Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Πέθανε ο σολίστ του μπουζουκιού Χρήστος Κωνσταντίνου

Eκφράζουμε την θλίψη μας για τον θάνατο του μουσικού και μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστου Κωνσταντίνου, ο οποίος υπήρξε επί χρόνια συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη και έλαβε μέρος στην λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη κατά την περίοδο της δικτατορίας. 

Θα λείψει απ' την ελληνική μουσική και πολιτισμό. Εκφράζουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια στου οικείους και τους φίλους του.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Ο σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού Χρήστος Κωνσταντίνου έφυγε από τη ζωή σήμερα 21 Μαρτίου 2015, σε ηλικία 65 ετών. Ο Χρήστος Κωνσταντίνου γεννήθηκε στο κατεχόμενο Αργάκι της Μόρφου το 1950. Τα πρώτα ακούσματα δημοτικής μουσικής από τον βιολάρη πατέρα του τον ώθησαν να αρχίσει μαθήματα βιολιού σε ηλικία 10 χρονών, στον Πετράκη στη Μόρφου.    

Το 1962 μετανάστεσε στο Λονδίνο όπου συνέχισε τα μαθήματα βιολιού και άρχισε παράλληλα μαθήματα στο τρίχορδο μπουζούκι. Πολύ σύντομα άρχισε να παίζει μπουζούκι επαγγελματικά στα διάφορα παροικιακά κέντρα, όπου γνώρισε τον Λουκά Νταράλα και συνεργάστηκε μαζί του. Σε ηλικία 19 χρονών συμμετείχε στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έκανε τότε, επί Χούντας, περιοδείες στο εξωτερικό. Από τότε συνεργάστηκαν πολλές φορές. Το 1971 μετακόμισε στην Ελλάδα. Συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές όπως οι: Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Νίκος Ξυλούρης, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Χρόνης Αϊδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Ξανθίππη Καραθανάση, Θόδωρος Αντωνίου, Αγνή Μπάλτσα, Μπάμπης Τσέρτος, Σωτηρία Μπέλλου, και πολλούς άλλους.     

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στις 16:00, από το νεκροταφείο Αμαρουσίου.   

Πηγή: www.musicpaper.gr

1 σχόλιο:

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.