Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Αφιερωμένη στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη η παρουσίαση του «Άξιον Εστί» στο ΣίδνεϊΤο λαϊκό ορατόριο «'Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και με βασικό ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αυστραλία, την Παρασκευή, υπό την διεύθυνση του ομογενούς μαέστρου Τζορτζ Έλλις και η όλη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η συναυλία δίνεται στο City Recital Hall στο κέντρο του Σίδνεϊ και ήδη τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Η συμφωνική ορχήστρα αποτελείται από 35 μέλη, ενώ συμμετέχει η 60μελής χορωδία Millennium Choir. Η λαϊκή ορχήστρα σχηματίστηκε υπό την ευθύνη του Γιώργου Δούκα. Τον ρόλο του αφηγητή έχει ο Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Αντώνης Νικολακόπουλος, και ψάλτης θα είναι ο Tino Stylianou.

Ο Βασίλης Λέκκας βρίσκεται ήδη στο Σίδνεϊ, κάνοντας πρόβες με τους υπόλοιπους συντελεστές. Είναι, δε, η δεύτερη φορά που έρχεται στην πόλη, καθώς έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ του 2011.

«Επανέρχομαι για να συμμετάσχω σε μια σπουδαία συναυλία. Ένα έργο που συνειδησιακά ενώνει όλους τους Έλληνες απανταχού της γης, κάτω από ένα πρίσμα ενότητας, που έχει να κάνει με την νεότερη ιστορία του τόπου. Αυτό για μένα είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, γιατί όσοι τραγουδιστές τραγουδήσαμε το "'Αξιον Εστί" καταλαβαίνουμε τη σημασία του, μέσα από την ποίηση του Ελύτη και μέσα από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε ο Βασίλης Λέκκας σε συνέντευξή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «κάτω από τις συγκυρίες που ζούμε αυτή τη περίοδο το "'Αξιον Εστί" είναι από εκείνα τα πολύ χρήσιμα έργα που βγαίνουν στην επιφάνεια και αντανακλάται ο ρόλος τους στις παρούσες συνθήκες».

Για την παράσταση στο Σίδνεϊ έχει ενημερωθεί ο Μίκης Θεοδωράκης και έχει στείλει ειδικό μήνυμα το οποίο κομίζει ο Βασίλης Λέκκας και θα αναγνωσθεί στη διάρκεια της εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.