90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης στην Τεργέστη

H Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης και το θέατρο "Giuseppe Verdi" Tεργέστης διοργανώνουν συναυλία με μουσική του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο "90 χρόνια Θεοδωράκης" στην Τεργέστη, στις 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ., στη Sala Tripcovich. Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών του Αγίου Νικολάου, προστάτη της Κοινότητας Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης σε συνεργασία με την Επαρχία Τεργέστης, το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Τεργέστη, το Πανεπιστήμιο Τεργέστης - Νεοελληνική Γλώσσας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τεργέστης, του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών - Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την εκδήλωση υποστήριξαν με χορηγίες η Fondazione CRT Trieste, η Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Βενετίας και η Βanca Generali Spa di Trieste.

Η συνεργασία δύο εκ των παλαιοτέρων θεσμών της πόλης της Τεργέστης (η κοινότητα ιδρύθηκε το 1782 και το θέατρο "Giuseppe Verdi" το 1801) λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στα χρονικά προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Tις μουσικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσει η Ορχήστρα του Θεάτρου "Giuseppe Verdi" Tεργέστης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Paolo Longo με τη συμμετοχή του μουσικού Κώστα Ζαριδάκη στο μπουζούκι και της εκκλησιαστικής χορωδίας της Κοινότητας Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης και της χορωδίας "Μεσόγειος" υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ιωάννας Παπαϊωάννου.

Τη συναυλία θα απαρτίζουν δύο μέρη: το πρώτο είναι αφιερωμένο στα τραγούδια του συνθέτη, ενώ στο δεύτερο θα γίνει η παρουσίαση του έργου «Καρναβάλι» ή «Ελληνική Αποκριά».


Σχόλια