Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Tο ανέκδοτο τραγούδι «Με το Αίμα» του Μίκη Θεοδωράκη, αποκλειστικά από την ΕΡΑ (audio)


Σε αποκλειστικότητα, από την 1η Ιουλίου 2017 και για ολόκληρο τον μήνα, η Ελληνική Ραδιοφωνία (Δεύτερο Πρόγραμμα, Πρώτο Πρόγραμμα, Φωνή της Ελλάδας, ΕΡΑ Σπορ και Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ) παρουσιάζει το ανέκδοτο τραγούδι «Με το Αίμα», σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, και σε πρώτη εκτέλεση από την Μπέττυ Χαρλαύτη, προαναγγέλλοντας τον επικείμενο νέο δίσκο με τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.


Ο νέος δίσκος περιλαμβάνει ηχηρές συμμετοχές και ανέκδοτα τραγούδια που θα ακουστούν για πρώτη φορά από την Μπέττυ Χαρλαύτη, την ερμηνεύτρια που βρέθηκε σταθερά κοντά στον συνθέτη και στη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια. Η «φωνή του Μίκη Θεοδωράκη» από τη νέα γενιά, όπως έχει χαρακτηριστεί η νεαρή μεσόφωνος, συμπράττει αυτή τη φορά με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στον μοναδικό στα χρονικά ολοκληρωμένο δίσκο με τραγούδια του συνθέτη σε συμφωνική επεξεργασία.

Ο μουσικολόγος Γιάννης Μπελώνης, ενορχηστρωτής, πιανίστας και συνεργάτης του Θεοδωράκη επί μία δεκαετία, βρίσκεται πίσω από την ενορχήστρωση του δίσκου.

Η ΕΡΤ συναντά την ιστορία της στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναμένουμε μια δουλειά που θα εκπλήξει στο άκουσμά της και θα συγκινήσει με τους συμβολισμούς της.

Πηγή: www.ert.gr

Ακούστε το τραγούδι:

 "Με το Αίμα"
 
Μουσική :Μίκης Θεοδωράκης
Στίχοι:Λευτέρης Παπαδόπουλος

Θέλω να γίνω δένδρο να σαλέψω
μ' όλα μου τα κλαριά μόλις με δείς
κι αν δεν με καταλάβεις να μαζέψω
κάθε μου ρίζα απ' την καρδιά της γης

Θέλω να τραγουδήσω να χορέψω
όσα να πώ με λόγια δεν μπορώ
κι αν δεν με καταλάβεις να στερέψω
βρύση παλιά χωρίς σταλιά νερό

Κι αν καταλάβεις πόσο σ' αγαπάω
στείλε να μου το πούνε τα πουλιά
καθρέφτης να γινώ να σε κοιτάω
όταν χτενίζεις μπρός μου τα μαλλιά

Θέλω να τραγουδήσω να χορέψω
όσα να πώ με λόγια δεν μπορώ
κι αν δεν με καταλάβεις να στερέψω
βρύση παλιά χωρίς σταλιά νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.