γνωρίζει τους στόχους και τις μεθόδους που έχει ήδη χρησιμοποιήσει κυρίως στην Ασία και τη Νότιο Αφρική, είναι δύσκολο να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Που πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που χρησιμοποιήθηκε σαν «πειραματόζωο» για να πάνε παραπέρα, όπως ήδη έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία και μάλλον θα συνεχίσουν με την Ισπανία.. Για ποιο λόγο επιβάλλονται αυτά τα τόσο αντιλαϊκά μέτρα με τελικό στόχο την εξαθλίωση του λαού; Για ποιο λόγο κλείνουν οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες και τα καταστήματα;

Για ποιο λόγο καλπάζει η ανεργία; Και πώς συμβαίνει, ενώ από τον ερχομό της Τρόικα έως σήμερα έχουμε δανειστεί και χρεωθεί δεκάδες δισ. Ευρώ να μην πηγαίνει ούτε ένα Ευρώ στην ανάπτυξη αλλά αντίθετα να αυξάνει η υπανάπτυξη, η οικονομία να βυθίζεται και ο λαός να φτωχαίνει; Πώς και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γίνονται από λάθος; Από ανικανότητα; Ή το ακριβώς αντίθετο; Ο Γ. Παπανδρέου επιβάλλοντάς μας την Τρόικα δήλωσε ότι «παραδίδει ένα μέρος της εθνικής μας αυτοτέλειας στους ξένους». Δηλαδή μας είπε καθαρά και ηθελημένα ότι θα πρέπει να παραδώσουμε εθελοντικά ένα κομμάτι της εθνικής μας αυτοτέλειας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας στους εκπροσώπους των Τραπεζών.


10. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ                              
Θέλω ακόμα να ελπίζω, ότι σε περίπτωση που μια άλλη ελληνική Κυβέρνηση που θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα, θελήσει να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο ή ακόμα καλλίτερα να προτείνει κοινοπραξίες επωφελείς για την ελληνική οικονομία, θα δεχθούν την αίτησή μας αυτή. Επομένως θα πρέπει να γνωρίζει ο λαός μας ότι ο δανεισμός από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν είναι μονόδρομος και ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις.


11. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ                      
Πρώτον: Όταν εμείς λέμε ότι έχουμε ως κύριο στόχο το Σύστημα Εξουσίας, θεωρούμε την οικονομική ολιγαρχία κύριο πυλώνα αυτού του Συστήματος. Κι αυτό γιατί με τη μέθοδο της διαπλοκής επηρεάζει σε μεγάλη κλίμακα το πολιτικό και πολιτειακό Σύστημα. Άρα η ελληνική ολιγαρχία βαρύνεται και με την εμπλοκή της σε όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας.
 Η ολιγαρχία, εξαρτημένη από το Διεθνές Οικονομικό Κεφάλαιο, που όπως είδαμε, κατέχει κυρίαρχη θέση ανάμεσα στις διεθνείς επιθετικές δυνάμεις που διεκδικούν τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας επιβάλλοντας στα Έθνη-Κράτη τους νόμους της παγκοσμιοποίησης με τις επιπτώσεις που βιώνουμε σήμερα. Και που δεν περιορίζονται στον οικονομικό-κοινωνικό τομέα αλλά απειλούν όλα τα ερείσματα ενός λαού. Δηλαδή την ιστορία του, τις παραδόσεις του, την γλώσσα και τον πολιτισμό του.


12. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ                  
 Δεύτερον: Πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετάζουμε το ελληνικό κεφάλαιο σαν ένα αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς κεφαλαίου. Εάν μάλιστα συγκρίνουμε τα μεγέθη του ενός και του άλλου, θα διαπιστώσουμε ότι το σύνολο των κεφαλαίων που διαχειρίζονται οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες αποτελεί «παρανυχίδα» μπροστά στον τεράστιο όγκο και τη δύναμη του διεθνούς κεφαλαίου, που δυστυχώς για την ανθρωπότητα έχει στόχο την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Στηριγμένο στον έλεγχο του χρήματος συνενώνει τη διεθνή οικονομική ολιγαρχία αντί να τη χωρίζει όπως γινότανε στο παρελθόν. Δεν έχουμε παρά να δούμε την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Αμερικανικό ΔΝΤ και τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες. Όπως και τη συμπόρευση της Γερμανίας με τη Γαλλία και την Αγγλία, που και οι τρεις αποκαλούν τα Κράτη του Νότου μαζί με την Ιρλανδία «γουρούνια»...


13. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ    
Τρίτον: Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο που όπως είδαμε παίζει άμεσα πολιτικό ρόλο, δηλαδή παρεμβαίνει τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό χώρο του κάθε Κράτους, δεν κάνει εξαίρεση ανάμεσα στα διάφορα κοινωνικά στρώματα από τους εργάτες έως τους μικρομεσαίους είτε τους αγρότες, τους καταστηματάρχες, βιοτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους κλπ.

Ολόκληρη η κοινωνία εκτός από όσους περιλαμβάνονται στο Σύστημα Εξουσίας, δηλαδή τους εγχώριους διεκπεραιωτές των αποφάσεων των διεθνών Τραπεζών, που πάνε χέρι-χέρι με τις Κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών, ολόκληρη η κοινωνία, επαναλαμβάνω, βρίσκεται στο στόχαστρο αυτής της ιδιότυπης διεθνούς υπερδύναμης.

Με άλλα λόγια η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι θύμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο της διεθνούς λαίλαπας που σε συνεργασία με το Σύστημα Εξουσίας, που όπως είδαμε κυριαρχείται από την ελληνική ολιγαρχία και τις φιλικές της πολιτικές δυνάμεις, έχει τελικό στόχο να φέρει την κοινωνική εξαθλίωση αλλά και να χτυπήσει καίρια την εθνική μας υπόσταση και την εδαφική μας ακεραιότητα.


14. ΤΟ ΑΫΛΟ ΧΡΗΜΑ                                      
Ο καπιταλισμός θεοποίησε το χρήμα σε τέτοιο βαθμό, που του επέτρεψε να αλλάξει ρόλο και από Μέσον να γίνει αυτοτελής Σκοπός με πρώτο θύμα το Σύστημα που το γέννησε. Τα κράτη, οι εθνότητες, οι κοινωνικές τάξεις, η γλώσσα, οι ιστορικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, η ανάπτυξη, η δημόσια Υγεία και Παιδεία, το συνδικαλιστικό κίνημα, η κρατική μέριμνα, οι θεσμοί, οι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες του κοινωνικού γίγνεσθαι και πάνω απ' όλα οι ίδιοι οι Λαοί σαν ιστορική και πολιτιστική παρουσία και δύναμη ανάπτυξης και προόδου, όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κοινωνιών που ξεπήδησαν μέσα από την αστική επανάσταση πριν από δύο αιώνες, απειλούνται με εξαφάνιση χωρίς να υπάρχει ένα εθνικό-κοινωνικό μοντέλο που φιλοδοξεί να τα αντικαταστήσει εκτός από την εξοντωτική και παμφάγο βουλιμία του διεθνούς χρηματιστικού συστήματος, για το οποίο η ερήμωση της ανθρώπινης κοινωνίας αποτελεί τον τελικό στόχο για την αυτο-ικανοποίηση των κυριαρχικών του ενστίκτων.


15. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΤΛΕΡ              
Φαίνεται ότι το φιλελεύθερο κοινωνικό σύστημα στο οποίο κυριαρχούσε το δίκαιο του ισχυρότερου, εξέθρεψε και ανέδειξε ένα νέο τύπο ανθρώπων ισχυρότερων ανάμεσα στους ισχυρότερους, που κατενόησαν ότι το απόλυτο όπλο που θα τους εξασφαλίσει την απόλυτη κυριαρχία είναι το χρήμα. Όχι αυτό που συνδέεται με την παραγωγή αλλά εκείνο που αναπαράγεται και πολλαπλασιάζεται από τον ίδιο τον εαυτό του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να πουλά και να αγοράζει ολόκληρα κράτη, δηλαδή με δύναμη θα λέγαμε κοσμογονική, ισοδύναμη μιας ατομικής υδρογονοβόμβας.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι λαοί δεν έχουν ακόμα υποψιαστεί, πλην ολίγων εξαιρέσεων, αυτή την τερατογένεση των σύγχρονων δεινόσαυρων που απειλούν την ίδια την διαιώνιση του ανθρώπινου γένους και των ανθρώπινων κοινωνιών, με τη μορφή που είχαν ως σήμερα. Δεν είναι ένας αλλά εκατοντάδες χιλιάδες Χίτλερ, σίγουρα παρανοϊκοί όπως εκείνος, που μας απειλούν.

Η ελπίδα μας για την οριστική απαλλαγή μας από τις φαινομενικά απρόσωπες σατανικές δυνάμεις, έγκειται στο γεγονός ότι τα έθνη και οι λαοί διαθέτουν ισχυρά αντισώματα που τα βοηθούν να υπερβαίνουν νικηφόρα κάθε είδους δοκιμασίες, φτάνει να μπορέσουν να αντισταθούν και να επιζήσουν έως ότου ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθηθούν να αντέξουν στην άμυνα και στη συνέχεια να περάσουν στην αντεπίθεση.        
                         
Έχουμε χρέος να διαφωτίσουμε το Λαό επιδιώκοντας να ενεργοποιήσουμε τα ισχυρά του αντισώματα που θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει χωρίς απώλειες τη μετωπική επίθεση των διεθνών και τοπικών σατανικών δυνάμεων και στη συνέχεια να περάσει στη νικηφόρα αντεπίθεση.

Πρόκειται για μια υπόθεση Ζωής ή Θανάτου!  


16. ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ    
Η αναζήτηση μιας κοινής αντιστασιακής πολιτικής σε επίπεδο ευρωπαϊκών κρατών, πρώτον συνδέεται άμεσα με τον αγώνα μας εδώ στην Ελλάδα και δεύτερον θα πρέπει να μας οδηγήσει στην αναζήτηση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου, που θα οικοδομηθεί πάνω στα ερείπια του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.

Σε γενικές γραμμές παραθέτω τις προσωπικές μου απόψεις, που συνοψίζονται σε λίγες λέξεις: Κοινωνία της Ελευθερίας, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Προόδου και Ανάπτυξης, που να εξασφαλίζει την ευτυχία για όλους τους πολίτες με βάση την αρχή της «δίκαιης ανισότητας», με τον όρο φυσικά της εξασφάλισης για κάθε πολίτη ενός σταθερού και ισότιμου επιπέδου ζωής. Σε παγκόσμιο επίπεδο την επιβολή της Ειρήνης, την κατάργηση των πολεμικών βιομηχανιών και την εξάλειψη των μεγάλων ανισοτήτων που οδηγούν στην πείνα, την εξαθλίωση και τον θάνατο εκατομμυρίων συνανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο.


17. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ      
Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Αν θέσουμε σαν στόχο την κατάκτηση της εκλογικής πλειοψηφίας που θα μας επιτρέψει να επιβάλουμε την Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, τότε θα πρέπει να εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να δημιουργηθεί αυτή η πλειοψηφία. Σημειώνω ότι σήμερα υπάρχει αυτή η πλειοψηφία ως αντίθεση προς την Κυβερνητική Πολιτική και την παρουσία της Τρόικας.


18. Η ΕΞΟΥΣΙΑ                                                        
Κλείνω με τη διαπίστωση ότι η ανθρωπότητα δεν μπόρεσε έως σήμερα να λύσει το πρόβλημα της εξουσίας που κατά κανόνα την κατέχουν ανεξέλεγκτες ηγετικές ομάδες με σκοπό τη συσσώρευση δύναμης επιβάλλοντας σε κάθε περίπτωση το «δίκαιο του ισχυρότερου», δηλαδή τον Νόμο της Ζούγκλας. Όσο κι αν αυτό φαίνεται απίθανο, ο πρωτογονισμός σε όλες του τις μορφές κατευθύνει από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα τις τύχες της ανθρωπότητας.


19. 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ      
Περάσαμε δηλαδή από μια μορφή στατικής διάταξης, όπως επιβάλλει η μελέτη και η διάδοση των νέων ιδεών, στη μορφή ενός οργανισμού που θα πρέπει να κινηθεί, προκειμένου να περάσει συντονισμένα και με ομοψυχία στη δράση, δηλαδή στην εφαρμογή στην πράξη του ιδεολογικού της οπλοστασίου. Δεν ήταν όμως μόνο ο συντονισμός το πρόβλημα αλλά και η απόφαση για κάθε βηματισμό που θα έπρεπε να είναι αποδεκτή από όλους. Ποιος λοιπόν θα έπρεπε να συντονίζει τις δεκάδες «Σπίθες» και πώς, από ποιους και με ποια μέθοδο θα εξασφαλίζαμε ώστε η απόφαση να μας εκφράζει όλους.


20. ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ                                              
Πιστεύοντας ότι η ιδεολογία αποτελεί την κινητήρια δύναμη για κάθε μορφή κοινωνικής και πολιτικής δράσης, προσπάθησα να ολοκληρώσω την πρότασή μου -μέσα στα πλαίσια πάντοτε προγραμματικών ομιλιών- για όλα τα στάδια που θα περάσουμε υποχρεωτικά: της προετοιμασίας, της σύγκρουσης, της επικράτησης, για τις μορφές λαϊκής εξουσίας και τέλος ένα γενικό περίγραμμα για τη θέση της Ελλάδας στον διεθνή χώρο και κυρίως για τις πηγές και μεθόδους της καθολικής ανάπτυξης μιας Ανεξάρτητης χώρας που είναι και ο πιο σταθερός και σπουδαίος στόχος μου.

Γιατί δίχως την Εθνική Ανεξαρτησία το Κ.Α.Π. δεν θα είχε και δεν έχει λόγο ύπαρξης.    


21. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ                  
Ξεκινώ ξαναθυμίζοντας ότι ο τελικός στόχος του Κ.Α.Π. είναι η κατάκτηση από την Ελλάδα της Εθνικής της Ανεξαρτησίας. Θα πρόσθετα τις λέξεις «απόλυτη», «ολοκληρωτική», «ασυμβίβαστη», για να θυμηθούμε ότι από το 1830 η Εθνική μας Ανεξαρτησία υπήρξε πάντα σχετική. Άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Και κάποτε ανύπαρκτη.

Θεωρώ τον εαυτό μου ως ένα από τους τελευταίους επιζήσαντες που αποκάλυψαν χάρη στην ενεργητική συμμετοχή τους σε όλες τις φάσεις της πάλης του Λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία, αυτή την αλήθεια, που αν και είναι τόσο απλή και φανερή -σαν το αυγό του Κολόμβου- εν τούτοις δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει κτήμα του Λαού, γιατί μόνο αυτός θα μπορούσε και μπορεί να την κάνει σημαία του και σα τον Αη-Γιώργη να χτυπήσει με το κοντάρι του και να σκοτώσει το Δίδυμο Τέρας.


22. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ                                            
Οι ποικίλες «στάμπες» που μου βάζουν κατά καιρούς, είναι τεχνάσματα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, γιατί γνωρίζουν ότι η αποκάλυψη και η διάδοσή της μέσα στο Λαό θα δημιουργήσει τη μοναδική δύναμη που θα μπορέσει να τους εξοντώσει απαλλάσσοντας τη χώρα απ' αυτό το καρκίνωμα που τρώει τις σάρκες της και δεν της επιτρέπει να αναπτύξει ελεύθερα τις δημιουργικές της δυνάμεις που είναι τόσο μεγάλες, ισχυρές και ικανές να χτίσουν μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της, του πολιτισμού της και των αγώνων της για ελευθερία και δικαιοσύνη.                                                        


23. Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ                                          
Η δημιουργία μιας Ανεξάρτητης και Ελεύθερης Ελλάδας δεν συνέφερε σε καμμιά Εξουσία, ξένη και ντόπια! Όπως δεν συμφέρει και σήμερα, που όλοι οι ισχυροί της γης θέλουν μια χώρα εξαρτημένη, χωρίς δική της εξωτερική πολιτική, χωρίς δική της αμυντική πολιτική, χωρίς τη δυνατότητα ισχυρής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, που θα της προσέφερε η εκμετάλλευση του δικού της πλούτου και η συστράτευση των ελεύθερων πολιτών της για την ανοικοδόμηση της χώρας. Όπως δεν τους συμφέρει η μορφωτική ανάπτυξη όλου του λαού, καθώς και η ανάδειξη της σύγχρονης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο αναφοράς. Σε ποιους δεν συμφέρει; Το Δίδυμο, δηλαδή οι ξένοι και οι Έλληνες συνεργάτες τους μαζί με το τεράστιο πλέγμα δυνάμεων που έχουν δημιουργήσει γύρω τους για να τους στηρίζει, έμαθαν να ζουν και να υπάρχουν παρασιτικά. Και για το λόγο αυτόν επεδίωξαν και το πέτυχαν με μεγάλο βαθμό, να καταστήσουν και να επιβάλουν τον παρασιτισμό σε κύριο δόγμα, με βάση το οποίο λειτουργούν όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί, η οικονομία, η γεωργία, το εμπόριο, η εκπαίδευση και  διανόηση. Και φυσικά η πλειοψηφία του λαού, δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι δρόμοι έχουν κλείσει γι' αυτόν, εκτός από τη νοοτροπία και την πρακτική του παρασιτισμού, που έτσι αναδείχθηκε τελικά σε κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ελλάδας διεθνώς.


24. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ                  
Με όσα είπα παραπάνω αποδεικνύεται πόσο δύσκολος είναι ο στόχος για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Και θα έλεγα ότι και μόνο αν πετύχουμε να σπείρουμε μέσα στο Λαό μας αυτόν τον σπόρο, τότε έστω και γι' αυτό θα είμαστε αντάξιοι του στόχου που αναλάβαμε να κατακτήσουμε.

Φυσικά ο τελικός σκοπός είναι αυτός που τελικά μας διαμορφώνει. Γιατί είναι διαφορετικό να παλεύεις έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου σαν σκοπό να ωφεληθείς προσωπικά και άλλο να παλεύεις για μια Ιδέα χωρίς να ονειρεύεσαι ανταλλάγματα αλλά αντίθετα να γνωρίζεις ότι μόνο θα πρέπει να προσφέρεις.
Το γεγονός και μόνο ότι για τόσα πολλά χρόνια αυτός ο υπέρτατος στόχος δεν κατακτήθηκε ακόμα από τον ελληνικό λαό, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος είναι η επανάσταση! Κι αυτή την επανάσταση μπορεί να την πετύχει και μάλιστα με ειρηνικό τρόπο μόνο ο Λαός. Με την προϋπόθεση ότι θα μάθει, θα πειστεί και θα αποφασίσει. Επομένως ο πρωταρχικός στόχος του Κ.Α.Π. θα έπρεπε να είναι η διαφώτιση του λαού.


25. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ                                                          
Πρέπει να τεθεί ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας στο Κοινό Μέτωπο η βέβαιη εκλογική μας νίκη ή όχι; Γιατί με τη νίκη εξασφαλίζεται η από τα θεμέλια διάλυση του παρόντος Συστήματος Εξουσίας, ενώ σε περίπτωση μειοψηφίας θα είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε στους κανόνες λειτουργίας του. Προοπτική που εκφεύγει από τις προγραμματικές μας αρχές.


26. Η ΘΕΣΗ (ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ)    
Διαπιστώνεται έτσι ότι το λαϊκό μέτωπο της Αντίθεσης είναι μεγάλο και κάθε μέρα γίνεται και πιο ριζοσπαστικό. Όμως αυτό δε φτάνει. Για να πεισθεί ο Λαός να μπει στον αγώνα, χρειάζεται να γνωρίζει και τη θέση.


27. Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ                                        
Η ιδέα της Ουδετερότητας είναι ισάξια της ιδέας της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Η Ανεξαρτησία θα μας εξασφαλίσει την Ελευθερία και η Ουδετερότητα θα μας απαλλάξει από την κατάρα της μοιραίας «στρατηγικής μας θέσης» που μας έχει μεταβάλει σε πεδίο βολής μεταξύ των αντιμαχομένων για τον έλεγχο της χώρας μας, με αποκλειστικό διαχρονικό θύμα τον Λαό μας. Με άλλα λόγια η Ουδετερότητα θα μας εξασφαλίζει την Ειρήνη με την εγγύηση του ΟΗΕ και των Μεγάλων Δυνάμεων.

Θα πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η Ελλάδα να γίνει η Ελβετία του Πολιτισμού και της Ειρήνης. Αυτό δεν είναι ουτοπία αλλά μια σωτήρια εφικτή λύση, που θα μας απαλλάξει μια για πάντα από τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες που σε τακτά διαστήματα από το 1830 μας βυθίζουν σε δυστυχία είτε λόγω πολέμων είτε ξένων επεμβάσεων, που μας οδηγούν σε πολιτική αστάθεια. Ξένων επεμβάσεων και ξένων εξαρτήσεων που διαιρούν το λαό, οδηγούν σε εμφύλιες συρράξεις και καταλήγουν όπως μετά τον εμφύλιο πόλεμο σε παρατεταμένη ξενοκρατία.


28. ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ                      
Μετά την αιφνίδια άνοδο της Αριστεράς (1958) δημιουργούν σώματα παρακρατικά τραμπούκων. Δημιουργούν την Ένωση Κέντρου για να εξουδετερώσουν το αυξανόμενο λαϊκό κίνημα και για να συρρικνώσουν την ΕΔΑ.

Ωθούν το πολιτικό σύστημα στη διάλυσή του και με όργανο το θρόνο (Αποστασία - 1965) προετοιμάζουν και επιβάλλουν τη δικτατορία (1967-74). Ανέχονται τον ευρωπαϊστή - αντιαμερικανό Κ. Καραμανλή προετοιμάζοντας συστηματικά την πτώση του. Ευνοούν τον Ανδρέα Παπανδρέου και με τη βοήθεια της ελληνικής ολιγαρχίας μεταβάλλουν το ΠΑΣΟΚ σε Δούρειο Ίππο της πολιτικής τους. Διαλύουν από τα μέσα την Αριστερά μεταβάλλοντάς την ουσιαστικά σε δορυφόρο τους μαζί με το εργατικό κίνημα, που το εγκλωβίζουν μέσω της οικονομικής διαφθοράς και του ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Και τελικά επιβάλλουν το απόλυτο όργανό τους, τον τελευταίο απόγονο της δυναστείας των Παπανδρέου. (Από τον Πρώτο, τον εκλεκτό του Τσώρτσιλ, πειθήνιο όργανο του στρατηγού Σκόμπυ και πρωταγωνιστή της σφαγής της 3ης του Δεκέμβρη του 1944, που οδήγησε στην αρχή του Εμφυλίου με τα Δεκεμβριανά. Τον Δεύτερο που με τον Δούρειο Ίππο του ΠΑΣΟΚ εκμηδένισε την Αριστερά, εξετίναξε το δημόσιο χρέος σε 70 μονάδες του ΑΕΠ και το κατέστησε οριστική τροχοπέδη, ώστε να μπορέσει ο Τρίτος να μας οδηγήσει στο δίλημμα «Τρόικα ή Χάος» κι από κει στο σημερινό ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και της εθνικής μας αυτοτέλειας και ανεξαρτησίας).


29. ΜΑΡΤΥΡΟΛΟΓΙΟ                                  
Αυτό είναι συνοπτικά το μαρτυρολόγιο του Λαού μας μόνο στα τελευταία 50 χρόνια. Μαρτυρολόγιο που σίγουρα θα συνεχιστεί, εάν ο λαός αρνηθεί ή δεν μπορέσει να δημιουργήσει με την ενότητά του την ιστορική δύναμη που είναι ικανή να επιβάλει με κάθε τρόπο τις δύο υπέρτατες εθνικές λύσεις που θα τον απαλλάξουν μια για πάντα από τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες που δεν του επιτρέπουν να ανοίξει σαν αητός τα φτερά του και να πετάξει. Κι αυτές οι λύσεις είναι η Ανεξαρτησία και η Ουδετερότητα.


30. ΓΙΑΤΙ Η ΣΠΙΘΑ;                                                
Θέλω όμως εδώ να υπενθυμίσω τους λόγους που με οδήγησαν στην απόφαση να εκθέσω δημόσια τις απόψεις μου την 1η του Δεκέμβρη του 2010 και που δεν ήσαν άλλοι από την πεποίθηση ότι υπάρχει μπροστά μας μια ανεπανάληπτη ιστορική ευκαιρία ως αποτέλεσμα των γεγονότων που μας συγκλονίζουν και που εκτός από τα αρνητικά τους αποτελέσματα έχουν για μας και θετικά στοιχεία, που αφορούν τον συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και στο Σύστημα Εξουσίας, που έως τώρα κυριαρχεί στη χώρα μας. Συνοψίζω μέσα σε τέσσερις ενότητες:


31. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ                                            
Πρώτον: Γιατί οι ξένοι σύμβουλοι του κ. Γ. Παπανδρέου τον παρέσυραν σε ενέργειες και πράξεις τόσο απεχθείς όπως ήταν η δήλωσή του για την παράδοση εκ μέρους του ως πρωθυπουργού τμήματος της εθνικής κυριαρχίας, όπως είναι η πρωτοφανής επίθεση εναντίον των λαϊκών συμφερόντων και η βύθιση της χώρας σε οικονομική και κοινωνική κρίση χωρίς προηγούμενο και δίχως καμμία ελπίδα για το μέλλον και τέλος ο υποβιβασμός της Κυβέρνησης σε απλό διεκπεραιωτή των αποφάσεων της Τρόικα. Αυτή η παρακμιακή και προσβλητική για τα αισθήματα αξιοπρέπειας και τιμής του λαού μας καθοδική πορεία της κυβερνητικής παράταξης παρέσυρε στον κατήφορό της ολόκληρο το Σύστημα Εξουσίας αποκαλύπτοντας το αληθινό της  πρόσωπο. Οικονομική ολιγαρχία, πολιτική εκπροσώπηση, η ολοκληρωτική μετατροπή των μεγάλων καναλιών σε πιστούς υπηρέτες των κομματικών συμφερόντων με την παράλληλη ανάδειξη των ιδιοκτητών του Τύπου και των ΜΜΕ σε ουσιαστικά αφεντικά μέσα σ' αυτόν τον σάπιο κόσμο της συναλλαγής, έτσι που να φαίνεται καθαρά το τίμημα της εξαγοράς. Με λίγα λόγια διαπίστωσα ότι το Σύστημα Εξουσίας έχασε την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.


32. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟΥ ΞΕΝΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ                                    
Δεύτερον: Η ξένη εξάρτηση έβγαλε επί τέλους το προσωπείο της και έτσι, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, κατάλαβαν ποιος ήταν όλα αυτά τα χρόνια το μεγάλο αφεντικό που έχοντας τον απόλυτο έλεγχο μέσα στα δύο κόμματα εξουσίας, κατάφερνε με την επικράτηση του δικομματισμού, την περιθωριοποίηση της Αριστεράς και τον έλεγχο του Συνδικαλιστικού Κινήματος να κυβερνά εκ του ασφαλούς αποφεύγοντας να δείξει το πρόσωπό του.


33. ΠΤΩΣΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ                        
Τρίτον: Η μαζική εγκατάλειψη των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) από τους ψηφοφόρους και οπαδούς τους δίνει ένα οριστικό χτύπημα στο σύστημα του δικομματισμού που όπως είδαμε υπήρξε ο σημαντικότερος μοχλός στα χέρια των ξένων για να επιβάλουν την πολιτική τους.


34. ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ    
Τέταρτον: Η καθίζηση μέσα στην κοινή γνώμη του Συστήματος Εξουσίας και η εγκατάλειψη των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων δημιούργησε μια πρωτοφανή δεξαμενή ανεξάρτητων πολιτών, που έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη στο παρελθόν και ψάχνουν απελπισμένοι να βρουν κάποια βιώσιμη λύση, που θα τους βοηθήσει στο μέλλον να φανούν ωφέλιμοι, φτάνει να γίνει δυνατόν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ελεύθεροι και υπεύθυνοι να αφιερωθούν στην αναγέννηση της Πατρίδας. Το όραμα αυτό τους κάνει ριζοσπαστικούς και συγχρόνως προσεκτικούς, μιας και αποφάσισαν να μετρούν από δω και στο εξής το κάθε τους βήμα.


35. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ                      
Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν η Κίνηση συνολικά βρίσκεται σε διάταξη μάχης, τότε θα πρέπει να κυριαρχεί η επαναστατική πειθαρχία απέναντι στην ηγετική ομάδα που θα εκλέξουμε εμείς για να εφαρμόσει το σχέδιο μάχης που θα έχει επίσης αποφασισθεί από όλες τις οργανώσεις. Η πεμπτουσία της ευθύνης δεν παύει και τότε να βαραίνει τις πλάτες του κάθε αγωνιστή, με τη διαφορά ότι αλλάζει η οργανωτική διάταξη, ώστε το σύνολο των οργανώσεων να έχει κοινό βηματισμό και γρήγορα αντανακλαστικά που να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες της τακτιής που πρέπει να ακολουθεί κάθε μάχιμο σώμα. Όταν δεν υπάρχουν αυτές οι εξαιρετικές συνθήκες, δεν μας χρειάζεται αυτή η οργανωτική δομή, γιατί όπως είπαμε, υπάρχει κίνδυνος να μεταβληθεί σε πυραμιδική οργάνωση εξουσίας.


36. ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ                                      
Η μελέτη, η εκλαΐκευση και η διάδοση των ιδεολογικών και πολιτικών μας θέσεων πρέπει να αποτελεί τον σταθερό και διαρκή στόχο των προσπαθειών μας


37. ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ                                  
Μικρογραφίες του Παλλαϊκού Μετώπου πρέπει να αρχίσουν να γίνονται σε τοπικό επίπεδο. Με στόχο πάντα τη συνεργασία και την ενότητα στη βάση του Λαού. Ας ξεχάσουμε τις κομματικές ετικέτες και ας προσπαθήσουμε να κρίνουμε τον καθένα σύμφωνα με την προσωπική του αξία, το ήθος του και τη θέλησή του για συνεργασία. Η Ενότητα συντελείται συνήθως γύρω από ένα κοινό πρόβλημα, μια κοινή επιδίωξη ή μια κοινή αντίθεση.


38. ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ                        
Θεωρώ ως απολύτως νόμιμη δημοκρατική άμυνα στην ουσιαστική και πραγματική βία που εκπορεύεται ενάντια στη χώρα και στο Λαό μας από τις αποφάσεις μιας κυβέρνησης ουσιαστικής μειοψηφίας, που έχει καταντήσει πειθήνιο όργανο στις αποφάσεις των ξένων. Επομένως όσοι συνυπογράφουν αυτές τις πράξεις βίας είναι συνυπεύθυνοι. Στην καταγγελία ότι ασκείται βία, απαντάμε με το Γεροπαπανδρεϊκό σύνθημα «Βία στη Βία».


39. ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ              
Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη συνενοχή του ΚΚΕ παραμόρφωσε πραξικοπηματικά το έως τότε ισχύον Σύνταγμα που προέβλεπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή και να προκηρύσσει εκλογές, εφ' όσον διαπίστωνε δυσαρμονία μεταξύ Λαού και Κυβέρνησης, μεταθέτοντας το δικαίωμα αυτό στον πρωθυπουργό (δηλαδή στον εαυτό του), δεν σημαίνει ότι σήμερα στην πραγματικότητα δεν παραβιάζεται η θέληση του Λαού

Μπροστά σ' αυτή την ανωμαλία (που θα πρέπει να αναλύουμε και να εξηγούμε έως ότου πείσουμε το Λαό), θα πρέπει να γίνουμε σημαιοφόροι της άποψης ότι η Συνταγματική Τάξη της χώρας έχει καταπατηθεί και επομένως η ευθύνη για την τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων έχει περάσει στην ευθύνη της πλειοψηφίας του Λαού. Αυτό άλλωστε ήταν το επιχείρημα του Ανένδοτου Αγώνα κατά του εκλογικού πραξικοπήματος της Δεξιάς στα 1961.


40. ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΙΑΣ                                  
Να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη δημόσια καταγγελία των υπευθύνων για πράξεις ουσιαστικής βίας, μιας και δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία από το να οδηγείς ένα Λαό στην Ανεργία, στη Φτώχεια, να απολύεις δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, εργαζομένους, να κλείνεις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, να βάζεις λουκέτο στα καταστήματα πετώντας στο δρόμο ιδιοκτήτες και υπαλλήλους να αναγκάζεις τη νεολαία να μεταναστεύει, να παραχωρείς (το κυριότερο) την εθνική μας αυτοτέλεια, να ξεπουλάς τον πλούτο της χώρας, να σκοτώνεις την ανάπτυξη, να ζητιανεύεις για νέα δάνεια και να φορτώνεις τις επόμενες γενιές με νέα δημόσια χρέη, να έχεις καταντήσει τη χώρα μας χώρα ντροπής μέσα στη διεθνή κοινότητα κλπ. κλπ. και τέλος να αναγκάζεις να αυτοκτονούν για λόγους οικονομικούς και ανεργίας, 500 συμπολίτες μας κάθε χρόνο! Αν όλα αυτά δεν είναι βία, τότε πώς αλλοιώς θα πρέπει να χαρακτηριστούν;

Για να μην αναφερθώ στην ωμή αστυνομική βία των ΜΑΤ και των Κουκουλοφόρων του Παπουτσή, που για τρεις μέρες μεταβάλανε το κέντρο της Αθήνας σε κόλαση με μοναδικό στόχο να δείρουν, να τραυματίσουν και να τρομοκρατήσουν αθώους πολίτες, που διαδήλωναν με ειρηνικό τρόπο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους προς τις αντιλαϊκές ενέργειες της Κυβέρνησης. Τυφλή, άγρια, πρωτοφανής βία που εκτός από τα ανθρώπινα θύματα δημιούργησε και τεράστιες οικονομικές καταστροφές χωρίς να υπολογίσουν την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας.



ΙΕ. AΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Α.Π. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ολόκληρο το κείμενο
ΘΕΜΑ: ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Πολιτική-Στρατηγική-Τακτική της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ Α΄ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ Κ.Α.Π.

Α. ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ

1. Εξάρτηση (Αμερικανοκρατία 1950-2011)
2. Σύστημα Εξουσίας= Απόστημα-Αποσύνθεση-Τέλος Ιστορικής Περιόδου
3. Βασικό αίτημα-Εθνική Ανεξαρτησία
4. Κ.Α.Π. έξω από το Σύστημα. Λύση = να φύγουν οριστικά Σύστημα και ξένοι
5. Όπλο: Πανεθνική-Παλλαϊκή Ενότητα
6. Στόχος: Επαναστατική Κυβέρνηση που με τη δύναμη ΟΛΟΥ του Λαού θα μπορέσει να πει ΟΧΙ σε όλα
7. Όλα: Δεσμεύσεις εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, Δάνεια, Τόκοι
8. Ανήκουμε στην Ελλάδα-Ισότιμες σχέσεις με Δύση-Ανατολή
9. Νέο Αμυντικό Δόγμα (Κίνα Ρωσία). Ουδετερότητα.
10. Λαϊκή Κυριαρχία, Άμεση Δημοκρατία, Πατριωτική Αναγέννηση, Νέο Πρόγραμμα με στόχο την οικονομική αυτάρκεια.

Β.  ΑΝΑΛΥΣΗ

1. ΕΞΑΡΤΗΣΗ.    2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Πρέπει να εξηγήσουμε αναλυτικά τις μορφές που πήρε η εξάρτηση της χώρας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις Τράπεζες της Ευρώπης στα τελευταία 60 χρόνια (1950-2011) με τελευταίο σταθμό την ολοκληρωτική υποταγή, εθνική, κρατική, κοινωνική στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη των Τραπεζών (ΔΝΤ-Τρόικα). Επίσης τον ρόλο του Γ. Παπανδρέου που ηθελημένα και κρυφά από τον ελληνικό λαό έχει προσχωρήσει στην κυρίαρχη διεθνή πολιτική που εμπνέεται βασικά από τις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου (Φρήντμαν) και άλλων διεθνών αντιδραστικών Κέντρων όπως η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, Σόρος κλπ. που επιζητούν να επιβάλουν το δικό τους είδος παγκοσμιοποίησης με την εφαρμογή του δόγματος «Σοκ και Δέος».

Αυτή η τελευταία περίοδος με την αλαζονική παρουσία Εξάρτησης-Συστήματος θέτει τον ελληνικό Λαό μπροστά στο δίλημμα «Ή τώρα ή ποτέ». Που σημαίνει είτε το τέλος του διδύμου Σύστημα-Εξάρτηση είτε το τέλος του ελληνικού Λαού ως κυρίαρχου λαού με τον υποβιβασμό του σε υποτελή και τη χώρα μας έρμαιο στις αρπαχτικές δυνάμεις των ξένων μονοπωλίων, των ΗΠΑ και της Ευρώπης των Τραπεζών κάτω από τον απόλυτο έλεγχο του Διεθνούς Κέντρου Εξουσίας, όπως το περιγράψαμε.

Αυτή η προκλητική στάση θίγει βαθύτατα (πέρα από την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στην οποία μας υποβάλλουν) την εθνική μας τιμή και αξιοπρέπεια, σε βαθμό που να μην υπάρχει άλλη επιλογή για κάθε πατριώτη, υπερήφανο και ελεύθερο πολίτη από την ολόπλευρη και μετωπική σύγκρουση με τους αποδεδειγμένους εχθρούς του Έθνους και του Λαού. Θέτει σε πρώτο πλάνο το χρέος για την υπεράσπιση της Πατρίδας. Τον πατριωτισμό μας. Και μας βάζει μπροστά στο ίδιο δίλημμα: Ή τώρα ή ποτέ. Με βασικό στόχο την κατάκτηση της.


3. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ..
Για το σκοπό αυτόν η Κ.Α.Π. βγαίνει


4. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
με μέτωπο το Σύστημα. Γι' αυτό θα πρέπει να εξηγήσουμε τη δομή του Συστήματος Εξουσίας με ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία περίοδο, κατά την οποία η Κυβέρνηση έχει χάσει την εθνική και λαϊκή νομιμοποίηση, αφού ουσιαστικά βασίζεται στο 20% του εκλογικού σώματος, γεγονός που την υποχρεώνει να κυβερνά πραξικοπηματικά, με αποφάσεις καθαρά αντισυνταγματικές, με κορυφαία την προσφυγή στο ΔΝΤ και τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες, που με την Δανειοληπτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και την Τρόικα έχουν οδηγήσει την χώρα σε συνθήκες εθνικής υποταγής. Παράλληλα το σύνολο των πολιτικών κομμάτων που παραμένουν μέσα στο Σύστημα δεν διαθέτουν ούτε το 50% της εμπιστοσύνης του Εκλογικού Σώματος. Επομένως Κυβέρνηση και Πολιτικό Σύστημα αποτελούν μειοψηφία κάνοντας την παρουσία τους ουσιαστικά παράνομη, γεγονός που οδηγεί την πλειοψηφία των ανεξάρτητων πολιτών στην υποχρέωση να υπερασπισθούν το Έθνος, την Πατρίδα και τον Λαό. Νομιμοποιεί ιστορικά τον αγώνα τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε για τον σκοπό αυτόν όπλο άλλο εξόν από την


5. ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Επομένως για την Κ.Α.Π. ο πρώτος στόχος είναι να συμβάλει σ' αυτήν την ενότητα γνωρίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να επιτύχει τον δεύτερο στόχο, δηλαδή την συγκρότηση και επιβολή της


6. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
που θα έχει την δύναμη να πει «Όχι σε όλα». Εδώ θα πρέπει να αναλύσουμε τη μορφή που θα έχει αυτή η Κυβέρνηση, για την οποία εμείς προετοιμάζουμε από τώρα τις θεσμικές Αλλαγές που πρέπει να γίνουν, το νέο Σύνταγμα με κέντρο την κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας, καθώς και ένα πρόγραμμα Οικονομίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης και γενικότερα την Πατριωτική Αναγέννηση.

7. ΟΧΙ σε ΟΛΑ
αφορά κυρίως τις δεσμεύσεις κάθε είδους στις οποίες υποβάλανε τη χώρα μας όλες οι ουσιαστικά εξαρτημένες Κυβερνήσεις από το 1950 έως σήμερα με κορυφαία την άφρονα αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική των Δανείων που οι τόκοι τους μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι είναι πια αδύνατον να τους εξοφλήσουμε εκτός από τον συνεχιζόμενο δανεισμό, δηλαδή την διαρκή αύξηση του χρέους και την πλήρη υποταγή μας για πολλές δεκαετίες στο μέλλον στους δανειστές μας, δηλαδή στα διεθνή χρηματοπιστωτικά Μονοπώλια, τα κράτη που βρίσκονται πίσω από αυτά και τη «διεθνή» των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου.

Όλα αυτά τα Δάνεια, οι τόκοι και το Χρέος που έγιναν ουσιαστικά πίσω από την πλάτη του λαού, είναι τόσο πυκνά και μπερδεμένα, που είναι πια αδύνατο να λυθούν από οποιαδήποτε Κυβέρνηση που ουσιαστικά δέχεται -όπως επί 60 ολόκληρα χρόνια- την παρουσία της ξένης εξάρτησης, που σήμερα δρα με την παρουσία της Τρόικα. Γι' αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι όποια Κυβέρνηση κι αν αναδειχθεί από εκλογές μέσα από το Σύστημα, κι αν ακόμα θέλει να απαλλαγεί από το απεχθές Χρέος, δεν θα έχει τη δύναμη να το κάνει, με αποτέλεσμα ή να πέσει ή να γίνει κι αυτή υπάκουο όργανο στις εντολές των ξένων, όπως συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση. Ενδεχομένως θα μπορούσε να το κάνει, εάν είχε πίσω της όχι μόνο την απλή πλειοψηφία αλλά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί σήμερα από καμμιά από τις υφιστάμενες κομματικές δυνάμεις. Το ιδεώδες φυσικά θα ήταν εάν κάτω από μια θεία επιφοίτηση οι αρχηγοί των κομμάτων αποφάσιζαν να ενωθούν με στόχο την οριστική απαλλαγή μας από την ξένη εξάρτηση και τις ειδεχθείς συμφωνίες που μας έχει επιβάλει έως σήμερα. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται να είναι αδύνατον. Επομένως η πρωτοβουλία για τη σωτηρία της πατρίδας πέφτει στους ώμους του Λαού, που φυσικά κι αυτός σήμερα ή έστω ένα τμήμα του, ακολουθεί το δρόμο της πολυδιάσπασης των κομμάτων, ενώ το πιο μεγάλο μέρος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης είτε σε δρόμο αναζήτησης.

Εδώ στο σημείο αυτό αρχίζει ο ρόλος της Κ.Α.Π. που θα πρέπει να διαφωτίσει και να συσπειρώσει τον Λαό. Αν το πετύχουμε, τότε θα μπορέσουμε ως ελεύθερος και ανεξάρτητος Λαός να κατακτήσουμε τη μοναδική ιστορική λύση που θα μας οδηγήσει στην εθνική ανεξαρτησία και πλήρη ελευθερία, που σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα τέλος στη συνεχιζόμενη επί 60 χρόνια ξένη εξάρτηση, να κλείσουμε αυτό τον ιστορικό κύκλο και να οδηγήσουμε τον Λαό και το Έθνος σε μια νέα ιστορική εποχή.

Στο ερώτημα εάν θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε ως ελεύθερος λαός τη θέλησή μας μέσα στη σύγχρονη διεθνή ζούγκλα και κυρίως απέναντι στις ΗΠΑ που εξακολουθούν να μας θεωρούν σαν δικό τους φέουδο, η απάντησή μας είναι πως ΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, φτάνει να χαράξουμε τη διεθνή μας πολιτική με ευφυία, σύνεση και ρεαλισμό, με την επιλογή των ισορόπων σχέσεων. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής τοποθετούμε σαν μια πρώτη βασική επιλογή την εξάλειψη του δόγματος


8. ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ και την αντικατάστασή του με τη  θέση «ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Που σημαίνει κατ' αρχήν ότι θα επιβάλουμε το δικαίωμα να έχουμε ισότιμες σχέσεις ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή σύμφωνα πάντοτε με τα εθνικά μας συμφέροντα.

ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Το πρόβλημα της εξάρτησής μας από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνδέεται με τρία μεγάλου βεληνεκούς εθνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας και ο ελληνισμός: Πρώτον της Κύπρου, Δεύτερον της ΑΟΖ και Τρίτον των επικρεμάμενων εθνικών κινδύνων.
1. Κύπρος: Με την έλευση της Κυβέρνησης Παπανδρέου πολλαπλασιάστηκαν οι φόβοι για την επιβολή στη Μεγαλόνησο με τον α ή τον β τρόπο του Σχεδίου Ανάν ή κάποιας παραλλαγής του. Δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου καθώς και κορυφαία στελέχη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν και είναι υπέρμαχοι αυτού του Σχεδίου. Ο δε σημερινός Υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που το συνέταξαν!
2. ΑΟΖ: Κραυγαλέα περίπτωση για την αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσουν ανεξάρτητη εθνική πολιτική επιβάλλοντας και για την Ελλάδα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη όπως το έχουν ήδη κάνει όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες πλην της δικής μας!
3. Αλβανία-Σκόπια-Τουρκία (Μετά τις εδαφικές βλέψεις στην Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, ήρθε να προστεθεί και η προσπάθεια για την «ανεξαρτητοποίηση» της Θράκης...).

Η μεγάλη σημασία που έχουν για μας αυτά τα προβλήματα, μάς επιβάλλει να βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση.
Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρουσιάζουν ένα ακόμα αρνητικό σημείο εξαιρετικά κρίσιμο, γιατί συνδέεται με την εδαφική μας ακεραιότητα. Είναι το γεγονός ότι αυτές οι δύο δυνάμεις βρίσκονται πίσω από τους εθνικιστικούς κύκλους ορισμένων γειτονικών κρατών των οποίων οι επιθετικές βλέψεις περιορίζονται έως τώρα στο επίπεδο του βερμπαλισμού. Όμως οι εδαφικές τους αξιώσεις εις βάρος της πατρίδας μας πέραν του επιθετικού βερμπαλισμού αναπτύσσονται με χάρτες που χαρακτηρίζουν την Ήπειρο Αλβανική, τη Δυτική Μακεδονία Σκοπιανή και τη Θράκη Τουρκική και που διδάσκονται και προπαγανδίζονται από τα σχολεία έως τις εφημερίδες και ορισμένα κόμματα, έτσι ώστε να εμπεδώνεται σιγά-σιγά στην κοινή γνώμη ένα κλίμα ρεβανσισμού ενάντια στη χώρα μας. Δεν ανησυχούμε φυσικά γνωρίζοντας τον συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα σε κείνους και σε μας. Εκείνο όμως που πρέπει να μας ανησυχεί είναι όπως είπα η παρουσία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, δεδομένου μάλιστα ότι έως τώρα η πολιτική τους στα Βαλκάνια υπήρξε καταστροφική, μιας και στοχεύει στη διάλυση Κρατών όπως η Γιουγκοσλαυία και στη δημιουργία μικρότερων αυτοτελών κρατών και κρατιδίων με τελευταίο «επίτευγμα» την απόσπαση από την Σερβία του Κοσόβου, το οποίο μετέβαλαν με μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις του κόσμου. Είναι φυσικό το προηγούμενο αυτό να μας ανησυχεί. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε ως Ανεξάρτητο Έθνος σ' αυτή την απειλή;
Πρώτον με διεθνείς συμφωνίες που θα εγγυώνται την εδαφική μας ακεραιότητα και

Δεύτερον με την εφαρμογή ενός


9. ΝΕΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ
που θα θωρακίσει τη χώρα μας και θα μας καταστήσει άτρωτους απέναντι σε κάθε επιθετική ενέργεια. Λέγοντας αμυντικό δόγμα, θα πρέπει να βάζουμε την απόλυτη αγάπη για την Πατρίδα όλων των Ελλήνων σε ισότιμη βάση με την όποια ένοπλη θωράκιση. Που σημαίνει πατριωτισμό και υψηλό φρόνημα από μέρους του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας.

Όμως υπάρχει και μια άλλη λύση, κατά τη γνώμη μου ιδανική, που μπορεί να επιτευχθεί, φτάνει να είμαστε έτοιμοι να την προβάλουμε όσο γίνεται πιο πειστικά, αναπτύσσοντας την αναγκαία επιχειρηματολογία: Η ουδετεροποίησή μας. Η Ελλάδα χώρα ουδέτερη.

Και άλλοτε (και συγκεκριμένα στα 1987-88) είχα ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό, με την πρόταση να αναδειχθούν οι Δελφοί και η Ολυμπία σε σύμβολα Ειρήνης και σε χώρους διεθνών συναντήσεων με θέμα την Ειρήνη και τον Πολιτισμό, που ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες μπορούσαν να γίνουν τόποι συναντήσεων των εμπολέμων και των δυνατών με σκοπό την επίλυση των διαφορών και την επίτευξη Ειρήνης. Είχα παρουσιάσει το Σχέδιο αυτό μεταξύ άλλων στους κυρίους Ανδρέα Παπανδρέου και Φρανσουά Μιτεράν, οι οποίοι το είχαν αγκαλιάσει αμέσως, σε σημείο που ήθελαν και οι δύο να είναι εισηγητές στη Διεθνή Σϋνοδο που θα οργανώναμε στους Δελφούς. Μάλιστα είχαν επιλέξει τους συνεργάτες τους κυρίους  Περικλή Νεάρχου και Ζακ Ατταλί, για να συναντηθούν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος στη Βερόνα της Ιταλίας, όπου βρισκόμουν τότε, στα 1988, διευθύνοντας τις παραστάσεις του μπαλέτου «Ζορμπάς» στα πλαίσια του τοπικού Φεστιβάλ.

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτή η μοναδική ιστορική κληρονομιά μας να χρησιμεύσει για την ανακήρυξη της Ελλάδας από τον ΟΗΕ σε χώρα Σύμβολο Ειρήνης και Πολιτισμού, σε χώρα ουδέτερη και φιλική απέναντι σε όλους του Λαούς του κόσμου. Αν το σκεφτούμε καλά, νομίζω ότι θα βρούμε ότι ο Ελληνικός Λαός από το 1821 έως σήμερα έχει δείξει ότι είναι προσηλωμένος σ' αυτά τα δύο αγαθά, την Ειρήνη και τον Πολιτισμό, πιστεύει σ' αυτά και σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει στην πράξη αυτή την αγάπη και αφοσίωσή του.

Έχοντας εξασφαλίσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της πλήρους Εθνικής Ανεξαρτησίας, εισερχόμεθα στο κύριο στάδιο, δηλαδή στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας μέσα στη νέα Ελλάδα, όπου θα κυριαρχούν:


10. Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η προοπτική αυτή απαιτεί από τον Ενωμένο Λαό που θα έχει επιβάλει την Επαναστατική Κυβέρνηση, να βρεθεί σ' αυτή τη στιγμή έχοντας στη διάθεσή του ένα πλήρες Πρόγραμμα διακυβέρνησης, που θα βασίζεται πάνω σε επιστημονικά μελετημένα σχέδια θεσμικών αλλαγών και προγραμμάτων για όλους τους κλάδους της εθνικής ζωής.

Γι' αυτό το τεράστιο έργο θα πρέπει να επιστρατεύσουμε γύρω απ' αυτόν τον στόχο τους καλλίτερους επιστήμονες και διανοητές, που μαζί με τη βάση του Λαού θα επεξεργαστούν όλα τα υλικά για τη δημιουργία του Σχεδίου διακυβέρνησης που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στα τρία βασικά μας ιδεώδη και που θα έχουν τη σφραγίδα της ελληνικότητας και των επιτευγμάτων και απαιτήσεων της εποχής μας στο υψηλότερό τους σημείο.

Σχόλια