Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Το βραβείο παρέδωσε στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη ο Γιώργος Καμίνης


Το Mεγάλο Bραβείο Θεάτρου παρέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τιμώντας την 70χρονη προσφορά και διαδρομή του, στη μουσική και τον πολιτισμό. 

Ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε σήμερα τον κ. Θεοδωράκη στο σπίτι του και παρέδωσε στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη το Mεγάλο Bραβείο Θεάτρου της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. 

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Μίκης Θεοδωράκης, με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο, διηγήθηκε γνωστά και άγνωστα γεγονότα που σημάδεψαν τα ελληνικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα, πρόσωπα που επηρέασαν την πορεία του, καθώς και το παράλληλο ενδιαφέρον του για τα πολιτικά πράγματα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα και κάθε συνάντηση μαζί του δεν διαφέρει από ζωντανή συνάντηση με την ίδια την ιστορία και όχι μόνο την μουσική» δήλωσε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «η βράβευση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη είναι συμβολική της μεγάλης προσφοράς του στον πολιτισμό».   

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης, Κυριάκος Λουκάκος.

Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου αποτελείται, εκτός από τον δερματόδετο έπαινο, και από ένα στεφάνι (αντίγραφο από το Μουσείο Μπενάκη) χάλκινο-επιχρυσωμένο, δείγμα της χρυσοχοϊκής τέχνης των ελληνιστικών χρόνων.

Πηγή: http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/292162/o-mikhs-theodorakhs-timhthhke-me-to-megalo-vraveio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.