Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Γράφει ο ...Σπινθήρας: Όταν το ψέμμα γίνεται τρόπος ζωής


Ακόμη μία φορά, αποδεικνύεται πως περπατάμε στην πιο ύποπτη, πιο βρώμικη εποχή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Τελευταίο "αποδεικτικό" στοιχείο, η περίφημη λίστα των 327 προσωπικοτήτων που υπογράφουν ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων για το όνομα της γειτονικής μας χώρας!

Στις προσωπικότητες του Πνεύματος και της Τέχνης, φιγουράρουν ονόματα όπως του Γιώργου Κιμούλη, του Στέφανου Ληναίου, του Μίλτου Λογιάδη, του Βασίλη Βασιλικού, της Καλλιόπης Βέττα και της Νένας Βενετσάνου!

Φαίνεται όμως, πως τα 327 ονόματα βγήκαν μέσα από ένα γραφείο στο Μαξίμου από κανέναν Καρανίκα ή άλλον βολεμένο υπάλληλο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι από πραγματικές συναινέσεις των εν λόγω προσωπικοτήτων, καθώς ο ένας μετά τον άλλον σπεύδει να διαψεύσει την παρουσία του στη λίστα της κυβέρνησης!


Στον προσωπικό της λογαριασμό, η ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου, δηλώνει έκπληκτη που υπάρχει το όνομά της στη λίστα, σε ένα κείμενο που ουδέποτε διάβασε και ουδέποτε υπέγραψε, ενώ το ίδιο δήλωσε ο συγγραφέας και ζωγράφος Κυριάκος Κατζουράκης!

Νένα Βενετσάνου / Nena Venetsanou

Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι' αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές.Kyriakos Katzourakis II

Ο Συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος. Κυριάκος Κατζουράκης


Σε περίπτωση που οι Νένα Βενετσάνου και Κυριάκος Κατζουράκης λένε την αλήθεια, είμαστε μάρτυρες σε ακόμη μία γνήσια πολιτική τακτική. Πρώτα βγαίνει μία λίστα, και μετά ακολουθούν οι διαψεύσεις. Στους 100 αναγνώστες, οι 90 διαβάζουν την αρχική λίστα. Οι 10 θα διαβάσουν και τη διάψευση.
Αποστολή εξετελέσθη.

Ωστόσο, εδώ γεννάται το ερώτημα: Η κα Βενετσάνου, ο κος Κατζουράκης, και όσοι άλλοι ακολουθήσουν να διαψεύσουν, θα προχωρήσουν σε κάθε νόμιμη ενέργεια έναντι των υπευθύνων για την αποκατάσταση της Αλήθειας, ή θα μείνουν στις αναρτήσεις του φέισμπουκ;

Δύσμοιρε ελληνικέ Λαέ, αν δεν τους διώξεις κλωτσιδόν, μην περιμένεις να φύγουν μόνοι τους, όσο χαμηλά κι αν φτάσουν.

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

2 σχόλια:

 1. Αναστασία Βούλγαρη17 Ιουλίου 2018 - 5:34 μ.μ.

  Στη λογοτεχνία της μετεμφυλιακής λογοτεχνίας, αλλά και σε προσωπικές μαρτυρίες κομουνιστών που είχαν κάνει φυλακή, διαβάζαμε ότι μία από τις μεθόδους της Ασφάλειας τότε ήταν να λένε στον κρατούμενο ότι κάποιος σύντροφός τους "έσπασε" από τα βασανιστήρια και πρόδωσε ή ότι υπέγραψε δήλωση. Άλλο ένα κόλπο ήταν να τους λένε ότι τους αποκήρυξε η μάνα τους ή η γυναίκα τους. Μ' αυτόν τον τρόπο προσπαθούσαν να "σπάσουν" το ηθικό του αγωνιστή. Όποιος "έσπαγε" μετά γινόταν έρμαιο στα χέρια των ασφαλιτών, έως τον παντελή εξευτελισμό του. Κάποιων το ηθικό σμπαραλιάστηκε σε τέτοιο βαθμό που έγιναν χαφιέδες και κατέδιδαν τους συντρόφους τους. Κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν και αυτοκτόνησαν.

  Το κόλπο επαναλμβάνεται σήμερα, αλλά με μια διαφορά: Ο στόχος είναι να "σπάσει" ο λαός μέχρι τον παντελή εξευτελισμό του.
  Ευτυχώς που αυτή η...αριστερά μάς σώζει από τη δεξιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οταν ενα σώμα σαπιζει βγαίνουν πολλά σκουλίκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.