Πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο κόσμο θέατρο, η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη «Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον



Μια υπέροχη βραδιά την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια, με ουσιαστική συζήτηση και πολλή μουσική. Πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο κόσμο θέατρο, η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη «Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση».

Για το βιβλίο μίλησαν ο  συνταγματολόγος και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Κασιμάτης, ο ποιητής και συγγραφέας Τριαντάφυλλος Σερμέτης και ο Ανδρέας Ζερβάκης διαχειριστής της σελίδας «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη».

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος δεν μπόρεσε να παραστεί και διαβάστηκε το μήνυμά του από τη συντονίστρια της εκδήλωσης Χρύσα Αριάδνη Κουσελά.


Ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης είπε χαρακτηριστικά:

“Στην  Ελλάδα της πνευματικής καθίζησης υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντιστέκονται και επιχειρούν να αναγνώσουν την πραγματικότητα και να περισώσουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Οι ιδέες ενός μεγάλου Έλληνα με παγκόσμια απήχηση, του Μίκη Θεοδωράκη, προσπερνάνε τη μίζερη εφημερότητα και ανυψώνουν τον άνθρωπο στην ουσία της ίδιας της ζωής.”

Το βίντεο της εκδήλωσης:



Για το βιβλίο:

Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο µέρος παρατίθεται το πόνηµα της συγγραφέως «Μίκης Θεοδωράκης, Διάλογοι στο Λυκόφως: Συνοπτική παρουσίαση» το οποίο είχε εκδοθεί το 2016 και εξαντλήθηκε και το  προλογίζει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το δεύτερο µέρος αποτελείται από  πέντε άρθρα της συγγραφέως για το βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη «Μονόλογοι στο Λυκαυγές» και στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται η νέα φιλοσοφική και πολιτική πραγµατεία του Θεοδωράκη «Μονοπάτι προς το µέλλον», η οποία συµπεριλαµβάνεται αυτούσια μαζί με την ανάλυση της συγγραφέως.

Το βιβλίο προλογίζει ο ποιητής και συγγραφέας Τριαντάφυλλος Σερμέτης, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του Μίκη, όπως εκφράζεται στην επιστολή του η οποία συμπεριλαμβάνεται  στο βιβλίο.

Αναλυτικότερα για το βιβλίο:
http://anastasiavoulgari.gr/index.php/11-books/95-mikis-theodorakis-monologoi-dialogoi-kai-to-monopati-pros-to-mellon-synoptiki-parousiasi



Πηγή: artandpress.gr

Σχόλια