Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος των βιβλίων του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στο ΒΗΜΑ

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος

Πολιτικά: Θεωρία και Πράξη – Β’


1η Δεκεμβρίου 2010: Ο Μίκης Θεοδωράκης δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας αντίστασης. Η ιδρυτική διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών- «Σπίθα».

Ιανουάριος 2011 – Νοέμβριος 2012: Περιοδεία στην Ελλάδα. Δημόσιες ομιλίες σε ανοικτές συγκεντρώσεις από την Αθήνα μέχρι την Καβάλα και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά.
Τα πολιτικά του κείμενα των τελευταίων δέκα ετών που φωτίζουν τον αγώνα του Θεοδωράκη για την αφύπνιση και την ενότητα των Ελλήνων, τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση και την προσπάθειά του για τη δημιουργία ενός πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου με στόχους την εθνική ανεξαρτησία και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Το γνωρίζουν άπαντες: η πολιτική έχει διαδραματίσει κεφαλαιώδη ρόλο στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Αλλά και εκείνος έχει πράξει το ίδιο στην ελληνική πολιτική ζωή για ένα διάστημα που ξεκινά ήδη από τα νεανικά του χρόνια όταν μετέχει ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Εκτοτε, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντοτε εδώ. Και, σήμερα, για πρώτη φορά, τα μείζονα πολιτικά και θεωρητικά του κείμενα συγκεντρώθηκαν στην τετράτομη έκδοση του «Βήματος». Κείμενα που διαπερνούν δεκαετίες που η Ελλάδα πέρασε δια πυρός και σιδήρου. Κείμενα που βρίθουν από την υπεράσπιση των αξιών και των ιδεών από τις οποίες ο συγγραφέας τους δεν μετατοπίστηκε ούτε για μια μέρα σε όλη του τη ζωή.


Σχόλια