Τι είναι ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΣ



Η φιλοσοφία του Θεοδωρακισμού, αποτελεί το καταστάλαγμα των εμπειριών, ιδεών και απόψεων του μεγάλου Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη.

Η παρούσα ιστοσελίδα, επιδιώκει να παρουσιάσει και να αναλύσει τις ιδέες και απόψεις του Μίκη Θεοδωράκη, όπως έχουν διατυπωθεί από τον ίδιο στα χιλιάδες κείμενά του και τις ομιλίες του, από τη δεκαετία του 50΄ έως και σήμερα.

Η Συμπαντική Αρμονία, η Δελφική Ιδέα, η Ιδέα του Ολυμπισμού, το Σύστημα Δίκαιης Ανισότητας, οι απόψεις του και η ανάλυσή του περί του ελεύθερου χρόνου των ανθρώπων, είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα της μοναδικής φιλοσοφικής οπτικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Ολόκληρο αυτό το τεράστιο μωσαϊκό ιδεών και απόψεων του Μίκη Θεοδωράκη, φιλοδοξούμε να το οργανώσουμε σε μια νέα ενιαία Ιδεολογία, στην οποία δίνουμε το όνομα ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΣ και Theodorakism στα Αγγλικά. 

Φιλοδοξούμε αυτή η νέα Ιδεολογία να περάσει τα Ελληνικά σύνορα και να γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες, να μη διστάσουν να σχολιάσουν τα όσα διαβάζουν, αλλά πάνω απ' όλα, να μελετήσουν τη κάθε λέξη σε αυτή την ιστοσελίδα και να προσπαθήσουν να κατανοήσουν όσο περισσότερο μπορούν τη προσέγγιση του Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής, στις πολιτικές και ιστορικές αναλύσεις και στη μουσική πανδαισία του δικού του «μουσικού γαλαξία».

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism
19/8/2013

Σχόλια

  1. Το καταστάλαγμα των εμπειριών ενός Επαναστάτη που πέρασε τη ζωή του μέσα από την Αρμονία των ήχων του Σύμπαντος, που δέθηκε με τη ζωή μέσα από τους πόνους της εξόντωσης και ξεπέρασε τα όρια της αντοχής και του θανάτου θα ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας με το χρόνο!
    Στον Θεοδωρακ-ισμό δεν γίνεται να υπάρξει αρνητισμός διότι η σκέψη του μεγάλου Ανδρός είναι ανοικτή στο πνεύμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ του ανθρώπου και των λαών που αγωνίζονται!
    Δύσκολη και μόνο η αρχή για όσους αδαείς σαν και μένα!
    Χρειάζεται όμως να μελετήσουμε βαθειά τις αξίες και τις αναλύσεις αυτού του Μύθου! Διότι Μύθος σημαίνει εμβάθυνση της αλήθειας!
    Καλοτάξιδι λοιπόν η νέα αυτή ιστοσελίδα!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλοταξιδος και σ΄ αυτο το ταξιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.