Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μίκη στον IANOS


Παρουσίαση τριών βιβλίων του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Πού να βρω την ψυχή μου» (τόμοι "Μουσική", "Τέχνη και Πολιτισμός", "Ιδέες") στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, που διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον αγαπημένο συνθέτη και ζωντανό θρύλο Μίκη Θεοδωράκη, την Τετάρτη 16/1 στις 18:00 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.
Συμμετέχουν: Διονύσης Καρατζάς, Στεφανία Μεράκου, Αναστασία Βούλγαρη, Γιώργος Κασιμάτης, Μίμης Ανδρουλάκης, Γιώργος Κοντογιώργης, Ανδρέας Μαράτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θέμης Μουμουλίδης, Απόστολος Γιαγιάννος.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο Μίκης Θεοδωράκης θα στείλει μέσω ζωντανής, διαδικτυακής συνομιλίας τον δικό του χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με δίωρη μουσική παράσταση αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Στέφανο Κορκολή-Σοφία Μανουσάκη και Μπέττυ Χαρλαύτη-Γιάννη Μπελώνη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο "Ιδέες"

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου, με τον υπότιτλο Ιδέες, στο οποίο περιλαμβάνονται κείμενα, άρθρα, ομιλίες και συνεντεύξεις του Μίκη Θεοδωράκη, στα οποία ξεδιπλώνονται οι σκέψεις του για φιλοσοφικά ζητήματα. Σε αυτόν τον τόμο δημοσιεύεται το Αντιμανιφέστο, ένα επίκαιρο κείμενο για τον λαό που διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον κι ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης: «Τι είναι κατ' αρχάς οι "ανθρωπομονάδες"; Πρόκειται για ένα σύνθετο και αρκετά πολύπλοκο σύστημα καταμέτρησης της ανθρώπινης ενέργειας – βιολογικά, πνευματικά και ψυχικά», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης. Κυκλοφορούν ήδη από τις εκδόσεις IANOS το πρώτο μέρος, με τίτλο «Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου...» Μουσική, και το δεύτερο μέρος με τίτλο «Ποῦ νὰ βρῶ τὴν ψυχή μου...» Τέχνη και Πολιτισμός

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο: https://www.ianos.gr/pou-na-vro-tin-psixi-mou-tomos-g-0451441.html

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε: https://www.ianos.gr/events/afierwma-ston-miki-theodwraki-ekd.html

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια