Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Ποιός ήταν ο GUY WAGNER*Ο Guy Wagner γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο το 1938. Συνταξιούχος καθηγητής, συγγραφέας, πρώην διευθυντής του Θεάτρου του Esch-sur-Alzette (στο Λουξεμβούργο), έχει γράψει νουβέλες και θεατρικά έργα και έχει επίσης μεταφράσει στα λουξεμβουργιανά γαλλικά κείμενα του 20ού αιώνα : Ανουίγ, Μπέκετ, Ιονέσκο.

Γράφει σε τρεις γλώσσες, στα γαλλικά, τα γερμανικά και τα λουξεμβουργιανά. Τώρα ετοιμάζει το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο Χειμωνιάτικο ταξίδι.

Εμβριθής λάτρης της μουσικής, έχει γράψει το Αδερφός Μότσαρτ, μια μελέτη για τη γαλλική μασονία του 18ου αιώνα καθώς και ένα δοκίμιο για τους σύγχρονους συνθέτες της χώρας του.

Οι μακρόπνοες εργασίες του με αντικείμενο τον Θεοδωράκη είναι καρπός μιας βαθιάς φιλίας και μιας αλληλέγγυας σχέσης, που τον ώθησαν να δημιουργήσει το 1983 το Διεθνές Ίδρυμα Μίκης Θεοδωράκης ΦΙΛΙΚΟΙ, με παραρτήματα στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Το εν λόγω ίδρυμα συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση συναυλιών με τον Μίκη, τη Μαρία Φαραντούρη και τον Πέτρο Πανδή, στη δημοσίευση και στη διάδοση γραπτών του Μίκη Θεοδωράκη στις γερμανόφωνες χώρες : πρόκειται για τα έργα Ανατομία της μουσικής και Αυτοβιογραφία. Για το 2001 ετοίμασε τη δημοσίευση των ποιημάτων του Μίκη Θεοδωράκη στη γαλλική, τη γερμανική και την αγγλική γλώσσα. Ακόμη, συνυπογράφει την παραγωη της διασκευής της όπερας Κώστας Καρυωτάκης για ορχήστρα δωματίου.

Κύρια δραστηριότητά του τώρα είναι η δημιουργία και η τακτική ενημέρωση της ιστοσελίδας που είναι αφιερωμένη στον συνθέτη:


Η γαλλική έκδοση της παρούσας βιογραφίας κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2000 από τις εκδόσεις PHI – Μουσική σειρά.

*Aπ' την βιογραφία του συγγραφέα στο βιβλίο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.