Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ


Αγαπητοί αναγνώστες,
Μετά την χθεσινή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη που ξεκαθάρισε εντελώς την κατάσταση όσον αφορά τον ίδιο, την Σπίθα και τον Σύριζα, αισθανόμαστε μια μεγάλη και ανθρώπινη δικαίωση για όσα γράφαμε επί μήνες, ενώ κάποιοι μας λοιδορούσαν συνειδητά για την επιλογή μας να λέμε την αλήθεια και να ασκούμε κριτική στον Σύριζα για τις προδοσίες του, τα λάθη του και τις πολιτικές παλινωδίες του, λες και εμείς ήμαστε δεξιοί, κυβερνητικοί, μνημονιακοί ή δεν ξέρουμε κι εμείς τι άλλο...

Βγάζουμε στην επιφάνεια ξανά ένα κείμενο που αναρτήθηκε για πρώτη φορά από εμάς στις 5/10/2014. Το κείμενο αυτό παραθέτει ολόκληρο το ιστορικό της μεγάλης υπόθεσης που αναλύει ο Μίκης Θεοδωράκης στην επιστολή του και έρχεται σε πλήρη αρμονία μαζί του. Παραθέτουμε επίσης όλα τα link με ότι έχει γραφτεί απ' τον Μίκη Θεοδωράκη από τον καιρό της Σπίθας και καλούμε τους αναγνώστες μας να τα μελετήσουν σε βάθος για να κατανοήσουν το μέγεθος της προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαϊκό κίνημα που φούντωσε, ειδικά την εποχή του 2011 και 2012. 

Εποχή που έδρασε ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


        Πρώτη δημοσίευση 5/10/2014
Αγαπητοί φίλοι,
Πολλοί φίλοι του blog και πολλοί συναγωνιστές μας ρωτούν γιατί χτυπάμε πολιτικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ (αναρτώντας συχνά κείμενα που είναι εις βάρος του) και αρνούμαστε την τωρινή ιστορική κατά εκείνους Ελληνική πολιτική πραγματικότητα, της βέβαιης δηλαδή ανέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αρνούμαστε κατά εκείνους (αλλά ακόμα χειρότερα εμποδίζουμε) την ιστορία να πάρει τον δρόμο της. Εμποδίζουμε δηλαδή ένα αριστερό κόμμα, το πάλαι ποτέ ΚΚΕεσ, να κατακτήσει με Δημοκρατικό τρόπο την εξουσία και έτσι να γίνει το πρώτο αριστερό κόμμα που γίνεται κυβέρνηση στην Ελλάδα, κάτι που αναμφίβολα αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο όνειρο χιλιάδων αριστερών αγωνιστών, προοδευτικών και ριζοσπαστικών πολιτών.
Αναρτούμε και πάλι μαζεμένα όλα τα σχετικά κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη και της ΣΠΙΘΑΣ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και καλούμε τους αναγνώστες μας να τα μελετήσουν και όχι απλώς να τα αναγνώσουν. Κείμενα που γράφτηκαν καθ' όλη την διάρκεια της πορείας της ΣΠΙΘΑΣ απ' το 2011 μέχρι και τις μέρες μας. Κείμενα που σχετίζονται και συνδέονται άμεσα με πραγματικά πολιτικά γεγονότα την εποχή των μνημονίων (την εποχή της φωτιάς δηλαδή) και δεν αποτελούν απλώς θεωρητικές αναλύσεις.

  


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΙΘΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ
Καταρχάς πρέπει εκ των προτέρων να αναφέρουμε, αν και θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο, ότι δεν υπήρξαμε ποτέ ούτε είμαστε τώρα μέλη ή οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν καταλαβαίνουμε για ποιόν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εξαιρεθεί απ' την πολιτική κριτική που ασκούμε (με βάση την πολιτική ανάλυση που κάνουμε απ' το 2010 έως σήμερα). Για μας το να κριτικάρουμε ένα αριστερό κόμμα, εντός ή εκτός εισαγωγικών, όχι μόνο δεν αποτελεί ταμπού, αλλά αντίθετα αποτελεί υποχρέωση.
Ο Ιδρυτής και Ηγέτης της ΣΠΙΘΑΣ, Μίκης Θεοδωράκης, ονόμασε και όχι τυχαία, το Κίνημά του Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών και όχι κίνημα αριστερών πολιτών. Θεωρούσε και θεωρεί, ότι ήρθε επιτέλους η ώρα, μετά από τόσες ιστορικές περιπέτειες που πέρασε η Πατρίδα μας, να ξεφύγουμε απ' τις διαχωριστικές γραμμές και τον κομματισμό και να ενωθούμε γύρο απ' την Πατρίδα με έναν τρόπο διαφορετικό απ' ότι το κάναμε μέχρι τότε. Η ΣΠΙΘΑ και ο Θεοδωράκης απευθυνόταν σε πολίτες που δεν είχαν καμία κομματική ταύτιση και άλλου είδους εξάρτηση, ελπίζοντας ότι αυτοί οι πολίτες θα ήταν πολλοί και θα ήταν αποφασισμένοι. Επίσης, καλούσε και εκείνους που είχαν κομματική ταύτιση και άλλου είδους εξάρτηση στο παρελθόν, να την αποβάλλουν μια για πάντα και να συνεχίσουν στον διαφορετικό (αλλά δύσκολο) δρόμο που τους έδειχνε.
Πρέπει να θυμίσουμε στους φίλους και συναγωνιστές, ότι η ΣΠΙΘΑ, παρότι βρισκόταν πάντα έξω και ενάντια στο σύστημα εξουσίας (για λόγους που έχει αναλύσει ο Μίκης Θεοδωράκης διεξοδικότητα με δεκάδες κείμενα) την περίοδο των πρώτων αλλά και των δεύτερων βουλευτικών εκλογών του 2012 ήταν προσκείμενη φιλικά ως ένα βαθμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Για του λόγου το αληθές αναρτούμε την δήλωση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις δεύτερες εκλογές του 2012:

«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση που θα καταγγείλει το Μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας της πατρίδας μας.

Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της Αναγέννησης.»

Μίκης Θεοδωράκης
Αθήνα, 8.5.3012

ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ;
Μέσα στο έτος αυτό έγιναν πολύ σημαντικά γεγονότα για το λαϊκό κίνημα στο σύνολό του, με αποκορύφωμα την γέννηση του Παλλαϊκού Αντιμνημονιακού Μετώπου Ε.ΛΑ.ΔΑ (με ένα λάμδα).
Εκεί άρχισαν τα πρώτα προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε λυσσαλέα για το ένα απ' τα δύο λάμδα που περιεχόταν στην πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη για το όνομα του Μετώπου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α) πρότεινε ο Μίκης Θεοδωράκης, ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (Ε.ΛΑ.Δ.Α) αντέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτο αρνητικό πολιτικό στοιχείο λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εθνομηδενισμός. Δεν ήθελε καν την λέξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ μέσα στην ονομασία του Μετώπου! Παρόμοια κατάσταση δημιουργήθηκε και στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πρότεινε ο Θεοδωράκης, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ επέμεινε και πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε ότι σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις (που για κάποιους μπορεί να φαίνονται λεπτομέρειες αλλά δεν είναι) ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ και το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ στοιχείο του αγώνα, ακόμα και σαν απλές λέξεις μέσα σε μια πολιτική ονομασία. Όμως, τι άλλο είναι η πραγματική αριστερά αν όχι αγάπη προς την πατρίδα; Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να παραβλεφθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη και τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ αυτό το σημαντικό πολιτικό και ιδεολογικό ολίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα κατ' εξακολούθηση...

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ απ' την αρχή της δημιουργίας του Μετώπου θέλησε να το καπελώσει και να το χρησιμοποιήσει σαν όχημα για την πιο γρήγορη εκλογική του ισχυροποίηση, εκμεταλλευόμενος το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη και την μεγάλη λαϊκή απήχηση που είχε και έχει μέσα στην καρδιά του λαού μας. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά η διάλυση του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ και η προδοσία της 12ης Φεβρουαρίου. Πολιτικά αυτή η συμπεριφορά και τακτική μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί απλώς ως οπορτουνιστική. Συνειδησιακά όμως πρέπει να χαρακτηριστεί ως ανήθικη.
Μέχρι τώρα φτάνουμε να καταλογίζουμε λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία του εθνομηδενισμού, του οπορτουνισμού και της ανηθικότητας! Επιχειρηματολογούμε για αυτά που γράφουμε, δεν λασπώνουμε ούτε συκοφαντούμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ας τα διαψεύσει. Και ρωτούμε τους καλοπροαίρετους αναγνώστες και συναγωνιστές που μας πρόγκηξαν όταν κάναμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ (την οποία και θα συνεχίσουμε): Δεν αρκούν αυτά τα στοιχεία όταν κυριαρχούν μάλιστα σε ένα πολιτικό χώρο, ώστε να είμαστε είμαστε το λιγότερο επιφυλακτικοί με αυτόν, για να μην πούμε ολοκληρωτικά εχθρικά πλέον προσκείμενοι;
Αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε γνήσια ριζοσπαστική ή επαναστατική διέξοδο για τον τόπο μας; Το πιστεύει πραγματικά κανένας αυτό; Δεν νομίζουμε.

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;
Λίγες μέρες πριν από τις δεύτερες εκλογές του 2012 - ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ - έγινε σύσκεψη των αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Α.Π – Σπίθα, με θέμα τη συμμετοχή του Κ.Α.Π στις επερχόμενες εκλογές σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Μανώλης Γλέζος ήταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι με τον τρόπο αυτό η κυβερνητική εξουσία ήταν σίγουρα εξασφαλισμένη. Ο Μίκης Θεοδωράκης έθεσε δύο προβλήματα: Πρώτον το οικονομικό και Δεύτερον το κυβερνητικό. «Η Αριστερά» τόνισε, «την επομένη της ανάδειξής της σε Κυβέρνηση, δεν πρόκειται να έχει στη διάθεσή της ούτε ένα Ευρώ. Η Ελλάδα θα αδειάσει από χρήμα. Επιπρόσθετα, μια Κυβέρνηση της Αριστεράς θα χτυπηθεί έντονα από πολλές πλευρές. Ως εκ τούτου εάν δεν ξεκινήσει έχοντας στα Ταμεία της 20 δισ. ευρώ, θα καταρρεύσει συμπαρασύροντας ολόκληρη την ιστορία της Αριστεράς από το ΕΑΜ έως σήμερα. Γι’ αυτό τον λόγο και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες θεωρώ αυτό τον στόχο (της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Α.Π) ως πολιτικό τυχοδιωκτισμό».
Αυτά ήταν τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη προς την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει τα 40 σημεία και το γενικό πλαίσιο που έβαλε ο Θεοδωράκης προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε απαντήσεις και σχέδιο για κανένα από τα κρίσιμα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που έβαλε προς συζήτηση ο Μίκης Θεοδωράκης και το Κ.Α.Π – ΣΠΙΘΑ στην συνάντηση αυτή.
Βλέπουμε λοιπόν ότι τα αρνητικά πολιτικά στοιχειά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται! Τέταρτο αρνητικό πολιτικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο τυχοδιωκτισμός. Πέμπτο αρνητικό πολιτικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ: Η προχειρότητα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο με αυτήν την ανάρτηση αν και θα μπορούσαμε να γράφουμε δεκάδες σελίδες.
Εν ολίγοις, ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ τον Δεκέμβριο του 2010 ξεκίνησαν έναν δύσκολο και μακροχρόνιο, πραγματικό αγώνα για την Ελλάδα, έναν αγώνα που αποσκοπούσε και αποσκοπεί πρωτίστως στην ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας που χάθηκε αυτομάτως (και μάλιστα άνευ όρων) με δύο υπογραφές, το 2010. Σε αυτόν τον αγώνα ο Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ δεν έκαναν και ούτε θα κάνουν εκπτώσεις. Θα λέμε πάντα την αλήθεια, όσο και αν ενοχλεί κάποιους.
Σε αυτούς τους όψιμους αλλά και παλαιότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που πέρασαν και από την ΣΠΙΘΑ και συνέβαλαν συνειδητά στην αποσταθεροποίησή της παίρνοντας σημαντικές θέσεις στα θεσμικά της όργανα (Πολιτικό Συμβούλιο) αφιερώνουμε αυτές τις γραμμές.
Οι συντελεστές του Θεοδωράκισμού

10 σχόλια:

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε , τότε, στα μέλη του, μέσα στις οργανώσεις, ότι ο Μίκης αρνήθηκε τελικά τη συνεργασία λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας.

  Τα μέλη του μέχρι σήμερα ΔΕΝ γνωρίζουν τί συνέβη τότε (2012).
  Όταν τους λέμε την αλήθεια μένουν άναυδα. Αλλά βεβαίως εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το κόμμα.

  Ο άγριος, ανελέητος και αδίστακτος μηχανισμός τους πολεμά λυσσαλέα ο,τιδήποτε σχετίζεται με τον Μίκη: Τη μουσική του, τις ιδέες του, όλους όσοι τον αγαπάμε.
  Γιατί το ξέρουν ότι αν τότε ο Μίκης πήγαινε μαζί τους θα έβγαιναν κυβέρνηση και δεν του συγχωρούν το γεγονός ότι δεν πήγε.

  Όσοι ήλθαν στη Σπίθα, ως εγκάθετοι του Σύριζα για να εκμεταλλευτούν τη λάμψη και την παγκοσμιοτητα του Μίκη, εύχομαι ολόψυχα να ντρέπονται και να έχουν τύψεις.

  Όσοι μετά την αναστολή της λειτουργίας της Σπίθας έτρεξαν να υποστηρίξουν τον Συριζα (άλλωστε γι αυτό είχαν έλθει για να μαζέψουν ψήφους αφού θα διέλυαν τη Σπίθα) να σκέφτονται ότι οι Ερινύες πάντα έρχονται. Και πάντα απρόσκλητες.

  Είναι τόση η οργή μου γι αυτό που μας έκαναν που δεν μπορώ να τη χωρέσω πουθενά. Οργή όχι τόσο για τη Σπίθα αλλά για την Ελλάδα.
  Όποιος προδίδει τον Μίκη προδίδει την Ελλάδα. Αυτό αποδυκνείεται από το 1960 μέχρι σήμερα.

  Διατηρώ την ανωνυμία σ' αυτό το σχόλιο γιατί φοβάμαι τους Συριζαίους. Είναι ικανοί για όλα. Γιατί παίζουν πάντα με σημαδεμένη τράπουλα και τα χαρτιά τους είναι πάντα βρώμικα.

  Τον οπορτουνισμό μόνο με μεγάλο επαναστατικό κίνημα τον τσακίζεις. Διαφορετικά σαν τα ζιζάνια απλώνεται και πνίγει όλα τα λουλούδια και τα φυτά μέχρι που μένει μια σάπια γη που τίποτα πάνω της δεν μπορεί να φυτρώσει και να αναπτυχθεί.

  Τη δεξιά δεν τη φοβάμαι. Την ξέρω και ξέρω μέχρι πού φτάνει. Είναι "καθαρός" εχθρός.Ξέρεις πώς και πότε θα σε χτυπήσει και ετοιμάζεσαι. Ο οπορτουνισμός, όμως , επειδή είναι πάντα θολός δεν ξέρεις πού και πότε θα σε χτυπήσει πισώπλατα.

  Να επανεκκινηθεί η Σπίθα! Αυτό πρέπει να γίνει, αλλά με άλλους όρους τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνούμε. Στα λεγόμενα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Θεοδωράκης φταίει για την μη ευόδωση του ΜΕΤΩΠΟΥ, τα γεγονότα, η ιστορία και οι πράξεις μιλούν από μόνα τους.

   Καταρχάς ο Θεοδωράκης εμπνεύστηκε και δημιούργησε το ΜΕΤΩΠΟ. Είναι δυνατόν να αρνιόταν την συνεργασία ο εμπνευστής του Μετώπου; Και μάλιστα όταν εκείνος το θεωρούσε ως την μοναδική λύση εκείνη την χρονική στιγμή;

   Ο Θεοδωράκης την 12η Φεβρουαρίου του 2012 πήγε στο Σύνταγμα για να πεθάνει και να θυσιαστεί για την ΕΛΛΑΔΑ. Τα ζήσαμε. Αφου φταίει λοιπόν η ηλικία του και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί όπως λένε εξαιτίας της ηλικίας του, γιατί ένας 87 χρονος αγωνιστής έκανε 1000 και οι 30ρηδες Συριζαίοι έκαναν 1;

   Το επιχείρημα αυτό από μόνο του μπάζει, είναι εντελώς αίολο.

   Γιατί ένας 87 χρονος αγωνιστής θέλησε να ακολουθήσει τον δύσκολο αγώνα εκτός συστήματος και να τα βάλει με όλους και με όλα (ακόμα και με τα χημικά), ενώ αντίθετα οι 30αρηδες Συριζαίοι διάλεξαν τον εύκολο δρόμο εντός συστήματος και εντός του προδοτικού κοινοβουλίου, αποτελώντας ουσιαστικά το ανάχωμα το συστήματος;

   Η ανάλυση και τα γεγονότα είναι τόσο ξεκάθαρα που εκθέτουν πλήρως την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ και των οπαδών του πάνω σε αυτό το θέμα.

   Εξάλλου και η γενικότερη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η ολική του ενσωμάτωση στο σύστημα, μιλάει απο μόνη της.

   Διαγραφή
  2. Όσον αφορά την επανεκκίνηση της ΣΠΙΘΑΣ που προτείνετε.

   Δεν θα διαφωνήσουμε. Αντίθετα αυτό είναι το μεγάλο μας όνειρο και η μεγάλη μας προσδοκία.

   Αλλά η επανεκκίνηση της ΣΠΙΘΑΣ δεν εξαρτάται από μια σύμβαση, ούτε από κάποια εντολή, ούτε από κάποια διαταγή, ούτε από κάποια "γραμμή". Δεν είναι πόρτα για να κλείσει, αλλά δεν είναι και πόρτα για να ανοίξει. Η ΣΠΙΘΑ είναι μέσα μας. Αν την έχουμε μέσα μας θα την πάμε μπροστά και θα δώσουμε σάρκα και οστά στην ιδεολογία της. Αν δεν την έχουμε μέσα μας και δεν πιστεύουμε πραγματικά σε αυτήν και ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ να μας πει να την επανεκινήσουμε, δεν θα το καταφέρουμε ποτέ.

   Ακριβώς την ΣΠΙΘΑ προσπαθεί να κρατήσει άσβεστη αυτό το ιστολόγιο, διαφωτίζοντας και βομβαρδίζοντας τους αναγνώστες με την πραγματική ιδεολογία του Μίκη Θεοδωράκη και της ΣΠΙΘΑΣ. Αν δεν καταλάβει ο λαός που θέλει να πάει, δεν μπορεί να πάει πουθενά, παρά μόνον θα περιμένει κάποιον μεσσία εντός συστήματος να τον σώσει (και τέτοιον μεσσία φυσικά δεν θα βρει ποτέ).

   ΣΠΙΘΑ είναι η δύναμη του λαού. Και ο λαός πρέπει να (ξανά) πιστέψει στον εαυτό του, όπως πίστεψε κάποτε στον εαυτό του, την εποχή του ΕΑΜ και μεγαλούργησε.

   Διαγραφή
  3. Δυστυχώς έτσι είναι τα γεγονότα και ακόμη χειρότερα. Τόλμησαν να προσβάλουν τον Μίκη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Όσοι παρακολουθησαμε τις τοτε εξελίξεις απο κοντά γνωρίζουμε οτι δεν θέλανε να αλλάξει τίποτε εκείνη την στιγμή. Τοτε δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε , οτι ''κλωτσουν'' την ευκαιρία να σταματήσει το κακό που γινόταν στην Πατρίδα μας. Μετα απο δύο χρόνια μπορεί να καταλάβει ο καθένας το γιατί! Προφανώς τέτοιες εντολές είχαν. Δεν φοβάμαι αγαπητέ/ή ανωνυμε να το πω και να το φωναξω διότι το δείχνει όλη ή πορεία τους. Οι Σπιθιστες το μονο που έχουν να κανουν είναι να συνεχίσουν την πορεία που χαράχτηκε στις 01/12/2010 και οδηγει στην ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ και στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

   Διαγραφή
  4. Θα παραθέσουμε σταδιακά το σχέδιο της ΣΠΙΘΑΣ για την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου της χώρας και την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Καλό είναι ο λαός να μαθαίνει τις διαφορές που έχουμε με τους άλλους στην λεπτομέρειά τους και να κάνει τις συγκρίσεις του.

   Διαγραφή
 2. Η μόνη λύση για την Ελλάδα, είναι εκείνο που πρεσβεύει η Σπίθα και για το οποίο γεννήθηκε και αγωνίστηκε. Εμείς, οι ανένταχτοι, ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, όχι άστεγοι αριστεροί αλλά πατριώτες Έλληνες και Ελληνίδες, όχι εθνικιστές αλλά οραματιστές, είδαμε με τα μάτια μας το Σύστημα να κινητοποιεί μηχανισμούς κι ανθρώπους, για να γκρεμίσει το όνομα του Μίκη και του Κινήματός του. Προσωρινά, κάτι κατάφερε..
  Το "μαζύ" είναι πιο ελπιδοφόρο από το "μόνοι μας" αλλά εκείνο που είχε κατορθώσει ο Μίκης και η Σπίθα, να ενώσει "σκόρπιους" πατριώτες, μοιάζει πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση. Τώρα, χωρίς κανένα ενδιαφέρον, ακούμε μόνο τους "μάγκες" Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα, να παίζουν θέατρο στην Βουλή και να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό.

  Μαρία Γραικούση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε , τότε, στα μέλη του, μέσα στις οργανώσεις, ότι ο Μίκης αρνήθηκε τελικά τη συνεργασία λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας.(παραμύθια της Χαλιμάς) Εκείνοι ήταν οι αρνητές!
  Πόσο ψέμα και πόση υποκρισία καταδέχεται ακόμα αυτός ο λαός! Πόσο ψέμα και πόση προδοσία για την ΕΛΛΑΔΑ όταν ο κύριος Γλέζος μας πλησίασε για να δημιουργήσει προθάλαμο των πολιτών υπέρ τον ΣΥΡΙΖΑ.....
  Ντροπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι γνωριζοντεσ ελληνικα κ εχοντεσ λιγο πνευμα καταλαβαινουν κ Μικη τι Ειστε τι λετε κ τι αντιπροσωπευετε .Στοχευοντασ εσασ ...αυτο που ....δεν γνωριζουν ισωσ ειναι οτι στοχευουν την ελλαδα.γιατι ειστε Μεγα κεφαλαιο γιαυτην Το κριμα στο λαιμο τουσ..Τουσ νεοτερουσ...μην τουσ κρατατε κακια....εσεισ περασατε κ κατοχη ...δεν εχουν τοσεσ αντοχεσ....για τα τρεχοντα εχω να πω....οτι ενω δωσατε κ ξεκαθαρισατε την αποψη σασ περι συριζα...καποιοι παλι ΜΙΚΡΟΙ νανοι δεν αρκεστηκαν σαυτο...ηθελαν ΛΑΥΡΑΚΙ....δε καταλαβαινετε ;;;;;νομιζω καταλαβαινομαστε....αλλωστε η σπιθα δεν ειναι κομμα και γνωριζουν οτι εσεισ δεν εχετε καμια διαθεση να το παιξετε χιτλερ ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ με κεφαλαια...γραμματα....εκφρασατε τη θεση σασ με τον καλυτερο τροπο ειστε αντιμνημονιακοσ αλλα αυτο ειναι δυσκολο ν αλλαξει αν δεν εκμεταλευθουμε οι ιδιοι τουσ φυσικουσ μασ πορουσ....κ ανεξαρτητοποιηθουμε οικονομικα απ ξενη τσεπη αυτο θελει αμεση δραση κ κοπο οι εκλογεσ ειναι μεθαυριο...και η προηγουμενη κυβερνηση εχει υπογραψει κ υπογραφει διαρκωσ..) ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΑΛ Κ ΤΗΝ ΟΙΚογενεια ΣΑς Υπομονη...και ελπιζω να φτασει το μηνημα μου στα αυτια σασ....(ποιοσ ξερει;)ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Μελλον ασ μιλησουμε γιαυτο ......ΡΑΝτεβου εκει....επειδη οι αρχαιοι μιλουσαν γ μεταλαξη....εκει ανηκετε....και σιγουρα καποιοι <καλοι σασ φιλοι πολιτικοι ν μην εχουν την ιδια τυχη )χαχαχα φιλια στην οικογενεια....Μαρτιατικη πνοη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Περιμενω επισημη απαντηση απο σασ τον ιδιο κ τουσ πολυ εντιμουσ ανθρωπουσ π βρισκοντε στο πλαι σασ αξια..τουσ ζηλευω χαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι ο Μίκης είναι 100% κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω αντιλαμβάνεται όλους εκείνους οι οποίοι θα ψηφίσουν τελικά το τρελό παιδί που λέγεται Τσίπρας. Όπως εξάλλου αντιλαμβάνεται και όλους εκείνους που θα ψηφίσουν Σαμαρά ή κάτι άλλο. Δεν είναι προδότης ο ένας στους τρεις Έλληνες (ΣΥΡΙΖΑ), ούτε είναι προδότης ο ένας στους τέσσερις Έλληνες (ΝΔ). Προφανώς, το όραμα του Μίκη μιας ισχυρής και ανεξάρτητης Ελλάδας, ουδέτερης διεθνώς (Ελβετία της Ειρήνης) το επιθυμούμε το 99% του λαού. Ο καθένας ίσως από διαφορετικό μονοπάτι. Προσπαθεί κανείς να ψηφίσει το μικρότερο κακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.