Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη στον Δήμο Χαλανδρίου για το ποδόσφαιρο


Ο Μίκης Θεοδωράκης με ποδοσφαιριστές
Τιμώντας την εκδήλωση με θέμα «Όταν το ποδόσφαιρο συναντά την Τέχνη», η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στο ίδρυμα Ζήση, στο Χαλάνδρι, και είναι αφιερωμένη στον μεγάλο μας συνθέτη και φίλο του ποδοσφαίρου Μίκη Θεοδωράκη για τα 90 χρόνια του, ο δημιουργός απέστειλε στον Δήμο Χαλανδρίου μήνυμα σχετικά με την εκδήλωση.

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη:

Ευχαριστώ τον Δήμο Χαλανδρίου για την ωραία αυτή πρωτοβουλία. Δυστυχώς στη χώρα μας η… υψηλή διανόηση θεωρεί το ποδόσφαιρο ως το… όπιον του «λαουτζίκου».

Αντιθέτως εγώ το αγαπώ και το θαυμάζω, γιατί το θεωρώ όχι μόνο σωματική άσκηση υψηλού βαθμού αλλά και πνευματική προσπάθεια ξεχωριστή, μιας και ο ποδοσφαιριστής έχει ελάχιστα δευτερόλεπτα για να πάρει τη σωστή κάθε φορά απόφαση.

Αυτός ο συνδυασμός είναι που δημιουργεί τα σύγχρονα ινδάλματα των εκατομμυρίων οπαδών που γεμίζουν τα στάδια σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Αθήνα, 2.2.2015

Μίκης Θεοδωράκης


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ» και το «Επίσκυρον» στις 19:30, στο Ίδρυμα Ζήση (Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι).


Σχόλια