Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Γλέζος: Σε λίγο θα απαγορεύουν και την έκδοση εφημερίδων γιατί το κράτος έτσι αποφασίζει

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς 


Με σκληρά λόγια εναντίον της κυβέρνησης μίλησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στο ραδιόφωνο του ΑLPHA 989. Ο Μανώλη Γλέζος σχολίασε το ζήτημα των καναλιών και των αδειοδοτήσεων, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Φίλη σχετικά με την εκκλησία.   Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας είπε: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλασφημεί. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός Αθηνών και Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις Αρχές και τους περιφερειάρχες και όλους τους παράγοντες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η "Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους"» σχολίασε και πρόσθεσε: « Αυτή ήταν η πρώτη αντίσταση την ημέρα της Κατοχής από τα Γερμανικά Στρατεύματα. Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς...».   

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα και το θέμα των αδειών. «Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουν και την έκδοση εφημερίδων, γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρόσθεσε: «Aυτές είναι οι συνέπειες της διαστρέβλωσης της ουσίας του Συντάγματος, που δίδουν το έδαφος για να αναπτύσσεται το λεγόμενο δέντρο της διαπλοκής». «Διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Γιατί δεν διαπλέκεται...;» απάντησε σκωπτικά και πρόσθεσε πως για όλα αυτά τα θέματα αποφασίζει το ΕΣΡ και δεν μπορεί να παρεμβαίνει η κυβέρνηση.   Ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός που δίνει άδειες; Το Σύνταγμα άρθρο 1 παράγραφος 2 μιλάει για "λαϊκή κυριαρχία". Άρα, δεν δίνει κανείς άδεια. Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση. Επειδή βέβαια υπάρχει πρόβλημα συχνοτήτων. Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει ότι είναι τέσσερις;»   « Όταν υποδιαιρούμε το 100 σε 100 μονάδες και η κάθε μονάδα έχει δέκα συχνότητες, καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα είναι ποιος δίδει την άδεια». 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.