ΓΙΑ ΤΟ DUESSELDORF ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΜΜΕ - του Μίκη Θεοδωράκη

Δόξα τω Θεώ ο δρόμος που διάλεξα είναι φωτεινός, χωρίς αναστολές, εμπόδια, πισωγυρίσματα και Μνημόνια και με πηγαίνει πάντοτε πιο μακριά και πιο ψηλά στη συνείδηση των όρθιων Ελλήνων και στην εκτίμηση των ξένων.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφασή μας να μείνουμε έξω από το Σύστημα Εξουσίας είναι πράξη σοβαρή, που σε άλλες εποχές οδηγούσε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Σήμερα, κυρίως λόγω της ισορροπίας δυνάμεων, δεν μας δικάζουν και καταδικάζουν με ειδικούς Νόμους. Και γι’ αυτό η ποινή του εξοβελισμού μας από το προσκήνιο της εθνικής ζωής που μας έχει επιβληθεί από τον σκληρό πυρήνα της εξουσίας πρέπει να θεωρείται ως ένα ελάχιστο μέσο άμυνας από την πλευρά τους. Γιατί όπως φαίνεται, μας φοβούνται…

Χρησιμοποιώ Πληθυντικό, γιατί κοντά σε μένα θίγονται και όσοι με πιστεύουν και με αγαπούν. Λέτε να μην είδα τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί υποδέχονται αυτούς που τους θεωρούν του χεριού τους και στον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται έναν όρθιο Έλληνα όπως εγώ; Και γι’ αυτό άλλωστε καταλαβαίνω τους διώκτες μου.

Βασικά είμαστε δύο κόσμοι ξεχωριστοί. Με αγνοούν στο βαθμό που τους αγνοώ κι εγώ.

Δόξα τω Θεώ ο δρόμος που διάλεξα είναι φωτεινός, χωρίς αναστολές, εμπόδια, πισωγυρίσματα και Μνημόνια και με πηγαίνει πάντοτε πιο μακριά και πιο ψηλά στη συνείδηση των όρθιων Ελλήνων και στην εκτίμηση των ξένων.

Αθήνα, 8.6.2017
Μίκης Θεοδωράκης

Σχόλια

  1. Μετά από τόσα χρόνια τον "κόβουν" πάλι...κι αυτό γιατί τον φοβούνται ακόμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε όλες οι εφημερίδες να είχαν πρωτοσέλιδο την ερχόμενη συναυλία της 19ης Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο κι όλα τα κανάλια να το λένε συνέχεια και συνέχεια.
    Χίλιοι (ναι 1.000!) χορωδοί από 30 χορωδίες της Ελλάδας ενώνονται για να τραγουδήσουν τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο!
    Μαθαίνω ότι η συναυλία σαμποτάρεται από το σύστημα. Αναμενώμενο.
    ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΆΡΜΑΡΟ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ!
    Ας είναι αυτή η απάντησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ανεπανάληπτος, αξιαγάπητος Μίκης !!!
    Οι κατ ' εφημισμόν " ανθρωποι " της εξουσίας , ήρθαν γιά να φύγουν ! Ο Μίκης θα είναι πάντα εδώ Αθάνατος κάτοικος στην καρδιά του κόσμου όλου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία Γιαννίκου (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:39 π.μ.

    Μια "μεταφερμένη στον ήλιο ενέργεια" η ΜΟΥΣΙΚΉ ΣΑΣ, το φωτεινό νήμα που ενώνει τις περασμένες γενιές με τις επόμενες. Η συγκίνηση και η ανάταση των εφήβων μας στα σχολεία είναι ήδη το Μέγα Γεγονός..Χρόνια Πολλά το έζησα. ΣΑΣ χιλιοευχαριστούμε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τεράστια απογοήτευση για τα εγχώρια ΜΜΕ.
    Σ' ευχαριστούμε Μίκη!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταμάτης Ιορδανίδης (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:41 π.μ.

    Όταν κοβουνε τον Μίκη τότε αυτός Θριαμβευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς για αυτό είναι κομμένος, γιατί είναι μεγάλος και μοναδικός!!! οι άνθρωποι που με το μεγαλείο τους συμβάλλουν τα μέγιστα στο πολιτισμό και την αναβάθμιση της κουλτούρας ενός λαού " παραγκωνίζονται " από τα ΜΜΕ γιατί δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους, ενώ αντιθέτως ο Φουτκιωτης, ο Καρβέλας, το survivor και τα τουρκικά υπηρετούν στο ακέραιο τους σκοπούς τους!! Οι πνευματικοί άνθρωποι είναι ανύπαρκτοι για το σύστημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Costas Bedounis (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:43 π.μ.

    Θα πρέπει να ντρέπονται ολοι αυτοί που ασχολουντε με τα ΜΜΕ, (με πολυ μικρή εξαίρεση )ηταν και ειναι ολοι τους για .....τα μπάζα και ευθύνονται για την κατάντια που έφθασε η χώρα!!
    ΜΙΚΗΣ:Απο τους λίγους που μας εχουν κανει υπερήφανους σαν Έλληνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Spiro Asoniti (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:44 π.μ.

    Ήτανε φανταστικά στο Ντύσσελντορφ και σαν Έλληνας ο Μίκης πάντα μας κάνει υπερήφανους !!!! Το έζησα και στη Κολονια που η μουσική του μάγεψε όλους και στο τέλος κανείς δεν ήθελε να φύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Liza Lizarius (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:45 π.μ.

    Είμαστε λαός άξιος της μοιρας του κ αυτών που τον κυβερνάνε. Οι προσωπικοτητες που εχουν απομείνει μετριούνται στα δάχτυλα. Χαίρομαι που σας γνώρισα από τα έργα σας κε Θεοδωρακη κ έμαθα κ πέντε γραμματα για την ελληνικη ιστορία. Σήμερα αγορασα τρια εισιτήρια, ένα εκ των οποίων ανέργων καθώς είμαι άνεργη. Όσο κι αν δυσκολεύομαι, είναι το λιγότερο καθήκον μου να διαθέσω 10€ για εσάς. Μακάρι να ειχα περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Simon Bolivar (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:47 π.μ.

    Σε θελουμε εκει στη σκηνή οπως τοτε μετα τη χουντα στο παναθηναικο σταδιο. Τοτε που δεν καταλαβα ακομη γιατι δεν εγινε αυτο που ονειρευόμαστε τοσα χρόνια.. Δεν θα υπάρξει ποτε ξανα τετοιο ορμητικό ποταμι , τόσο πάθος και τετοια προσδοκία .... Ας ειναι ομως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέτσας Ηλίας (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:48 π.μ.

    Ο Μίκης είναι καλλιτέχνης τόσο μεγάλου διαμετρήματος που δεν μπορεί κανένα ΜΜΕ να τον επισκιάσει Αυτοί χάνουν από την μη προβολή του Ο Μίκης έχεις κατοχυρωθεί στην συνειδήσεις όλον τον Ελλήνων ο άνθρωπος που μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια με το ταλέντο και το έργο του !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστίνα Μπαρκανιουδάκη (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:48 π.μ.

    Δεν χρειάζεται ο μέγας Μίκης τίποτα από ολους αυτους, ετσι κι αλλιως ειναι στίς καρδιές ολων μας. Ειναι ο φάρος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eugenia Matzourani (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:49 π.μ.

    Ειναι ενας μυθος και δεν εχει αναγκη κανεναν η αγαπη του κοσμου του ειναι αρκετη και πορευεται με αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eirini Amourgh (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:50 π.μ.

    Η σταση της ζωης σου ειναι παραδειγμα για ολους μας. Παντα ορθιος μεγαλε μας Μικη. Σε ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Nancy Petropoulou Chontzoglou (σχόλιο FB)13 Ιουνίου 2017 στις 9:51 π.μ.

    Φόβος τους διακατέχει γι' αυτό. Ο Μίκης μας έχει δύναμη και πειθω Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.