Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Λαφαζάνης: "Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν ήταν, ταυτόχρονα και σε τέτοιο βαθμό, πιόνι των ΗΠΑ.."

Αγαπητοί αναγνώστες,

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Παναγιώτου Λαφαζάνη στον Δημήτρη Ν. Μανιάτη και την Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», σήμερα 4.9.2018.

Ο πρώην υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζει στο εν λόγω απόσπασμα, μία θέση που ταυτίζεται με τα όσα βροντοφωνάζει εδώ και αρκετό καιρό ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για την απόλυτη εξάρτηση της σημερινής Κυβέρνησης από τις ΗΠΑ και τον πρωτόγνωρο κίνδυνο που ελλοχεύει για τη χώρα μας εξαιτίας αυτής της εθελοδουλίας που επιδεικνύει προκλητικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism

Ακολουθεί το εν λόγω απόσπασμα:
Ερ. Παίρνετε θέση συχνά κατά της ατλαντικής πρόσδεσης της κυβέρνησης και υποστηρίζετε πως πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό δεν βάζει σε κίνδυνο τη χώρα;

Π.Λ.: Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν ήταν, ταυτόχρονα και σε τέτοιο βαθμό, πιόνι των ΗΠΑ, εξάρτημα της Γερμανίας και δορυφόρος των σιωνιστών του Ισραήλ. Ο Τζέφρι Πάιατ δεν είναι ένας πρεσβευτής απλώς των ΗΠΑ στην Αθήνα. Είναι ο σταθμάρχης της Ουάσιγκτον στην περιοχή με ευρύτατες αρμοδιότητες και εξουσιοδοτήσεις, ο οποίος μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο εκτελεί και στην Ελλάδα ειδική αποστολή: την «ουκρανοποίηση» της χώρας και τη μετατροπή της σε νεοψυχροπολεμικό προτεκτοράτο αντιρωσικού προσανατολισμού. Σε αυτήν την επικίνδυνη λογική υπακούει και η συμφωνία των Πρεσπών με τις ιδιαίτερα επισφαλείς ρυθμίσεις και εθνικά προβληματικές όψεις της. Αυτή η εθελόδουλη κυβερνητική στρατηγική, ιδιαίτερα σε ένα νέο πολυπολικό περιβάλλον που έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και στον κόσμο, είναι συνταγή εθνικής καταστροφής.

1 σχόλιο:

 1. Ο Λαφαζάνης μετά από 8 χρόνια Μνημονίων διαπίστωσε ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς πλήρους εξάρτησης.
  Ο Κουτσούμπας πριν λίγες ημέρες είπε να κάνουμε "Μέτωπο ενάντια στους όρους των μνημονίων".

  Αλλά όταν τα έλεγε ο Μίκης δεν συμφωνούσαν μαζί του εκεί στην Αριστερά και στο ΚΚΕ.
  Σε πόσα χρόνια
  θα τολμήσουν να ξεστομίσουν τις δύο λέξεις: Εθνική Ανεξαρτησία;

  Θλιβεροί...

  Γιάννης Κ.
  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.