ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ απ' ολα τα Ραδιόφωνα και ΜΜΕ

Αγαπητοί αναγνώστες του Θεοδωρακισμού,
Πέρασαν κιόλας επτά ολόκληρες ημέρες από τότε που στείλαμε την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία FM για την προκλητική φίμωση του νέου δίσκου του Μίκη Θεοδωράκη Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ του 2014 και δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση απ' τον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό, έστω τυπική.

Νομίζαμε ότι ζούμε στα 2014, σε μια έστω στα χαρτιά Δημοκρατία, αλλά ως φαίνεται ζούμε ακόμα στην δεκαετία του 1960, στην εποχή της αστυνομοκρατίας, της λογοκρισίας, της νοθείας, της βίας, του αντικομουνισμού και των διώξεων.

Οι λόγοι της φίμωσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη απ' όλα τα ραδιόφωνα και απ' όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι βαθύτατα πολιτικοί και κοινωνικοί.

Το σύστημα, όπως αποδεικνύεται, θέλει να έχει υπό τον έλεγχό του έναν λαό κοιμισμένο, υποταγμένο και καθοδηγούμενο. Ενώ ένας λαός που θα γνώριζε το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ΘΑ ΞΥΠΝΑΓΕ, θα διεκδικούσε, θα αγωνιζόταν, θα επαναστατούσε.

Αυτό, το σύστημα το γνωρίζει πολύ καλά. Και φυσικά θα κάνει (και κάνει) τα πάντα για να συντηρήσει (διαφυλάξει) τον εαυτό του. 

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του συστήματος και όλων εκείνων (σε όλες εκείνες τις θέσεις κλειδιά) που αποτελούνε αναπόσπαστο μέρος του.

Ας δούμε τι γινόταν την δεκαετία του 1960, επι κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή και ΕΡΕ και ας συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση



Σχόλια

  1. Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα.... εστειλα και εγω email στον Μελωδια, φυσικα καμια απολυτως απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα τους περάσει. Θα τα κάνουμε μπάχαλο ολα. Θα τους βγάλουμε στην φόρα, σε οσα ΜΜΕ παραμένουν ανεξάρτητα.

      Διαγραφή
  2. Θα συντάξουμε νέα γενική επιστολή (στο πνεύμα της παλιάς) και θα την στείλουμε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με κοινοποιήση του πάντες, υπουργεία, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κτλ. Να δούμε ποιό ΜΜΕ παραμένει ακόμα ανεξάρητο.

    Εν ανάγκη θα μαζέψουμε και υπογραφές. Οι συνάδελφοι του Μίκη Θεοδωράκη έχουν κι αυτοί το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί, με την σιωπή τους, η οποία είναι συνενοχή!

    Το θέμα θα το φτάσουμε μέχρι τέλος! Δεν θα τους περάσει!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ
    (ή αλλιώς, ο αληθινός "ψεκασμός" των πολιτών):

    -Εδώ και χρόνια ξεπετάγονται πρωϊνάδικα σε όλα τα τηλεοπτικά βοθροκάναλα με καλεσμένους Παντελίδηδες και Πάολες, Πάνους Κιάμους και λοιπά τετράποδα.

    -Πληκτρολογείτε στο You Tube, π.χ. "Pink Floyd", και δεξιά στα "σχετικά βίντεο", σας εμφανίζει τη νέα "επιτυχία" του Παντελίδη.

    -Υπάρχουν 2-3 ραδιοφωνικοί σταθμοί (μπορεί και 1-2) που παίζουν ακόμη καλό έντεχνο και άλλοι 150 ραδιοφΟνικοί σταθμοί που παίζουν από το πρωί ως το βράδυ Οικονομόπουλο, Κωστόπουλο και Θώδη.

    -Τέσσερα+ χρόνια Μνημονίου και ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας και δεν έχουμε ακούσει/διαβάσει έναν πολιτικό στίχο, ένα τραγούδι για τον Λαό που αυτοκτονεί, μεταναστεύει, γονατίζει από την ανέχεια, παλεύει με την ανεργία, τρομοκρατείται από τις τράπεζες, τρώει ξύλο από τα ΜΑΤ, τραμπουκίζεται από παρακρατικούς στις διαδηλώσεις (όχι δεν αναφέρομαι στα '60ς", για τα δικά μας χρόνια λέω!).
    Δεν υπάρχει τέτοιος στίχος και τραγούδι; Ή δεν προβάλλεται και "πνίγεται" εν τη γενέσει του;;;

    Αυτή είναι η δική μου αλήθεια, για την "ελευθερία" που έχουμε ως πολίτες να διαμορφώνουμε τον "πολιτισμό" μας... Μία φασιστική επιβολή Νέας Τάξης που όμως φαίνεται "επιλογή" μας!!! "Ελευθερία βούλησης" κδσ...
    (κάτι μου θυμίζει όλο αυτό το σκηνικό ρε γμωτο, με κάτι ειδήσεις και κάτι ανθρωπάκια μπροστά στο γυάλινο κουτί αποχαυνωμένα να βουλιάζουν στον καναπέ... Μπα σύμπτωσις θα είναι!).

    "Σιγά" θα μου πείτε, "μουσική είναι, πως κάνεις έτσι!!!". Η αλήθεια όμως είναι πως η Μουσική, ανάμεσα στις τέχνες, είναι αυτή που έχει την ικανότητα να εμπνεύσει, ξεσηκώσει, γεννήσει συναισθήματα και ταρακουνήσει συνειδήσεις, περισσότερο από κάθε άλλη Τέχνη.

    Ολόκληροι Λαοί έχουν ξεσηκωθεί, με "λάβαρο" ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ένα στίχο...

    Και η Τέχνη φίλοι μου είναι η Απάντηση σήμερα... Πνεύμα και Πολιτισμός...
    Αν έχετε συνειδητοποιήσει τα παραπάνω, δε θα σας κάνει εντύπωση τα όσα λέγονται στο παρακάτω λινκ.
    Θα πρέπει ωστόσο να αναρωτηθείτε: Θα κάνουμε κάτι ή θα αφήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν έτσι;

    Κάποιοι έχουμε αποφασίσει...

    Φιλικά,

    Χρ. Σωτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα είναι πληρωμένα, όποια δισκογραφική έχει πληρώσει τον Ρ/Σ προωθεί τα τραγούδια της, ή ακόμα καλύτερα είναι ο Ρ/Σ και η δισκογραφική ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών. Πάντως 30/4 και ώρα 23.35 (δεν το λες και Prime time) ο Μελωδία έπαιξε το τραγούδι "Κυριακές" από την νέα έκδοση το Επιβάτη με την Φωτεινή Δάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.