ΣΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ του 2014!


Αγαπητοί φίλοι, 
Ο νέος μεγάλος δίσκος του Μίκη Θεοδωράκη και του Κώστα Τριπολίτη, Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ του 2014, βρίσκεται ήδη στα ράφια των δισκοπωλείων και των μουσικών ιντερνετικών portals, διαθέσιμος για αγορά. Ο δίσκος ήδη σαρώνει στα charts και βρίσκεται μέσα στις 10 πρώτες θέσεις στις νέες κυκλοφορίες όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό εδώ το link.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε το σπουδαίο αυτό έργο να πάει πάρα πολύ καλά και να φτάσει και στο τελευταίο Ελληνικό σπίτι.

Είχαμε την τύχη να ακούσουμε ολόκληρο το CD και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο συγκλονιστικό.


Τολμούμε να πούμε ότι η νέα ενορχηστρωτική άποψη του Μίκη Θεοδωράκη για το έργο αυτό, ξεπερνάει κατά πολύ, τόσο την αυθεντική εκτέλεση του 1981 με ερμηνεύτρια την Μαρία Φαραντούρη, όσο και την δεύτερη εκτέλεση με ερμηνεύτρια την Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Συνδυάζει την επικότητα, την δυναμικότητα και την έκρηξη που απαιτούν οι σπαρακτικοί στίχοι του Κώστα Τριπολίτη.


Όσο για την Φωτεινή Δάρρα, πραγματοποιεί στο έργο αυτό μια τεράστια ερμηνεία, την κορυφαία της έως τώρα καριέρας της. 

Σπεύσατε να το προμηθευτείτε αγοράζοντας 2 αντίτυπα ο καθένας, ώστε να χαρίσετε ένα στους δικούς σας ανθρώπους.

Επίσης μπορείτε να αγοράσατε διαδικτυακά το CD από εδώ και από εδώ με μόνο 10 ευρώ.

Λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του έργου, ακούστε το CD κατά προτίμηση σε υψηλή ένταση...

Θα επανέλθουμε με περισσότερη ανάλυση πάνω στο έργο.


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Εχω ακουσει μονο το τραγουδι Κυριακες και ηταν εξαιρετικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα... Το ένα είναι καλύτερο απ' το άλλο. Η ενορχήστρωση είναι απίστευτη και η ερμηνεία της Δάρρα είναι πέραν πάσας προσδοκίας. Ακούγοντας το CD αισθανθήκαμε οτι ξεπερνάει την Φαραντούρη στην ερμηνεία της. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αυτό, αλλά αυτό ακριβώς αισθανθήκαμε...

      Διαγραφή
    2. Η Μαρια παντως ειναι η μεγαλη μας αγαπημενη !!! περιμενω με αγωνια να ακουσω τον δσκο (δεν παιζεται καθολου στα ραδιοφωνα προς το παρον)

      Διαγραφή
    3. Πράγματι η Φαραντούρη είναι η μεγάλη μας αγαπημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν εφάμιλλες ή και καλύτερες ερμηνείες, σε κάποιες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
  2. Μετα απο διπλη ακροαση του δισκου θελω να εκφρασω τη συγκινηση μου που αυτος ο 88χρονος εφηβος εδωσε μια τετοια ανεπαναληπτη εκτελεση. Ενα συγκλονιστικο δισκο, καταθεση ψυχης, μυνημα πολιτικο για αφυπνιση "το τραγουδι μου γυρευει εσενα για να ειπωθει, γυρευει νευρο και καρδια για ν ακουστει!!!" Υπαρχει νευρο και καρδια στον ελληνικο λαο πια? ή "οτι εχουμε αγαπησει παθολογικα απο ξενο μισθοφορο κινδυνευει" ? Μικη της καρδιας μας και της ζωης μας, αχ και να ειχαμε υποπτευθει κατι "στην δεκαετια του '80" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω την προσωπικότητα, τη μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
    Όμως τη Φωτεινή Δάρρα δεν μπορώ καθόλου να την ακούσω - δεν την αντέχουν τα αφτιά μου ούτε για μισό λεπτό.....Δεν μου δίνει τίποτα, κανένα στίγμα, καμιά έκφραση, ούτε καν την παλέτα των ήχων της δεν μπορώ να αισθανθώ - αν υπάρχει τέτοια - και με παραξενεύει πολύ η περίπτωσή της, γιατί δεν τη νιώθω καν ως τραγουδίστρια,....
    Μήπως μπορεί κανείς να μου δείξει κάποιο κλειδί, για να καταλάβω;
    (Άπειρη ακροάτρια δεν είμαι - κάθε άλλο! Έχω πίσω μου σαράντα χρόνια γεμάτα με σχεδόν καθημερινές ακροάσεις τραγουδιών ελληνικής και ξένης μουσικής από ραδιόφωνο, δίσκους, κασέτες, cd, συναυλίες κλπ....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.