Δήλωση - Διευκρίνιση Μίκη Θεοδωράκη



Η δήλωσή μου για Επανάσταση και Καλάζνικωφ δεν έχει σχέση με την Κυβέρνηση αλλά με τους Ευρωπαίους που με την συμπεριφορά τους προσβάλλουν την χώρα μας, με πρόσχημα την οικονομία.

Στο βάθος ζητούν να μας μειώσουν και να μας προσβάλουν για λόγους ιστορικούς. Γιατί τα ιστορικά γεγονότα είναι πρόσφατα και όλοι γνωρίζουν τη συμπεριφορά της κάθε χώρας από το 1940 ως σήμερα.

Αν κατηγορώ για κάτι την Κυβέρνηση, είναι που επιδεικνύει μεγάλη ανοχή και υποχωρητικότητα και ξεχνά την πρόσφατη ιστορία μας με τις αμέτρητες θυσίες μας για την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.

Δεν αντέχω να βλέπω τον κ. Τσακαλώτο στον ρόλο του ενόχου και του φτωχού συγγενούς, περιτριγυρισμένο από προσβλητικούς Εισαγγελείς με «κοντή» μνήμη. 

Η χώρα μας δεν είναι Προτεκτοράτο και οι Έλληνες δεν είναι υπήκοοι. Στο σημείο αυτό μπαίνει η Επανάσταση και τα Καλάζνικωφ.

Εννοείται, ότι ο τελευταίος που θα προέτρεπε σε εμφύλιο πόλεμο είμαι εγώ. 


Χανιά, 6.6.2016

Μίκης Θεοδωράκης


Σχόλια

  1. Αγαπημένε μου Μίκη καλημέρα.
    Το να συμπεριλαμβάνουμε στο στόχαστρο του "καλάζνικοφ" μαζί με τους τροϊκανούς και τους εδώ υπηρέτες τους, οι οποίοι όσο περνά ο καιρός ξεπερνούν κάθε όριο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ.
    Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα, ότι εφόσον και όποτε θα συμβεί, είναι φύση αδύνατον, να μη στραφούμε ΚΑΙ εναντίον των αχυράνθρωπων και νεοδοσίλογων.
    Και καλά θα κάνουμε.
    Δεν ξέρω κατά πόσο σε εκφράζει αυτή η διευκρίνιση που έκανες, αλλά ήταν λάθος σου. Περίμενα και περιμένω να τους πεις, ότι τους θεωρείς αναπόσπαστο μέρος και μέλος της τρόϊκας και ότι τους περιμένει η τύχη που αξίζει στους προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η δήλωσή μου για Επανάσταση και Καλάζνικωφ δεν έχει σχέση με την Κυβέρνηση αλλά με τους Ευρωπαίους που με την συμπεριφορά τους προσβάλλουν την χώρα μας, με πρόσχημα την οικονομία".

    "Η χώρα μας δεν είναι Προτεκτοράτο και οι Έλληνες δεν είναι υπήκοοι. Στο σημείο αυτό μπαίνει η Επανάσταση και τα Καλάζνικωφ".
    Ο Μίκης θεοδωράκης πολύ σωστά έκανε την διευκρίνιση, διότι οι εγχώριοι εκπρόσωποι της εξάρτησης από την πρόταση-τοποθέτηση του Μίκη θεοδωράκη "στοχοποιήσαν" την λέξη καλάσνικωφ. Το σύστημα χρησιμοποίησε την λέξη καλάσνικωφ. Για αυτήν την λέξη γράφτηκαν "σεντόνια" χυδαιότητας από τα εγχώρια κέντρα του συστήματος της εξάρτησης. Την απαγορευμένη λέξη δεν την είπαν, ούτε αναφέρθηκαν σε αυτήν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι απαγορευμένη. Για να εξαφανίσουν λοιπόν αυτήν την λέξη, επειδή γνωρίζουν ότι ο λόγος του Μίκη θεοδωράκη μπορεί να εκφωνείται στα Χανιά αλλά ακούγεται στα πέρατα της γης, "στοχοποίησαν" την λέξη καλάσνικωφ, ώστε να διαγραφή από την μνήμη του λαού η απαγορευμένη λέξη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Για αυτό πρέπει όλα τα άρθρα των εφημερίδων sites κτλ να κρατηθούν από εμάς στην μνήμη μας για να ξέρουμε πια είναι τα εγχώρια κέντρα της εξάρτησης που συνεργάζονται με τα ξένα κέντρα του ιμπεριαλισμού. Ο Μίκης θεοδωράκης λοιπόν ανάγκασε τον εχθρό να φανερωθεί μπροστά μας γυμνός, μόνο με μια λέξη του. Για αυτήν την απαγορευμένη λέξη Επανάσταση για άλλη μια φορά ο Μίκης "πυροβολήθηκε" από τα Καλάσνικωφ της εξαρτημένης ενημέρωσης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο σκοπός τους είναι να διαγραφούν από την μνήμη του Ελληνικού Λαού, λέξεις όπως Επανάσταση-Εθνική Ανεξαρτησία-Ελευθερία, λέξεις εχθρικές όχι μόνο για τον διεθνή ιμπεριαλισμό αλλά και τον λαικό ιμπεριαλισμό που βλέπουμε να φουντώνει στην Ευρώπη. Η απάντηση βρίσκεται σε μια λέξη ΕΛΛΑΔΑ. που και αυτή αρχίζει από Έψιλον.
    Προσωπικά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μια παγκόσμια διακυβέρνηση, με τέτοια δύναμη είναι αδύναμη στο άκουσμα μιας λέξης από τα χείλια του Μίκη όπως η Επανάσταση και ότι ο μεγαλύτερος φόβος της είναι δυο λέξεις Επανάσταση-Ελλάδα.
    Ο Μίκης Θεοδωράκης, πολεμά όπως πάντα το χάος κάνοντας το χρέος του.

    1)Υ.Γ Επίτηδες έγραψα τόσες φορές το όνομα Μίκης θεοδωράκης γιατί και αυτό απαγορεύεται να ακούγεται να γράφεται αλλά και να διαβάζεται.Εμένα όμως μου αρέσει να το ακούω και να το γράφω διότι αυτό το όνομα μου θυμίζει την άλλη απαγορευμένη λέξη Επανάσταση.
    Εξάλλου δεν φοβάμαι να με χαρακτηρίσουν προσωπολάτρη,διότι έτσι κι αλλιώς με έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι φίλοι της συστημικής Αριστεράς.

    2)Υ.Γ. Πολλοί φίλοι μου καλοπροαίρετα με ρωτούν εάν βλέπω τον Μίκη Θεοδωράκη. Τους απαντώ καλοπροαίρετα και εγώ ότι τον βλέπω κάθε μέρα και θα τον βλέπω κάθε μέρα όσο έχω τα μάτια μου ανοιχτά.

    Σπύρος Βούλγαρης


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις τώρα διάβασα στην εφημερίδα δρόμος της Αριστεράς τις απαγορευμένες λέξεις Επανάσταση και Μίκης.
    Απόσπασμα
    Ο Μίκης, 90 χρονών, απαντά: «Εδώ που φτάσαμε, χρειάζεται επανάσταση». Αμέσως η αυθόρμητη αντίρρηση: «Με τι κόσμο;». Να που πρέπει να στοχαστούμε στο τι χρειάζεται για να βγούμε από την κατάσταση που έχουμε βρεθεί. Κι αφού το σκεφτούμε καλά, τότε να δούμε και τις προϋποθέσεις μιας ριζικής αλλαγής.
    Η λέξη «επανάσταση» δεν πρέπει να φοβίζει. Ούτε παραπέμπει σε κάτι τυφλά καταστρεπτικό ή οδυνηρό. Περιγράφει την καταλυτική, ορμητική δράση, όχι αποφασισμένων πρωτοποριών, αλλά εκατομμυρίων ανθρώπων που παίρνουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και τροποποιούν τα πάντα, ακυρώνοντας προηγούμενες δεσμεύσεις. Στη λογική όχι ενός γενικευμένου «ξεχαρβαλώματος», αλλά αποτίναξης της τυραννίας, της υποδούλωσης και της αδικίας. Πώς μπορούν να κατακτηθούν ανεξαρτησία, σεισάχθεια, δικαιοσύνη, πραγματική δημοκρατία; «Με τι κόσμο;». Είναι αλήθεια πως πρέπει να συγκροτηθεί και να «επανιδρυθεί» ένας λαός. Το υλικό υπάρχει. Τόσο δύσκολο, τόσο απλό ως καθήκον και λύση…

    editorial Φύλλο 315
    Πρωτοσελιδο

    Σπύρος




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.