Οι 100 κιθάρες, ο Μίκης και το μαγικό αποτέλεσμα της συλλογικότητας (video)



Αφού συνήλθαμε πια από το σοκ της Παρασκευής, μπορούμε πλέον ψύχραιμα να αποδώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον μαέστρο Βαγγέλη Μπουντούνη για το έργο που παρουσίασε στο Ηρώδειο, διευθύνοντας τις 100 κιθάρες του και πλήθος άλλων συντελεστών!

Περισσότερες λεπτομέρειες όπως και τα συγκινητικά λόγια του Βαγγέλη Μπουντούνη για την συναυλία αναφέρονται παρακάτω, αλλά εμείς κρατάμε την ακόλουθη μαρτυρία που μας μετέφερε δύο 24ωρα μετά το τέλος της παράστασης, φίλη του ιστολογίου μας:

"Βρεθήκαμε τρεις οικογένειες και φίλοι στο Ηρώδειο την Παρασκευή. Ήταν μαγικά! Μαζί μας βρίσκονταν αρκετά παιδιά, ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Αρκετά από αυτά δυστυχώς δεν γνώριζαν πολλά για τον Μίκη Θεοδωράκη. Το κλείσιμο της συναυλίας με το <<Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ>> του Άξιον Εστι ήταν συγκλονιστικό, μας καθήλωσε! Μετά από αυτό, τα παιδιά έσπευσαν όλα να ψάξουν στο διαδίκτυο για τον Μίκη!"

Για ακόμη μία φορά, τα συγχαρητήριά μας στον Βαγγέλη Μπουντούνη και σε όλους όσους συντέλεσαν στο αποτέλεσμα της συναυλίας, τιμώντας και προάγωντας τις πολύ σημαντικές και απαραίτητες σήμερα έννοιες της Συλλογικότητας και της Ενότητας.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Δείτε εδώ τα βίντεο από τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των "Της Αγάπης Αίματα" και "Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ", με το τελευταίο να κλείνει και την παράσταση στο Ηρώδειο, ανάμεσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων!


 "Της Αγάπης Αίματα" με αιχμή του δόρατος τους String Demons


"Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ" το έργο που έκλεισε την αυλαία της παράστασης, με τον Βαγγέλη Μπουντούνη να γυρίζει την πλάτη στους μουσικούς και να διευθύνει το ...κοινό του θεάτρου!

Τα λόγια του Βαγγέλη Μπουντούνη για την συναυλία το Ηρωδείου


"ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Στις 28 Ιουλίου του 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ανέβηκαν στην σκηνή του Ηρωδείου 156 κιθαριστές για να πραγματοποιήσουν μία τρέλα, ένα πείραμα που δεν είχε προηγούμενο! Το πείραμα εκείνο πέτυχε!

Δώδεκα χρόνια μετά η Ελλάδα δεν είναι ίδια! 

Το 2004 που η Ελλάδα ήταν στα καλύτερά της, τότε που ανυποψίαστοι παίζαμε στο Ηρώδειο για την ιδέα της μουσικής, δεν είχαμε φανταστεί πως σήμερα, 12 χρόνια μετά, θα επαναλαμβάναμε αυτήν τη συναυλία υποψιασμένοι και συσπειρωμένοι πλέον για μια άλλη Ιδέα, για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα! 

Πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ ξεκάθαρο! Η συγκεκριμένη συναυλία έχει τεράστιο συμβολισμό για όλους μας! 

Η συναυλία αυτή δεν γίνεται ούτε για τη δόξα, ούτε για το χρήμα, ούτε για την καριέρα! Στη σημερινή Ελλάδα δε μας επιτρέπεται κάτι τέτοιο! 

Οι 300 νέοι άνθρωποι που θα ανέβουν στη σκηνή του Ηρωδείου δεν θα είναι μόνο κιθαριστές, μουσικοί και τραγουδιστές, θα είναι το Ελληνικό "El Sistema", θα είναι Έλληνες που παίζουν για την ωραιότερη χώρα του κόσμου, που παίζουν γιατί θέλουν να την κρατήσουν ζωντανή, που παίζουν γιατί θέλουν να μείνουν εδώ, να παλέψουν για να γυρίσει αυτή η χώρα σελίδα το συντομότερο! 

Όσοι έρθουν στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου, να είναι προετοιμασμένοι πως δε θα ακούσουν απλώς μια μεγάλη συναυλία, να είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν μια μεγάλη γιορτη για την Ελλάδα!


Οι 100 κιθάρες του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ηρώδειο 

Τριάντα χρόνια μετά την δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, δώδεκα χρόνια από την μεγαλειώδη συναυλία του 2004 και πολλές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους, οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τίμησαν την Παρασκευή (16/9) την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Στην συναυλία συμμετείχαν η Βάσια Ζαχαροπούλου (τραγούδι), κι ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και οι Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου. Μαζί τους οι String Demons!

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Κιθάρα και στους δεξιοτέχνες του είδους, στην συλλογικότητα.

Μια γιορτή για τα δεκάδες Ωδεία και όλους όσοι υπηρετούν με πάθος και μεράκι την τέχνη της κιθάρας, αποδεικνύοντας ότι Ελληνική Κιθαριστική Σχολή στην χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο και ότι η κιθάρα στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε Εθνικό μουσικό μας όργανο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στον ελλαδικό χώρο έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες Κιθαριστικές Ορχήστρες δίνοντας την αίσθηση ενός πρωτοφανούς ελληνικού "El Sistema".

Στο Ηρώδειο ήταν όλοι εκεί, σε μια συναυλία που εκτός των άλλων υπογράμμισε την συλλογικότητα, το μαζί.

Οι 300 συντελεστές που ανέβηκαν στην σκηνή του Ηρωδείου, ερμήνευσαν ένα πρόγραμμα πολύμορφο, δυναμικό με έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας ο συνθέτης, κιθαριστής και δάσκαλος Βαγγέλης Μπουντούνης. Πολυβραβευμένος με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές περγαμηνές στο χώρος της σύνθεσης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, το 1986 δημιούργησε τους "Κιθαριστές" πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγες που υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές.

Με αυτό το γιγαντιαίο σχήμα ο εξαιρετικός Βαγγέλης Μπουντούνης δίνει συναυλίες υπογραμμίζοντας ότι η συλλογικότητα είναι δύναμη.

Σχόλια