Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Σχόλιο Μίκη Θεοδωράκη στον Θεοδωρακισμό

Αγαπητοί αναγνώστες,
Με αφορμή το κείμενο του Σπινθήρα "Ποιος φοβάται τον Μίκη Θεοδωράκη;" της 22ας Δεκεμβρίου και σε συνέχεια του άρθρου του Μίκη Θεοδωράκη "Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας" της 21ης Μαΐου 2016, ο κ.Θεοδωράκης απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Θεοδωρακισμού το παρακάτω σχόλιο.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism
Ας δούμε τώρα σε τι ζημιώθηκε ο Λαός μας από το γεγονός ότι η ηγεσία του ΚΚΕ τότε δεν έδωσε την δέουσα σημασία στις προτάσεις μου.

Πρώτον: Με την αναθεώρηση του 1986 θα καθιερωνόταν Συνταγματικά το σύστημα της αναλογικής στην διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Είναι περιττό νομίζω να αναφερθώ στην ιστορική σημασία που θα είχε για τον Λαό μας το γεγονός αυτό.

Δεύτερον: Παραλείποντας να αναφερθώ στο παρελθόν, θα μιλήσω μονάχα για το παρόν. Δηλαδή δεν θα είχαμε σήμερα τον κύριο Τσίπρα να κυβερνά τη χώρα μας έχοντας μόνο το 20% των ψηφισάντων στις τελευταίες εκλογές και ίσως πολύ λιγότερο κι απ’ αυτό.

Το τραγικό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνά αλλά με τις παράλογες ενέργειές της μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Και το πιο σπουδαίο ίσως είναι ότι με τις αποφάσεις της δεσμεύει το μέλλον του Λαού μας για πολλές δεκαετίες. Με τον τρόπο αυτόν, δεν καταστρέφει μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας.

Και μιας και ο Σπινθήρας ασχολήθηκε με την αλλεργία που προκαλεί σε κάποιους ακόμα και το όνομά μου, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην άποψή μου ότι χάσαμε μια ακόμα ιστορική ευκαιρία να οδηγήσουμε την χώρα στο δρόμο της κατάκτησης της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Γιατί μετά το 2011 υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες για να δημιουργηθεί το Πανεθνικό-Παλλαϊκό Μέτωπο που είναι το βασικό όπλο ενός Λαού όταν και εφ’ όσον στοχεύει στην κατάκτηση της ελευθερίας του. Ποιος το εμπόδισε να γίνει; Σύμπασα η Αριστερά! Η Λυδία λίθος για να δούμε ποιος είναι ανεξάρτητος από τις εντολές και αξιώσεις των ξένων είναι μεταξύ άλλων και η ΑΟΖ. Όταν βλέπουμε να την έχουν ανακηρύξει όλα τα κράτη εκτός από την Ελλάδα, το γεγονός αυτό «μυρίζει». Μυρίζει υποταγή στα κελεύσματα των αρχόντων του προτεκτοράτου «ΕΛΛΑΣ». Και αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα στην ολότητά της. Τότε που συμμετείχαν κι αυτοί που γιόρτασαν με την ευκαιρία του βιβλίου της κυρίας Βαλαβάνη. Δηλαδή τα στελέχη και οι υπουργοί της αρχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κι έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι ενώ στις 12 του Φλεβάρη του 2012 είχαμε μείνει σύμφωνοι ο κύριος Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψουν την βουλή και να με πλαισιώσουν, τη στιγμή που δεχόμουν τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ αυτοί επέλεξαν να μείνουν στη σιγουριά της «αμαρτωλής» βουλής με αποτέλεσμα να γίνομαι απ’ όλους τους επώνυμους Έλληνες ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, απέναντι στη μανία των εξουσιαστών, ντόπιων και ξένων, που απαγορεύουν ρητά και κατηγορηματικά σε όλη την επικράτεια και σε όλους, να αναφέρουν δημόσια ακόμη και το όνομά μου!

Και σας ρωτώ, υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και έπαινος για μένα;

Mίκης Θεοδωράκης
Αθήνα, 27/12/2016

2 σχόλια:

 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ28 Δεκεμβρίου 2016 - 5:52 π.μ.

  Τα τελευταία -πιθανότατα- δημόσια λόγια του Μίκη Θεοδωράκη για το 2016, κρύβουν τις λέξεις "ΑΟΖ", "Εθνική Ανεξαρτησία", "Πανεθνικό-Παλλαϊκό Μέτωπο" ...

  Έτσι το αναφέρω, για το εμπεδώσουμε κάποιοι. Όταν σε φέρνουν στο χείλος του γκρεμού, όπως σωστά αναφέρει ο Μίκης, δεν σου μένουν πολλά περιθώρια: ή αυτοκτονείς ή πολεμάς ("ραγιας ή ήρωας"). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή της από την πρώτη στιγμή. Επέλεξε "υποταγή", τον δρόμο των δειλών των "μικρών" της ιστορίας...

  Εμείς;

  Χρ.Σωτ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σπύρος Βούλγαρης28 Δεκεμβρίου 2016 - 12:11 μ.μ.

  Ο Μίκης Θεοδωράκης μου θύμισε ένα απόσπασμα από την ομιλία του στο 1συνέδριο της Σπίθας τον Δεκέμβρη του 2011 στην Καβάλα. Ήταν το μοναδικό συνέδριο της Σπίθας όπως και των Λαμπράκηδων. Είπε στην ομιλία του, ότι η ύψιστη τιμή για αυτόν ήταν όταν δόθηκε η εντολή από τους συντρόφους του να εκτελεστεί τον Δεκέμβρη του 1944. Μετά τα Δεκεμβριανά, υπογράφτηκε στις 12/2/1945 η συμφωνία της Βάρκιζας.
  Τότε ο Θεοδωράκης έπρεπε να εκτελεστεί με βόλια. Στις 12/2/2012, η αριστερά οχυρωμένη στην αμαρτωλή βουλή περίμενε την νέα εντολή εκτέλεσης του Θεοδωράκη, αυτή την φορά με χημικά και καπνογόνα.
  Σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης μας ρωτά εάν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και έπαινος για αυτόν;
  Σε λίγες μέρες θα μιλάμε για την 7ετια των μνημονίων με αριστερή κυβέρνηση. Οπότε το ερώτημα του Μίκη Θεοδωράκη είναι ρητορικό.
  Τον Δεκέμβρη του 2016 ο υπουργός οικονομικών και ο Κύριος Τσίπρας έστειλαν την δήλωση μετανοίας στους Θεσμούς. Τον Φεβρουάριο του 2017 δεν γνωρίζω τι θα συμβεί στην πατρίδα μου. Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι ιστορικός κύκλος δεν κλείνει μόνο για την Αριστερά αλλά και για την πατρίδα μου. Δεν κλείνει όμως για τον Θεοδωράκη, διότι είναι παγκόσμιος.
  Όσο για αυτούς που συναντήθηκαν στην παρουσία του βιβλίου της Κυρίας Βαλαβάνη, μου θυμίζουν τους επώνυμους τραγουδιστές τις νύχτας, που λόγο κρίσεις δεν γεμίζουν με πελάτες τα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούν με αποτέλεσμα να ενώνονται όλοι μαζί για να γεμίσει το μαγαζί. Αυτός είναι ο στόχος τους να μπουν στην Βουλή .Άντε και καλές εισπράξεις..

  Δεν ελπίζω τίποτα δεν φοβάμαι τίποτα είμαι άνεργος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.