Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Η "Συνάντηση" Μίκη Θεοδωράκη-Στέφανου Κορκολή, σε Λευκάδα (29/7) και αρχαίο θέατρο Αιγείρας (5/8)

Μίκης Θεοδωράκης, Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη

Λευκάδα και Αρχαίο θέατρο Αιγείρας είναι οι δύο επόμενοι σταθμοί της ολόχρυσης "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ" (1 & 2!) των Μίκη Θεοδωράκη και Στέφανου Κορκολή. 

Στη Λευκάδα μάλιστα, η ημερομηνία που ορίστηκε είναι η 29η Ιουλίου, γενέθλιος ημέρα του Μίκη Θεοδωράκη!

Ακολουθούν τα δελτία Τύπου των δύο εκδηλώσεων:


Ορφέας Λευκάδας – Στέφανος Κορκολής σε μία ξεχωριστή «Συνάντηση»

 Δελτίο τύπου
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»
Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη
Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη
Συνοδεύει : η Μικτή Χορωδία του Μ/Φ Ομίλου Λευκάδας «Ορφεύς»
Δ/νση Χορωδίας : Κωνσταντίνος Τσίντζας

Βασισμένη στα ομώνυμα χρυσά CD’s, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές/διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.
Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται και ηχογραφήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.
Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 30 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η «απόλυτη» επιτυχία. Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ταξίδεψε σε διάφορους πολύ σημαντικούς χώρους ανά την Ελλάδα (μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, παρουσία του συνθέτη) όπου, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή, που έκανε ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με τον ίδιο τον συνθέτη, αλλά και στο εξωτερικό όπως στο Παρίσι, στη Κολωνια κ.α.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ο Ορφέας υποδέχεται
τον Στέφανο Κορκολή και την Σοφία Μανουσάκη ,
με την συνοδεία της Μικτής Χορωδίας του Ορφέα
το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 ,
ημέρα γενεθλίων του κορυφαίου μουσουργού μας Μίκη Θεοδωράκη , 
στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας, σε μία ξεχωριστή 
«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»


Η "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

Φέτος, το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας φιλοξενεί μουσική συνάντηση με τον διακεκριμένο συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή, σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος τον χαρακτήρισε ως ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του για το ελληνικό και διεθνές κοινό. Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας υποδέχεται το μεγάλο συνθέτη, σε μια εξαίρετη μουσική «Συνάντηση» με κλασσικά έργα για πιάνο, διασκευές ορχηστρικών έργων και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε ερμηνεία της ταλαντούχας Σοφίας Μανουσάκη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον αρχαιολογικό χώρο.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση γίνεται Κατάστημα Νίκου Μάντζαρη, Ανδρέου Λόντου, Αίγιο (έναντι Δημαρχείου), και στο βιβλιοπωλείο “Νόημα” (Ακράτα).
Τιμή εισιτηρίων: 10 €, μειωμένο: 7 € (φοιτητικό, παιδικό, άνω των 65, ανέργων)

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιθυμεί να μεταβεί στο αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση, θα δρομολογηθεί λεωφορείο στην ακόλουθη γραμμή και με τιμή εισιτηρίου 5 € μετ’ επιστροφής:
Τρίγωνη Πλατεία, Αίγιο – Θέατρο αρχαίας Αιγείρας: ώρα αναχώρησης 18.15 μ.μ.
Θέατρο αρχαίας Αιγείρας – Τρίγωνη Πλατεία: ώρα αναχώρησης μετά τη λήξη της μουσικής συναυλίας.
Ο αριθμός των λεωφορείων που θα δρομολογηθούν θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις θέσεων που θα συγκεντρωθούν. Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης, πρέπει να καταβληθεί προκαταβολικά το αντίτιμο του εισιτηρίου (5 € το άτομο με επιστροφή), ενώ σε περίπτωση μη εκτέλεσης του δρομολογίου επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου. Πληροφορίες-κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο: ΣΓΟΥΡΑΔΙΤΗΣ TOURS, Μητροπόλεως 75-Αίγιο και στο τηλέφωνο 26910-61100.

Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να φτάσουν έγκαιρα στο χώρο και να έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους από τα σημεία προπώλησης για να αποφευχθεί η όχληση στον αρχαιολογικό χώρο.
Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας, Τοπική Κοινότητα Αιγών, Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών – Βλοβοκάς «ο Βράχος», Φιλοπροοδευτικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος Βλοβοκάς «Η Ομόνοια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.