Η ΣΠΙΘΑ, ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ - Του Μιχαήλ Πατσίκα




Αναδημοσίευση απο το diktioellada.blogspot.gr

Έκλεισαν, την Κυριακή που μας πέρασε, τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας συμμετέχει, μια που οι συνδυασμοί είναι αρκετοί, προφανώς πολλοί περισσότεροι από τις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εγώ δεν θα συμμεριστώ αυτούς που βάλουν εναντίον όλων, χρησιμοποιώντας μάλιστα την φράση ‘’και η κουτσή Μαρία υποψήφιος’’.

Θεωρώ ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συμμετέχει ο πολίτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ειδικά όταν δημιουργούνται τοπικά σχήματα τα οποία είναι τελείως ανεξάρτητα από την κεντρική πολιτική σκηνή και έξω από τα κομματικά μαντριά.

Θα ήταν ευχής έργο εάν υπήρχε μια συλλογική κινητοποίηση όλων των κινημάτων που εναντιώθηκαν στην σύγχρονη κατοχή και την υποδούλωση της Χώρας ώστε να  συμμετέχουν σε ένα ενιαίο συνδυασμό, σε κάθε καλλικρατικό δήμο, ώστε να μπορέσουν να διαγράψουν μία αξιόλογη πορεία  και σε πολλές περιπτώσεις να διεκδικήσουν επάξια την διακυβέρνηση του τόπου τους.

Δυστυχώς όλα αυτά δεν επιτεύχθηκαν.

Ο λόγος που με προκάλεσε να γράψω αυτό το κείμενο, είναι όμως η συμμετοχή ορισμένων προσώπων που πέρασαν από το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ''Σπίθα'' του Μίκη Θεοδωράκη, και λέω πέρασαν, διότι μετά από αυτά δεν πιστεύω να εννοούν ότι ακόμη διακατέχονται από την Ιδεολογία της Σπίθας, σε ψηφοδέλτια κομμάτων και δη Μνημονιακών.

Δεν επιθυμώ να τους ονομάσω, δεν νομίζω ότι έχει καμία σημασία, ίσα ίσα που θα τους κάνω και προεκλογική διαφήμιση εάν αναφερθώ ονομαστικά., θέλω μόνο να καταδείξω την ασυνέπεια τους τόσο προς τον εαυτό τους όσο και προς τους πρώην συναγωνιστές τους αλλά ακόμη περισσότερο σε αυτόν που θεωρούσαν ηγέτη τους, τον Μίκη Θεοδωράκη.

Σε κάθε εκλογική περίοδο γίνεται όλο και μεγαλύτερο "ξεκαθάρισμα". Όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στα κομματικά μαντριά. Πάντα βέβαια με επαναστατικές κορώνες και δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσουν μέσα από εκεί να ανατρέψουν το κατεστημένο.

Λες και τα κόμματα είναι ξένο σώμα προς το καθεστώς.

Μα καλά δεν διδάχτηκαν τίποτε από την περίοδο των Εθνικών εκλογών του 2012;

Το ίδιο έπραξε η τότε ηγεσία του Κινήματος μας όπως και πολλά στελέχη του Πολιτικού συμβουλίου.

Ένα μεγάλο κομμάτι πήγε στον Σύριζα μαζί με μέλη του Κινήματος και ένα άλλο στους ΑΝ.ΕΛ.

Φυσικά καταφέρανε την ανατροπή!  

Έχουν μείνει στα αζήτητα των κομμάτων τους παρά τις όποιες προθέσεις τους.

Το μόνο που σίγουρα καταφέρανε ήταν να πλήξουν καίρια το Κίνημα.

Για δύο χρόνια τα κόμματα τους επικυρώνουν και νομιμοποιούν τις συνεχείς επιθέσεις των μνημονιακών συγκυβερνήσεων προς όλο τον Ελληνικό Λαό.

Όσοι παρέμειναν στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών , θεωρητικά, είχαν κατανοήσει ότι ο δρόμος είναι ένας και συγκεκριμένος και σίγουρα όχι αυτός που λένε τα κόμματα.

Βέβαια τα σημάδια είχαν φανεί από το φθινόπωρο του 2012 όταν προσπαθούσαν να βάλουν αναχώματα σε διάφορες προσπάθειες, είτε με την συμμετοχή τους είτε με την απραξία τους.

Φθάσανε ακόμη και να με κατηγορήσουν ότι σκόπευα ως Γραμματέας του Κινήματος  να οδηγήσω το Κίνημα στην "αγκαλιά" συγκεκριμένου κόμματος.

Τώρα το όνομα πολλών από αυτών φιγουράρει ως υποψηφίου στις συνδυασμούς των εκλεκτών των κομμάτων.

Άλλοι κάνανε δικό τους  κόμμα για να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές. Άραγε θα βρούνε την ψήφο τους μέσα στην κάλπη;

Μαζί με τους τότε ‘’κατήγορους’’ ποιούν την νήσσαν και τα τσιράκια τους ή οι χρήσιμοι ηλίθιοι οι οποίοι λειτούργησαν ως εύκολα θύματα μην μπορώντας να  συγκρατήσουν τον εγωϊσμό και την αμετροέπεια τους .

Μερικοί από αυτούς βέβαια τελείως απροκάλυπτα χαιρετίζουν την προσπάθεια των ‘’αγωνιστών’’ υποψηφίων και τους εύχονται καλό αγώνα.

Αλήθεια τι μπορεί να προσφέρει ένας ''αγωνιστής'' με τον συνδυασμό του Χατζηδάκη στο Φάληρο;

Τι μπορεί να καταφέρει πολιτικά, όταν ο υπ. Δήμαρχος είναι ο εκλεκτός της ''Αγίας οικογένειας'';

Σε συνεδρίαση του Π.Σ. του Κ.Α.Π.,στην αίθουσα του Δ.Σ. του Φαλήρου ο Δήμαρχος, ο κ. Χατζηδάκης, απάντησε, στο κάλεσμα που του έγινε να συμμετέχει και αυτός στο Κ.Α.Π., ότι δεν είναι αχάριστος για αυτό και θα παραμείνει στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη ώστε να της πηγαίνει ένα ποτήρι νερό στο ξερονήσι που είναι μόνη της. (Ήταν διαγραμμένη από την Ν.Δ.)

Προφανώς ο υποψήφιος πρώην ‘’Σπιθιστής’’ ακούγοντας αυτήν την συγκινητική αναπαράσταση θέλει να πάει να κουβαλήσει και αυτός λιγάκι νερό.

Και που ξέρεις … έχει ο Θεός.

Πρώην "συναγωνίστρια" ανακάλυψε, όψιμα, ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή με τον Σύριζα. Για αυτό αποφάσισε να ενταχθεί στην προσπάθεια του Κόμματος  για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Μεγαλόνησο.

Δεν γνωρίζει τον ρόλο του κόμματος της στην διάλυση του ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α;

Δεν γνωρίζει για την απαξιωτική συμπεριφορά του νέου αργηγού της προς τον Μίκη Θεοδωράκη, μέσα στο σπίτι του, μεταξύ των εκλογών Μαϊου – Ιουνίου 2012;

Τότε που ζητούσε την στήριξη της Σπίθας και του Μίκη Θεοδωράκη για να καταλάβει την εξουσία αλλά δεν ήθελε ούτε την λέξη Πατριωτικό να προσθέσει στο όνομα;

Δεν τα έχει διαβάσει αυτά, στα κείμενα που έχει γράψει ο Μίκης;

Πόσες φορές τα είχαμε συζητήσει στην Κ.Ε., που τους είχε κάνει την τιμή να τους εντάξει;

Δεν μπορείτε πλέον να είσαστε στο απυρόβλητο.
Πέσανε οι μάσκες σας.

Μαζί με αυτούς γράφανε απαξιωτικές επιστολές στον Μίκη Θεοδωράκη να μην ξανακάνει το ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. , βάζοντας από κάτω να υπογράψει όλο το σόι τους, τον οδηγήσατε να αποχωρήσει και να μπει στον Πολιτικό του τάφο.

Μαζί με τους άλλους που τραμπούκιζαν μέσα στα γραφεία του Κινήματος κάνοντας τα κατάληψη και πλιατσικολογώντας για να κάνουν τα δικά τους γραφεία στα υπόγεια της Μπουμπουλίνας και να καταντήσουν να τα ονομάσουν τώρα Υποβρύχιο!

Με αυτούς που την επιστολή παραίτησης μου από τη θέση του Γραμματέα του Κινήματος την διαστρέβλωσαν και διέδιδαν ψευδώς την διαγραφή μου και την απομάκρυνσή μου από τον ίδιο τον Μίκη, καλώντας σε ‘’πάρτυ με ουζάκι’’ στα υπόγειά τους.

Ως μέλη του Κινήματος δεν βρίσκατε χρόνο να διαθέσετε για την διάδοση του Κινήματος.

Τώρα ως κομματικοί υποψήφιοι βρήκατε αρκετό χρόνο για να μαζέψετε ψηφαλάκια.

Εάν είχατε διαθέσει το 1/10 του χρόνου που απαιτείται για την εκλογική σας κάθοδο τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά τόσο στο Κίνημα όσο και στην Πατρίδα.

Φυσικά δεν το κάνατε διότι δεν το πιστεύατε, δεν σας εξέφραζε στην πραγματικότητα διότι είχατε άλλη στόχευση.

Μπορείτε όμως να κάνετε τουλάχιστον το εξής.

Να προμηθεύσετε τους επικεφαλής των συνδυασμών σας με το βίντεο από την εκδήλωση του Κ.Α.Π. στις 7/11/2012 στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Εκεί όπου αναδείξαμε πρώτοι τον τεράστιο πλούτο της χώρας τον οποίο οι μνημονιακοί υποψήφιοι σας με των ανοχή των αντιμνημονιακών ξεπουλούν στους δανειστές.

Εκεί που οι καθηγητές Φώσκολος και Λυγερός ανέφεραν ότι η αξία, του υπόγειου ορυκτού πλούτου μόνο, αγγίζει τα 17.000,000,000 (17 τρις) ευρώ.

Μόλις εχθές ο Πρωθυπουργός σε συνέδριο για την ενέργεια ανακοίνωσε ότι πλέον γνωρίζει για τα τεράστια αποθέματα της Ελλάδος.

Μόνο που αυτός τα έχει τάξει αλλού. Στα ντόπια και διεθνή κοράκια.

Σε όλη την παραπάνω περιγραφή μπορεί να απαντήσει ο κάθε Σπιθιστής τα γιατί!

Όλα αυτά που κατά καιρούς ρωτάει. Καμία διάθεση για εσωστρέφεια. Πρέπει απλώς να καταγραφεί η πραγματικότητα.

Δυστυχώς σίγησαν οι φωνές από την Καβάλα μέχρι τα Ιωάννινα, από την Ορεστιάδα μέχρι την Καλαμάτα, από την Κρήτη μέχρι την Καστοριά.

Που κρύβεστε όλοι εσείς που τόσο καιρό κρίνατε τους πάντες και τα πάντα;
Αυτά δεν τα βλέπετε; Δεν θα πάρετε θέση;

Δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις στην Πολιτική ορφάνια μετά την απομάκρυνση του Μίκη Θεοδωράκη.

Κάποιοι με τις Σπίθες μας συνεχίζουμε τον μακρύ δρόμο συνεργαζόμενοι μέσα στο Δίκτυο Σπιθών ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Μίκης Θεοδωράκης για αφύπνιση και συνένωση του Ελληνικού Λαού ενάντια στην κατοχή και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων που θέλουν να μας επιβάλλουν, με όσες δυνάμεις έχουμε.

Για τους υπόλοιπους που διάλεξαν τον αντίθετο δρόμο έχω να πω, Αιδώς Αργείοι.

''Όσοι προτίμησαν το ανάχωμα, παρακαλούνται να μας αφήσουν ήσυχους. Από δω και πέρα θα πρέπει να είμαστε αμείλικτοι στην υπεράσπιση και εφαρμογή των Αρχών και των Στόχων μας.'' Μ.Θ.


Σχόλιο σε άρθρο του Γ.Καραμπελιά

Διάβασα πρόσφατα σε άρθρο του Γ. Καραμπελιά την παρακάτω παράγραφο και πραγματικά μου προκάλεσε αλγεινή  εντύπωση.

Το παραθέτω αυτούσιο "Από τις εκλογές του 2012, και μετά την αποτυχία των Αγανακτισμένων –κυρίως με ευθύνη της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη και του μονολιθικού δεινοσαυρισμού του ΚΚΕ– να εκφράσουν τη νέα λαϊκή πλειοψηφία που διαμορφωνόταν στις πλατείες, η «ιστορική μοίρα» πρόσφερε στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, αλλά και στη Χ.Α. από την άλλη, την ευκαιρία να αναδειχθούν σε πολιτικές δυνάμεις πρώτου μεγέθους και να εκφράσουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, αυτή τη νέα πολιτική πραγματικότητα που αναδυόταν."

Διαπιστώνει κανείς, ότι ο Γ. Καραμπελιάς θεωρεί ότι την κύρια ευθύνη για την αποτυχία της προσπάθειας των Αγανακτισμένων στις πλατείες φέρει η Σπίθα!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που τον οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα.

Θεωρώ ότι είναι τελείως λάθος η προσέγγιση του Γ. Καραμπελιά αν όχι αλλοίωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Είναι απαραίτητο να διασκευάσει την τοποθέτηση του, διότι καθώς έχει ιδιαίτερο βάρος η άποψη του, δεν είναι δυνατόν να καταγραφεί στην κινηματική ιστορία η παραπάνω ανακρίβεια.

Εκτός και αν έχει τα ανάλογα επιχειρήματα ώστε να τα εκθέσει και να ανοίξει ένας διάλογος.

Αυτό που γνωρίζω εγώ ως Σπιθιστής είναι όχι απλά δεν έχω καμία ευθύνη αλλά και το Κίνημα συνολικά στήριξε και συμμετείχε σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος τους Αγανακτισμένους.

Αυτό μπορεί να του το βεβαιώσει τόσο ο συνεργαζόμενος υπ.Δημ.Σύμβουλος,  στον συνδυασμό που κατεβάζει το Άρδην στον Δήμο Θεσσαλονίκης,  που συμμετείχε στους Αγανακτισμένους,  όσο και οι δύο Σπιθιστές που συμμετέχουν.

Δεν ξέρω σε ποιόν ακριβώς μέσα στην Σπίθα θέλει να ρίξει την ευθύνη, για αυτό οφείλει ο ίδιος να μας διαφωτίσει.

Η άποψη μου είναι ότι το Κίνημα των Αγανακτισμένων το ''καπέλωσαν'' άμεσα συγκεκριμένα κόμματα απομακρύνοντας ουσιαστικά  τους απλούς πολίτες από το να συμμετέχουν.

Την ταφόπλακα την έβαλαν ουσιαστικά οι εκλογές στις οποίες τα περισσότερα άτομα των πλατειών, που είχαν αναλάβει ηγετικό ρόλο, συμμετείχαν με τα ψηφοδέλτια  των κομμάτων τα οποία κατηγορούσαν έξω από την Βουλή αλλά και στις υπόλοιπες πλατείες της Ελλάδος.

Να θυμίσω μόνο την φράση του Α. Τσίπρα στην ΝΕΤ ''υπήρξαμε το ανάχωμα στην λαϊκή οργή''.

Φίλος ο Γ. Καραμπελιάς, φιλτάτη όμως η αλήθεια.

30/04/2014
Πατσίκας Μιχαήλ

Σχόλια

  1. Μιχάλη,

    Αυτό που λέει ο Καραμπελιάς είναι απλά ότι η Σπίθα απέτυχε να εκφράσει εκλογικά τις πλατείες. Όχι ότι αυτή φταίει που έπαψε ο κόσμος να κατεβαίνει στις πλατείες ή που οι πλατείες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν την αστυνομική καταστολή.
    Απλά αντί από μια πολιτική οργάνωση "από τα κάτω" που ήταν η Σπίθα, οι πλατείες εκφράστηκαν τελικά από οργανώσεις που στελεχώθηκαν κυρίως από τον παλιό πολιτικό κόσμο, δλ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.