Γράφει ο …Σπινθήρας: Μία επικίνδυνη παρέα καιροσκόπων δολοφόνων της ανθρώπινης ψυχής και της Ιστορίας



Διανύοντας τον 6ο χρόνο στη μνημονιακή Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το έργο της ακάθεκτη, με τον τρόπο που ξεκίνησε. Διαιρώντας τον Λαό, διασπώντας δια της βίας διαδηλώσεις και αποπροσανατολίζοντας την Κοινή Γνώμη με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο, επιβεβαιώνοντας την ρήση του υπουργού προπαγάνδας των ναζί, Γιόζεφ Γκαίμπελς: 
«Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται».

Μετά την επίσκεψη του Alexis Tsipras στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (αυτό κι αν είναι ένα «μεγάλο ψέμα»), αυτή τη φορά με συνοδεία ΜΑΤ (πως αλλάζουν οι καιροί!*), η τελευταία πράξη της επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής γράφτηκε στο κέντρο της Αθήνας την Δευτέρα, με πρωταγωνιστές ομάδες καταστολής και διαδηλωτές συνταξιούχους πολίτες.

Οι σκηνές των γερόντων να συγκρούονται με τα ΜΑΤ κάνουν ακόμη τον γύρο του Διαδικτύου και των ΜΜΕ, αλλά όσες φορές κι αν τις δούμε, δεν χωνεύονται. Ταυτόχρονα, μας γυρίζουν πίσω στο 2014 και μας θυμίζουν τις ηλικιωμένες Ουκρανές που σε αντίστοιχη διαδήλωση στην χώρα τους, στάθηκαν μπροστά από τις δυνάμεις ασφαλείας κρατώντας καθρέφτες. Για να βλέπουν οι αστυνομικοί τα πρόσωπά τους, κρυμμένα μέσα στα κράνη.... 

Ορισμένους, μας γύρισαν ακόμη πιο πίσω, στην ιστορική 12η Φεβρουαρίου του 2012, όταν ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης ενέπνεε τους 500,000 διαδηλωτές μπροστά από την Βουλή καλώντας την κοινοβουλευτική Αριστερά να αποχωρήσει από την ψηφοφορία για το Μνημόνιο και να ενωθεί με τον κόσμο στον δρόμο. Τότε που προβοκάτορες έδωσαν την κατάλληλη πάσα στα ΜΑΤ, για να ψεκάσουν –δις!- ακριβώς πάνω στον Μίκη Θεοδωράκη, σε μία καθαρή απόπειρα δολοφονίας. Τότε βέβαια, στην κυβέρνηση ήταν οι Παπαδήμος, Παπανδρέου και Σαμαράς με υπουργό προστασίας του πολίτη, τον Χρήστο Παπουτσή.

Αυτή τη φορά όμως, υπεύθυνοι είναι οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Υπεύθυνοι για τον ψεκασμό ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες τους. Υπεύθυνοι και για τον ψεκασμό και της Κατίνας Μανιτάρα, αιώνια Ελασίτισσα που συνεχίζει και δίνει το παρών στους λαϊκούς αγώνες. Γεννημένη το 1932, ένοπλη στα 15 της, ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ Ρούμελης. Τραυματίστηκε δυο φορές, πέρασε στρατοδικείο στα 17. Και την Δευτέρα, ογδόντα τεσσάρων ετών, βρέθηκε αντιμέτωπη με τα ΜΑΤ της «Αριστέρας». 

Όταν έχεις λοιπόν μία τέτοια κυβέρνηση, που ευθαρσώς και ψευδώς δηλώνει αριστερή και ψεκάζει σαν τις κατσαρίδες ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν την ζωή τους για το χώμα που πατάμε και την πατρίδα που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, ένα μόνο είναι το χρέος σου: Να την ανατρέψεις.

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

*Τσίπρα θυμήσου το χώμα που πουλάς
λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ"

ένα από τα συνθήματα αυτών, που, υπό βροχή δακρυγόνων και ξύλου, διαδήλωναν ενάντια στην φιέστα-ντροπής του Τσίπρα, 
στο Σκοπευτήριο στη Καισαριανή.

Σχόλια

  1. Πλησιαζει ο καιρός που θα μιλάμε για την νεα(μνημονιακή) 7ετια.Οι νέες εθνικές τραγωδίες είναι πολύ κοντά μας.Νέο πολυτεχνείο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.Η Στρατιωτική 7ετία κυρίως είχε στοχοποιήσει τους αμετανόητους κομμουνιστές.Σήμερα η νέου τύπου χούντα εχει στοχοποιήσει την συντριπτική πλειοψηφια του λαού.
    Μανόλης Αναγνωστάκης.
    Φοβάμαι
    τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
    έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
    και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–
    βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
    «Δώστε τη χούντα στο λαό».
    Φοβάμαι τους ανθρώπους
    που με καταλερωμένη τη φωλιά
    πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
    Φοβάμαι τους ανθρώπους
    που σου 'κλειναν την πόρτα
    μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια
    και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο
    να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
    Φοβάμαι τους ανθρώπους
    που γέμιζαν τις ταβέρνες
    και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια
    κάθε βράδυ
    και τώρα τα ξανασπάζουν
    όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη
    και έχουν και «απόψεις».
    Φοβάμαι τους ανθρώπους
    που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν
    και τώρα σε λοιδορούν
    γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
    Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.
    Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και μετά την ανατροπή τι? Ανατροπή χωρίς σχέδιο για το μετά, χωρίς μια καθολική λαϊκή συμμαχία (την βλέπει κανείς εφικτή?) που θα συντονίζεται από άξιους και αδιάφθορους ηγέτες πατριώτες (ποιους αλήθεια?) μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα από το πριν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ Ανδρέα
      Ως Θεοδωρακιστές και σπιθιστές θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο Μίκης Θεοδωράκης, η ΣΠΙΘΑ και τα μέλη της είχαν και έχουν σχέδιο. Δεν ενημερώθηκες ποτέ γι' αυτό;
      Το σχέδιο υπάρχει για την επόμενη μέρα. Αυτό που χρειάζεται είναι η περαιτέρω επεξεργασία του και το Λαϊκό Μέτωπο το οποίο θα πιστέψει σ' αυτό το σχέδιο και θα προσπαθήσει να το κάνει πράξη. Γι' αυτό αγωνιζόμασταν πάντα απ' το 2010 - 2011 έως σήμερα. Αλλά να λέμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο είναι μέγα λάθος και ανακρίβεια, που το μόνο που προσφέρει είναι στο νερό στον μύλο της συνέχισης της πολιτικής της σημερινής εξουσίας και της πολιτικής της υποταγής απέναντι στα μνημόνια. Τα να λες οτι δεν υπάρχει σχέδιο (ενω υπάρχει) βολεύει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.
      Δεν το κάνεις επίτηδες φυσικά, αλλά πάρα πολλοί Έλληνες νομίζουν αυτό που πιστεύεις κι εσύ (οτι δεν υπάρχει σχέδιο) και έτσι αφήνονται στην "μοίρα" τους.

      Διαγραφή
    2. Ανδρέα μην υποκυπτεις σε ψευτοδιλλήματα.
      Ακόμη και να μην υπήρχε το μετά που προτείνειη Σπίθα οφείλουμε να αντισταθουμε. Είναι σαν να μας κόβουν το πόδι με το πριόνι και εμείς να μην αντιδρούμε γιατί μπορεί το πριόνι να πάει κατά λάθος στον λαιμό μας. Ενώ είναι βέβαιο ότι αυτό θα είναι το τελικό σημείο που θα μας ακρωτηριασουν όσο και αν υπομενουμε.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Σπινθήρα και αγαπητέ «θεοδωρακισμέ»,

    Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, λέει ο σοφός λαός.
    Βεβαίως και όλοι γνωρίζουν τί λέει η Σπίθα και ο Μίκης.
    Βεβαίως και όλοι παρακολουθούσαν , από μακριά πάντα, τον Μίκη να παλεύει, να διαδηλώνει να εισπνέει χημικά.
    Βεβαίως και λάκισαν όλοι...

    Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ:
    Φοβικοί, κλεισμένοι μέσα στο καβούκι και στα παρεάκια τους, την ψάχνουν κάπου να χωθούν, κάπως να την παλέψουν. Κοιτάνε την πάρτη τους τίποτε άλλο.
    Κακοί γονείς που σπρώχνουν τα παιδιά τους να φύγουν στο εξωτερικό. Ποιος καλός γονιός σπρώχνει το παιδί του μακριά από το σπίτι του, να γίνει σκλάβος των ξένων;

    Οι συριζαίοι και οι συριζοπροσκυνημένοι είναι πλέον πασοκ στη νοοτροπία. Οι κουκουέδες ημιμαθείς, κακομαθημένοι, επαρμένοι γιατί είναι δήθεν κομουνιστές κι έχουν το κόπιραϊτ της επανάστασης.
    Οι εξωκοινοβουλευτικοί (Ανταρσυα και άλλοι γραφικοί) στην κοσμάρα τους… και στην κορμάρα του συστήματος κατά βάθος. Όχι πολύ βάθος. Στα ρηχά γιατί φοράνε και μπρατσάκια.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΑΠΙΣΕ ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΩΜΑΕΙ.

    Κι αυτή η μπόχα κάνει και κριτική στον Θεοδωράκη…τρομάρα τους…

    Ο Τσίπρας φεύγει ο Μητσοτάκης έρχεται. Κανένα δίλημμα. Κι οι δυο δεξιοί είναι.

    ΟΥΤΕ Ο «ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο ΕΝΦΙΑ τους νοιάζει και τίποτε άλλο.

    Όποιος σήμερα λέει ότι αγαπάει τον Θεοδωράκη αλλά κάθεται σπίτι του είναι ψεύτης.

    Αγαπάω τον Θεοδωράκη σημαίνει ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ για το καλό της κοινωνίας.
    Όλα τα άλλα είναι υποκρισία, φόβος και ραγιαδισμός.

    Μην ξεγελιέστε. Δεν είναι που δεν γνωρίζουν το σχέδιο. Είναι που το γνωρίζουν αλλά δεν θέλουν να κουνηθούν από τη θέση τους μπας και χάσουν το διαμερισματάκι τους, το αυτοκινητάκι τους, τη ζωούλα τους.

    Με λίγα λόγια: Ένα πελώριο Μ Π Λ Ι Α Χ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά αυτά που γράφεις Μάριε και χρήσιμα. Όμως δεν είναι όλοι οι Έλληνες έτσι. Και δυστυχώς ΝΑΙ, έχεις δίκιο ότι η Ελληνική κοινωνία έχει σαπίσει στην μεγάλη της πλειοψηφία και μάλιστα απ' τις αρχές της δεκαετίας του 80', όχι σήμερα!
      Αλλά το σχόλιό σου παρότι σωστό στην βάση του, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας και αυτό είναι λάθος. Δεν είμαστε της λογικής "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι!" στην ανάλυση που κάνουμε. Ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα ξυπνήσει ο λαός, πως και από τι. Από μια σπίθα στην κοινωνία, στην χώρα, στον κόσμο, από ένα γεγονός, από μια νέα κατάσταση, από μια νέα ιδέα, από κάτι που θα εμπνεύσει τον λαό, μπορούν να αλλάξουν πολλά ανα πάσα στιγμή. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το πότε ακριβώς, αλλά ο αγώνας της αφύπνισης πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, όσο άσχημα και να είναι τα πράγματα σήμερα, όπως σωστά επισήμανες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.