Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Όταν ο Μίκης κάλεσε τον Λαό σε Αντίσταση και Ανυπακοή για το ξεπούλημα του Ελληνικού (video)Σήμερα, που το ξεπούλημα της ελληνικής δημόσιας περιουσίας βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, το ιστολόγιό μας θυμάται την ιστορική πλέον ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, ως ηγέτη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, τον Σεπτέμβριο του 2011 (16-9-2011) στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σε αυτήν την ομιλία, που ξεκίνησε με ένα ουσιώδες σχόλιο του ιδρυτή της ΚΑΠ-Σπίθα, περί διαχωρισμού Ψυχαγωγίας και Διασκέδασης, απαντώντας στην ευχή "καλή διασκέδαση" στο κλείσιμο του λόγου προηγούμενου ομιλητή, ο Μίκης Θεοδωράκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους κατοίκους του Ελληνικού -πρωτίστως- ενώ τους ξεκαθάρισε πως ο μόνος τρόπος απέναντι στο ξεπούλημα της Δημόσιας γης και δη του Ελληνικού, είναι Αντίσταση και Ανυπακοή.


Χαρακτηριστική ηταν η φράση του Μίκη:


"Αν είστε πρόθυμοι να ‘ρθείτε να εγκατασταθείτε κατά χιλιάδες και να υπερασπίσετε τα δικαιώματα που σας δίνει η αληθινή Δημοκρατία, που σήμερα κάποιοι την καταπατούν, τότε θα πρέπει να κατασκηνώσετε σ' αυτή την περιοχή που ανήκει σε όλους μας και να φτιάξετε μια σκηνή και για μένα, να ‘ρθω κι εγώ να μένω εδώ μαζί σας"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να θυμίσουμε πως σε αυτή την ομιλία, παρευρέθησαν οι αντιπολιτευόμενοι στην τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και Παναγιώτης Λαφαζάνης... Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφιερώνουμε αυτή την ανάρτηση.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Ελληνικό στις 16-9-2011:


Διαβάστε και το σχετικό ρεπορτάζ από το ιστολόγιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.