Ντροπή σε όλους εμάς...

του Κωστάκη Αντωνίου

Λαός που ζει στην πνευματική και
οικονομική φτώχεια, πνευματικοί
άνθρωποι που κατάντησαν δημόσιοι
υπάλληλοι και ΜΜΕ που εξελίχθησαν
σε βαποράκια των πολιτικών

O διαπρεπής Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης,  σε γνωμάτευση του, θεωρεί ότι η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στη Διάσκεψη της Ελβετίας "συνιστά διεθνή αναγνώριση του λόγου τρίτων κρατών επί της Κύπρου" και τη χαρακτηρίζει παράνομη και αντίθετη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο τα δε αποτελέσματα της άκυρα.

Ο Γεωπολιτικός Αναλυτής και αρθρογράφος- συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος,  σε άρθρο του στη Σημερινή της Κυριακής, χαρακτηρίζει τη Διάσκεψη ως "βαρύτατο έγκλημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας". Και εξηγεί: "Υφαρπάσσει την ύψιστη συντακτική εξουσία που έχει μόνον ο κυπριακός λαός και κανείς άλλος, αποδίδοντας την σε διάσκεψη όπου συμμετέχουν τρία ξένα κράτη. Δεν είναι μόνο παράνομη, είναι και παράλογη. Καλούνται Βρετανία και Τουρκία, δύο κράτη με αιώνες βλέψεων στο νησί, που υποκίνησαν τη διαμάχη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, διεξήγαγαν αιματηρούς πολέμους εναντίον της Κύπρου, να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος  που δημιούργησαν. Μόνο να  αποτελειώσουν την Κύπρο μπορούν αυτοί. Αθήνα και Λευκωσία δεν έδωσαν καμία πειστική εξήγηση γιατί απεδέχθησαν μια τουρκική πρόταση που αρνούνταν όλες οι μέχρι τώρα ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις. Εκ των πραγμάτων μόνη δυνατή εξήγηση είναι ότι το ζήτησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, επειγόμενες να πάρουν τον έλεγχο της Κύπρου και γνωρίζοντας ότι "λύσεις" τους δεν περνούν σε δημοψήφισμα". Και τονίζει: "Φέρει βαρύτατη ευθύνη για το έγκλημα, όχι μόνον όποιος συμπράττει ενεργά, εν προκειμένω ο Κύπριος Πρόεδρος και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και όσοι δεν καταγγέλλουν την παρανομία και δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να τη σταματήσουν. Η Ιστορία δεν θυμάται τόσο αυτούς που σταύρωσαν τον Χριστό, όσο τον Πόντιο Πιλάτο".

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος καταγγέλλει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την ελληνική Κυβέρνηση οτι "διαπράττουν και δεύτερο εθνικό έγκλημα, ανασύροντας από την αφάνεια και επανανιμοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς, την ουδέποτε νόμιμη και από πολλού έκπτωτη, Συνθήκη Εγγυήσεως". Ο Κωνσταντακόπουλος αποδίδει επίσης "εγκληματικές ευθύνες" στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην ελληνική κυβέρνηση επειδή στην προσπάθεια τους "να προσδώσουν φύλλο συκής στην κατάλυση της κυπριακής συνταγματικής τάξης, επιχειρούν ένα πραξικόπημα".

Ο αριστερός ιδεολόγος αγωνιστής και διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, σε δικό του άρθρο, υπό τον τίτλο "Όχι στο νέο εθνικό έγκλημα", αφού αναλύει την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τον υποχθόνιο ρόλο των ΗΠΑ και των δυτικών δυνάμεων και τη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου, τονίζει ότι στη νέα Διάσκεψη "οι Αμερικανοί μαζεύουν γύρω από ένα τραπέζι τους υπάκουους υπηκόους τους για να στραγγαλίσουν τους απείθαρχους ελληνοκυπρίους να τους αφοπλίσουν αφήνοντας ανέπαφο τον τουρκικό στρατό, που σημαίνει ότι παραδίδουν το νησί μέσω της μειοψηφίας των Τουρκοκυπρίων στην Άγκυρα". 

Εδώ,  καλώ τους πραγματικούς αριστερούς ιδεολόγους της Κύπρου, να συγκρίνουν τη στάση, τη φιλοσοφία και την ανάλυση του Μίκη Θεοδωράκη με τη  φιλοϊμπεριαλιστική, φιλοτουρκική, πολιτική της ηγεσίας του ΑΚΕΛ,  η οποία δεν μπορεί να δει πέραν της μύτης της και δεν κατανοεί πως η παραχώρηση της συγκυβέρνησης της Κύπρου, στην τουρκοκυπριακή μειοψηφία,  δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης συνεχίζει: "Όλα αυτά θα συμβούν στις μέρες που έρχονται, ενώ ο ελληνικός  λαός βρίσκεται σε κατάσταση μνημονιακού ληθάργου. Μέσα σε παρόμοιες κοσμοϊστορικές ανεμοθύελλες, οι Έλληνες έμαθαν να ζουν από την εποχή του Μαραθώνα ακόμα. Αλλά τότε υπήρχε ένας Μιλτιάδης και ένας Θεμιστοκλής και ένας Λαός ελεύθερος με υψηλό επίπεδο πολιτισμού. Βλέπετε να υπάρχει σήμερα κανένας σύγχρονος Μιλτιάδης ή Θεμιστοκλής; Υπάρχει λαός όρθιος και υψηλό επίπεδο μόρφωσης και πολιτισμού; Η τουλάχιστον ευημερίας;"

Στρεφόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μίκης Θεοδωράκης του υποδεικνύει ότι "χωρίς το απαραίτητο έρμα που οφείλει να έχει η χώρα και η κυβέρνηση της για να αντέξει σ΄αυτούς τους νέους ανέμους η χώρα μας, θα οδηγηθούμε σε μία ανεπίτρεπτη προδοτική ενέργεια απέναντι στους Κύπριους αδελφούς μας"...

Ο χειμαζόμενος από οικονομική και πνευματική φτώχεια κυπριακός ελληνισμός,  σπανίως έχει την ευκαιρία να ακούει τόσο μεγάλες αλήθειες. Είναι βυθισμένος στην πολιτική και πνευματική υποκουλτούρα που του σερβίρουν οι ηγέτες του, τα ΜΜΕ, οι ανύπαρκτοι πνευματικοί άνθρωποι του, οι ανύπαρκτοι συνταγματολόγοι του.  Γιατί  το ΚΥΠΕ δεν μετέδωσε το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη; Αρκείται να ενημερώνει τον λαό για τις μπούρδες του Αναστασιάδη, του Αβέρωφ, του Αντρου Κυπριανού και των υπόλοιπων πολιτικών ηγετών; Γιατί ούτε ένας ακαδημαϊκός δεν βγήκε ακόμη και να διαφωνήσει με όσα λέγουν οι Κωνσταντακόπουλος και Θεοδωράκης; Τόσα πολλά νομικά γραφεία και περισπούδαστους δικηγόρους έχουμε στην Κύπρο. Μερικούς επαγγελλόμενους και τους συνταγματολόγους. Γιατί δεν βγήκε ένας να σχολιάσει, ακόμη και να διαφωνήσει με τους προλαλήσαντες; Επειδή όλοι τους είναι τόσο πολυάσχολοι με τις νομικές υποθέσεις, ώστε δεν έχουν καιρό να χάνουν λεφτά. Ακούσετε έστω και ένα μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας να εκφέρει τεκμηριωμένη άποψη, σε όσα λέγουν οι Κασιμάτης-Κωνσταντακόπουλος-Θεοδωράκης; Διαθέτουν συνταγματολόγους τα κόμματα, ή οι ηγέτες τους είναι και πολιτικοί και συνταγματολόγοι και κατέχουν τα πάντα, ώστε να  μιλούν επί παντός επιστητού;

Ντροπή για όλους μας. Για εμάς τους δημοσιογράφους που καταντήσαμε,  με ελάχιστες εξαιρέσεις, βαποράκια των πολιτικών. Ντροπή για τους πνευματικούς (αν υπάρχουν τέτοιοι) ανθρώπους στην Κύπρο,  που ολοκληρωτικά έχουν αφοσιωθεί στις θέσεις και στους μισθούς τους και κατάντησαν δημόσιοι υπάλληλοι. Ντροπή σε όσους άτολμους ενώ γνωρίζουν τα κακά που έρχονται και τα εγκλήματα που διαπράττονται παραμένουν  σιωπηλοί, αναμένοντας να ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών. Ντροπή στον λαό που κατάντησε ραγιάς, πνευματικά ανάπηρος και πολιτικά αστοιχείωτος, περιμένοντας να τον σώσουν, οι καταστροφείς του... 


Σχόλια