Mίκης Θεοδωράκης: Έφηβος ετών 92!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ! 


"μου μιλάτε για κείνον
σαν να ήτανε κάποιος
όπως όλοι εμείς
κάποιος μέσα στο πλήθος"

Αγαπητοί συνέλληνες και φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη και του Θεοδωρακισμού,

Αγαπητοί πολίτες όλου του κόσμου,

Σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης κλείνει τα 92 του χρόνια. Του ευχόμαστε απ' τα βάθη της καρδιάς και της ψυχής μας να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά! Να συνεχίσει να δημιουργεί πνευματικά έργα και να συνεχίσει να φωτίζει με την σκέψη και την παρουσία του ολόκληρη την Ελλάδα, ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και ολόκληρη την οικουμένη!

Οι ζοφερές εποχές που διανύουμε και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να διανύουμε και σαν έθνος αλλά και σαν ανθρωπότητα ολόκληρη, καθιστούν επιτακτική την ενεργή παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη και στην πολιτική και στην κοινωνία και στον πολιτισμό και στην μαχόμενη σκέψη! Τώρα τον έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Και δεν το λέμε για τους τύπους λόγω της ημέρας, αλλά το εννοούμε και το πιστεύουμε βαθιά!

Μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης και η Θεοδωρακική σκέψη μπορούν να φέρουν την Αρμονία απέναντι στο σημερινό Χάος και μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης και η Θεοδωρακική σκέψη μπορούν να φέρουν το Φως απέναντι στο σημερινό Σκοτάδι!

Χρόνια πολλά και καλά αγαπημένε μας Μίκη και χρόνια πολλά σε ολόκληρη την οικογένειά σου!


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού / Τheodorakism

Σχόλια

  1. Αγαπημένε Μίκη, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

    Πάντοτε απαλλαγμένος και ανεξάρτητος, να μας φωτίζεις με την παρουσία σου, το έργο σου, τις σκέψεις και τις πρωτοβουλίες σου.
    "Γιατί οι μέρες περνούν, οι ελπίδες ωριμάζουν και κατόπιν σαπίζουν..κι εμεις συζητάμε για το σχήμα των κουμπιών που ενδεχομένως θα υπάρχουν στα ενδεχόμενα χιτώνια των ενδεχόμενων μαχητών της ενδεχόμενης μαχητικής αντίστασης"...(ΤΟ ΧΡΕΟΣ).

    Με πολλή αγάπη,
    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Λέοντα της πολιτικής φιλοσοφίας. Σε ευχαριστούμε που μεγαλώσαμε περισσότερο σαν πολίτες μέσα από την Σπίθα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν σήμερα γεννήθηκε ένα δυνατό φώς και πολλά πολλά χρώματα που ομορφαίνουν την οικουμένη!
    Σαν σήμερα γεννήθηκε στην όμορφη Χίο ένα παιδάκι που θα μας χάριζε την αγάπη, τον έρωτα και απλόχερα τον Αγώνα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    Γεννήθηκε ένας Μεγάλος Μαέστρος ένας Αγωνιστής που θα κάνει για πάντα τους Έλληνες υπερήφανους!
    Αλήθεια γνωρίζετε τον Μίκη; Εγώ ακόμα δεν τα έχω καταφέρει! Οι γνώσεις μου και κυρίως της υψηλής τέχνης δεν με πήγαν ακόμα ως εκεί!
    Ξέρω ότι κάποτε θα σε γνωρίσω μεγάλε δημιουργέ αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί είμαι τόσο ευτυχής που σε έχω γνωρίσει που σου έχω μιλήσει που μας έχεις μιλήσει στις καρδιές μας!
    Γιατί είσαι Άνθρωπος! Ένας Γίγαντας που περιμένουμε από αυτόν τα πάντα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μία τεράστια ευγνωμοσύνη για ό,τι είσαι!
    Πανίσχυρα ΠΟΛΛΑ και ευλογημένα ΧΡΟΝΙΑ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πιο σημαντικός καλλιτέχνης στην Ιστορία του Ελληνισμού. Ο πιο σημαντικός συνθέτης στην υφήλιο από το τα τελευταία 60 χρόνια. Ένας συνθέτης που έγραφε με καρδιά και δεν ταλαιπώρησε τα αυτιά μας με ανούσιες, πλαστικές ψεύτικες κατασκευές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.