Είμαστε θύματα μιας τραγικής φαρσοκωμωδίας - του Μίκη Θεοδωράκη



Το γεγονός ότι σήμερα έχει καθήσει στην πλάτη μας ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί, το γεγονός αυτό βασίζεται πάνω σε μια πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης.

Στο Σύνταγμα του 1974 υπήρχε άρθρο με το οποίο οριζόταν σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε σε περίπτωση που υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στη λαϊκή θέληση, να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Το άρθρο αυτό το έβγαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986.

Όμως για να μπορέσει να το κάνει, χρειαζόταν και τις ψήφους του ΚΚΕ. Όταν μαθεύτηκε ότι προτίθεται να προχωρήσει σ’ αυτή την πρωτοφανή παραμόρφωση του Συντάγματος που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργηση του Λαού ως θεματοφύλακα της ουσιαστικής δημοκρατικής τάξης στην χώρα μας, θυμάμαι ότι βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη ως βουλευτής του ΚΚΕ για μια πολιτική εκδήλωση. Έσπευσα λοιπόν να δηλώσω στον τύπο ότι το ΚΚΕ θα έδινε την ψήφο του μόνο βάζοντας τους δικούς του όρους, ότι φυσικά δεν θα περιοριζόταν στην απόρριψη της μεταβολής του Πολιτεύματος από Προεδρικό σε Πρωθυπουργικό αλλά και θα έθετε ως όρο να καθιερωθεί η απλή Αναλογική, που ήταν και το πάγιο αίτημα της Αριστεράς.

Μόλις γύρισα στην Αθήνα, μου ασκήθηκε κριτική από το Π.Γ., γιατί μίλησα έτσι χωρίς να τους ρωτήσω. Ζήτησα να μου πουν, πού έκανα λάθος και τότε κατάλαβα ότι είχαν ήδη συμφωνήσει να ψηφίσουν ό,τι τους πει ο Ανδρέας, χωρίς όρους. Διαμαρτυρήθηκα και ζήτησα συνάντηση με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που μου είπε ότι θεωρούν πως η δύναμη του κόμματος δεν ήταν τόση, ώστε να θέσει όρους στο ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησα και είπα ότι παρά την κομματική γραμμή θα καταψηφίσω αυτές τις αλλαγές του Παπανδρέου, γιατί τις θεωρώ αντισυνταγματικές και αντιλαϊκές.

Ειδικά η αρχή ότι η  πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει, υπήρχε κίνδυνος να αντιστραφεί και να βρεθούμε στην πρωτοφανή θέση να κυβερνά μια μειοψηφία και η πλειοψηφία απλά να ελέγχει, όπως τελικά γίνεται σήμερα. Όπου η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για συνταγματικούς δήθεν λόγους παρακολουθεί χωρίς ουσιαστικά δικαίωμα να παρέμβει και εφαρμόζει τις όποιες αποφάσεις μιας μειοψηφίας ουσιαστικά, αποφάσεις που αφορούν την μοίρα μας, την μοίρα της πατρίδας μας και την μοίρα των εγγονών μας.

Πρόκειται δηλαδή για ένα τερατούργημα, έργο του σάπιου πολιτικού μας συστήματος  με το οποίο κάποιοι καταπατούν την θέληση του ελληνικού λαού, φορώντας το ένδυμα μιας κουρελιασμένης νομιμότητας.

Και μου προξενεί πραγματικά κατάπληξη η ανοχή όχι μόνο του Λαού αλλά και όλων των υπολοίπων θεσμών και γενικά όσων κατέχουν κάποιο αξίωμα ή κάποια υπεύθυνη θέση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ο προκάτοχός του, έχει δεμένα τα χέρια από την περίφημη αυτή αναθεώρηση που προήλθε από μια κωμικοτραγική συνεδρία της Βουλής, όπου οι Βουλευτές εξαναγκάστηκαν να ψηφίσουν με χίλιους δυο εκβιασμούς και γελοία μέσα.

Ποιος δεν θυμάται τα περίφημα χρωματιστά ψηφοδέλτια του Ανδρέα; Τις απειλές της Αυριανής; Την μεταβολή της αίθουσας της Βουλής σε πλατό γυρίσματος κινηματογραφικού έργου, με τους εκατοντάδες προβολείς -σχεδόν ένας σε κάθε βουλευτή για να φιλμάρονται οι κινήσεις του, ώστε τρομοκρατούμενος να βάζει το «καλό», έγχρωμο ψηφοδέλτιο;

Μια τραγική κωμωδία που πραγματικά είναι σαν να έγινε για να μπορεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να κομπάζει δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ενώ στην ουσία δεν τον ακολουθεί ούτε το 20% των Ελλήνων.

Θυμάμαι καλά την αποφράδα εκείνη μέρα. Εμείς του ΚΚΕ μπήκαμε εν σώματι τελευταίοι στην αίθουσα της Βουλής. Λέω στον σ. Χαρίλαο:
-Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ; Να κολυμπήσουμε;
Πράγματι, με τους εκατοντάδες προβολείς νόμιζε κανείς ότι βρισκόταν στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Σταμάτησα να προχωρώ.
- Τι κάνεις; με ρωτά ανήσυχος ο σύντροφος Γραμματέας.
- Πες τους να κλείσουν τις … «φωταψίες», ειδεμή εγώ γδύνομαι…
Και άρχισα να βγάζω το σακάκι…
- Σε παρακαλώ, Μίκη, δεν βλέπεις ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα επάνω μας;
- Ακριβώς γι’ αυτό...
Ο Χαρίλαος και οι άλλοι Βουλευτές του ΚΚΕ κάθησαν στα έδρανα. Εγώ όρθιος. Μου λέει ψιθυριστά ο Χαρίλαος:
- Σε παρακαλώ, κάτσε.
Εγώ όμως άρχισα να ξεκουμπώνω το παντελόνι μου.
- Είναι γελοίο τους φώναζα, Πρέπει να ντρέπεστε.

Έσβησαν μερικοί προβολείς. Τέλος κάθησα πλάι στον Χαρίλαο που ήταν έτοιμος πια να με πνίξει. Τελικά έγινε η ψηφοφορία της ντροπής και βρέθηκαν στην καταμέτρηση δύο άκυρα ψηφοδέλτια: Το δικό μου και του Παναγούλη.

Εδώ θα πρέπει να πω ότι από το 1975, τότε που δήλωσε ο Ανδρέας «Με τον Θεοδωράκη δεν μιλώ πολιτικά αλλά μόνο για καλλιτεχνικά» έως σήμερα, δεν με πλησίασε ούτε ένας πολιτικός συντάκτης. Και αν ποτέ «κάλυψαν» κάποιες πολιτικές μου δραστηριότητες ή δημοσίευαν πολιτικές μου δηλώσεις, ανέθεταν το σχετικό ρεπορτάζ στους καλλιτεχνικούς συντάκτες. Διότι εγώ γι’ αυτούς δεν είμαι πολιτικός. Είμαι καλλιτέχνης, μπουζουξής, ανάξιος να μιλήσει μαζί τους πολιτικά.

Γι’ αυτό αφιερώνω σ’ όλους αυτούς την ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟ μου, που σήμερα αναδεικνύεται σε πράξη τόσο μεγάλης πολιτικής σημασίας, όσο μεγάλο είναι το πολιτικό αδιέξοδο που κυριολεκτικά μας σέρνει πίσω από μια ομάδα νομιμοφανών, που μας οδηγούν στο χάος οχυρωμένοι πίσω από μια εκλογική παρωδία που ουσιαστικά δολοφόνησε τη Δημοκρατία στην χώρα μας.


Επιδόρπιον

Λίγο αργότερα και αφού για μια ακόμα φορά οι κομμουνιστές έπεσαν έξω, με αναζήτησε ο Υπουργός Λάζαρης:
- Θέλω να κανονίσεις να φάμε ένα βράδυ σπίτι σου με τον Φλωράκη.
Πράγματι, Φλωράκης, Καλούδης, Λάζαρης κι εγώ βρεθήκαμε ένα βράδυ να τα πίνουμε μπροστά στο τζάκι του σπιτιού μου στην Ακρόπολη.
Πριν ακόμα καθήσουμε, μας λέει ο Υπουργός:
- Αλήθεια, γιατί δεχθήκατε ασυζητητί τους όρους του Ανδρέα;
Ο Χαρίλαος με κοίταξε με νόημα και για να αλλάξει θέμα φωνάζει στην Μυρτώ: 
- Μυρτώ, πεινάμε, γιατί αργείς;
Εγώ στρέφομαι στον Λάζαρη και τον ρωτώ
- Λοιπόν;
- Λοιπόν, λέει αυτός, έγραφα το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια στιγμή μου τηλεφωνεί ο πρόεδρος και με ρωτά αν έχουμε κανένα νέο απ’ το ΚΚΕ. Του απάντησα αρνητικά. «Περίεργο» μου απάντησε. «Κι επειδή δεν θέλω να αλλάξω κάτι μετά από δική τους απαίτηση, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι υποχωρώ, βάλε την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα». Μετά από λίγες μέρες μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε «Επειδή φαίνεται ότι οι φίλοι μας (και βεβαίως δεν είπε “οι φίλοι μας”» αλλά μια πολύ κακή και συνηθισμένη λέξη) δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν τίποτα, άφησε το κείμενο ως είχε και δεν χρειάζεται επομένως ούτε να βάλεις την απλή αναλογική».

Στο σημείο αυτό μπήκε μέσα η Μυρτώ με τα σουτζουκάκια και σταμάτησε η συζήτηση γι’ αυτή την τόσο θλιβερή αποκάλυψη.

Τελειώνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ναι μεν σιωπώ, όμως και η σιωπή έχει τα όριά της. Ομολογώ ότι είμαι έτοιμος να εκραγώ, γιατί έχω την αίσθηση ότι με έχουν δέσει (μαζί με όλο το κοπάδι) με μια τριχιά σάπιων και παράνομων νόμων και μας σέρνουν όλους μαζί μια φούχτα σαϊνια στο σφαγείο.

Αθήνα, 21.5.2016

Μίκης Θεοδωράκης



Σχόλια

  1. Διαλύουν ό,τι απόμεινε στη χώρα ......... Και η ""αντιμνημονιακή αντιπολίτευση""" χασμουριέται γύρω από "φραγκοδίφραγκα" (ασφαλιστικό μισθούς) τα οποία τα έχουν πάρει Χ4 , με 20 διαφορετικούς τρόπους ..!!!........
    Μιλάμε για απερίγραπτο αίσχος και "ροχαλητό" . ... Περιμένουν όλοι τον "κόσμο" , και ο κόσμος "σαλεμένος" δεν βλέπει ΠΟΥΘΕΝΑ μια πρωτοβουλία ρήξης για προστασία της χώρας , από τις συμμορίες , και τα ξεπουλημένα υποκείμενα ....... ΕΞΩ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ . ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ . ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ . ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετατρέπουν τη χώρα σε ένα αντισυνταγματικό μπάχαλο παρανομίας . Εγκαθιστούν τη μαύρη αγορά ως μοναδικό και αναγκαστικό τρόπο επιβίωσης των πολιτών .... Καταργούν κάθε κανόνα , κάθε ίχνος εμπιστοσύνης πολίτη -πολιτείας .... Μετατρέπουν τη χώρα σε "σκουπιδότοπο" των Γερμανικών πειραμάτων .... Είναι επικίνδυνοι !...... Μοναδικό αίτημα της χώρας ::: (((ΕΞΩ ΤΩΡΑ , ΟΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ Σ Υ Μ Μ Ο Ρ Ι Ε Σ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ )))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μίκης έχει δίκιο.
    Ο λαός είναι εντελώς απογοητευμένος.
    Οι ευθύνες του ΚΚΕ τεράστιες. Όχι μόνον τότε, αλλά και σήμερα. Δεν έπαιξε τον ιστορικό του ρόλο, καθώς η ηγεσία του έχει καταληφθεί από σεχταριστες, αλλά και τα μέλη και οι ψηφοφόροι του δεν μελετούν την σημερινή κατάσταση και αδυνατούν να καταλάβουν το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η έλλειψη εθνικής ανεξαρτησίας.

    Αντί να φύγουν από την Βουλή και να συσπειρώσουν το λαό σε ένα μαζικό αντιστασιακό μέτωπο, κάθονται εκει μέσα, στην ίδια Βουλή με τους νεοναζί!

    Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο ξεπουλά τη πατρίδα μας και δεν κουνιέται φύλλο. Η αντιπολίτευση υποκρίνεται και το ΚΚΕ κάνει "ταξικό αγώνα". Ενάντια σε ποια ολιγαρχία; Αυτή παίζει στα διεθνή χρηματιστήρια και αδιαφορεί για τις απεργίες.

    Η "ώρα μηδέν¨που είχε γράψει ο Μίκης είναι τώρα. Πάμε για 100 χρόνια σκλαβιάς και βάλε...

    Οι υπόλοιπες δυνάμεις τις αριστεράς αναλώνονται σε συζητήσεις επί συζητήσεων και ψάνουν να βρούν "τί λείπει" Να σας πω έγώ τί λείπει: Το φιλότιμο κι ο ανδρισμός.

    Χάνεται η πατρίδα, ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ και η Αριστερά νεφελοπερπατεί. Ο λαός σφαδάζει. Καθημερινά πονάμε, οι οικογενειές μας είναι διαλυμένες. Σ' άλλη χώρα τα παιδιά, σ' άλλη οι πατεράδες και πίσω οι μανάδες να κλαίμε γοερά τις νύχτες.

    Ήθελα να 'ξερα όλοι αυτοί της αριστεράς μπαίνουν στο μετρό, ή στο λεοφωρείο; Κι αν μπαίνουν έχουν δει το άδειο βλέμμα του κόσμου, τα σφιγμένα χείλη, τη θλίψη και τον μαρασμό; Κι αν τα έχουν δει όλ'αυτά, δεν ντρέπονται που μένουν άπραγοι, φτύνοντας τα κόκκαλα των προγόνων τους;

    Δεν ντρέπονται καθόλου;;;;;;

    Τί άλλο πια να κάνει ο Μίκης;;; Τί να κάνει για να τον ακούσουν; Τόσο δειλοί πια; Τόσο βολεμένοι;

    Υπαρχει φως από πουθενά; Υπάρχει περίπτωση ο λαός να γυρίσει την πλάτη στις οπορτουνιστικές και σεχταριστικές ηγεσίες της αριστεράς και να πράξει το καθήκον του; Εχουμε μια τέτοια επλίδα; Ας μου απαντήσει κάποιος, θα τρελαθώ.

    ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟ κι εγώ στις επόμενες εκλογές και όλοι μας!

    ΥΓ: Φίλοι του θεοδωρακισμού, σας ευχαριστώ γιατί απο τότε που δημιουργήθηκε αυτό το μπλογκ μπορούμε να λέμε το όνομα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στις παρέες μας ΆΦΟΒΑ και να μην μας τρομοκρατούν οι... αριστεροί φίλοι μας. Είστε εξαιρετικοί και γενναίοι όλοι σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αρα τι μας μενει?
    το αρθρο 120 του Συνταγματος?
    αλλα ποιανου Συνταγματος?
    ΑΥΤΟΥ του Συνταγματος που φτιαχνεται ερημην του λαου?
    Απορροια μιας φαρσοκωμωδιας?
    Αρα η μονη λυση που μας μενει...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστος Παρίσης22 Μαΐου 2016 στις 4:38 μ.μ.

    Στις 23 Φεβρουαρίου 2015 έγραφα σε ένα σχόλιό μου στην ιστοσελιδα σας ότι « Ο χθεσινός “ECONOMIST”, δημοσιεύει ένα σημαντικό άρθρο,όπου ωμά και καθαρα,δείχνει την ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ πορεία της κυβέρνησης .Στα τέλη του τριμήνου-καπου τέλη Μαίου,νομίζω- η Ελλαδα θα πάη ως ικέτης στη Γερμανια και τους υποτακτικούς της (κατα κόσμον ΕΕ) και θα προτείνει το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ητοι τα μέτρα που ήταν έτοιμοι να πάρουν ο Σαμαρας με το Βενιζελο. Ισως δε και ακόμη χειρότερα,[…]»
    Σε άλλο σχόλιο ,μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου τον Ιούλιο του 2015 ανέφερα :
    […] «Και αυτός και οι συνεργατες του , εχουν ,εκτός από πολιτικές,και ποινικές ευθύνες, που είναι απαράγραπτες,διοτι παραβιάζουν την αρχή της Λαικής Κυριαρχίας . Από χθές,με την πανηγυρική ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ,κατέβηκε μερικά σκαλιά ακόμη στης καταισχύνης τη σκάλα. Μετατράπηκε σε Κυβέρνηση ΚΟΥΙΣΛΙΝΓΚΣ. Οι τρομακτικές συνέπειες της εφαρμογής του τρίτου αυτού Μνημονίου, ήτοι κυριολεκτικά η εξαέρωση των μεσαίων,των αγροτών και των φτωχοποιημένων ηδη στρωμάτων ,θα απαιτήσουν αντίστοιχη αιματηρή καταστολή των αντιδράσεων όλων αυτών των ανθρώπων.Το επόμενο στάδιο της κυβέρνησης της προδοσίας - κατ' αδήριτη ιστορική αναγκαιότητα- θα είναι η μεταλλαγή της σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ».
    Οσον αφορά τα δύο κόμματα της "αριστεράς", ( ο Σύριζα ήδη αυτοτοποθετείται στον χώρο του «σοσιαλιστικού « τοξου,ήτοι του πάλαι ποτε Πασοκ), θα έπρεπε να αποχωρήσουν πάραυτα απο τη Βουλή,πρίν ακόμα από την ψήφιση του πρωτου Μνημονίου το Μάιο του 2010.Μή πράττοντας ετσι,συναίνεσαν στην ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος με την ψήφιση των διαδοχικών Μνημονίων και έτσι μεταβλήθηκαν σε οργανικό τμήμα της εθνικής προδοσιας και τς προδοσιας των δημοκρατικών αρχών. Οι διαδοχικές νομοθετήσεις των Μνημονίων και των σχετικών με αυτά νόμων και διαταγμάτων των Προέδρων της Δημοκρατίας,συνιστούν ένα διαρκές και γενικευμένο πραξικόπημα,που όσες ψήφους και αν λάβη, επειδή αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας και προδοσίας της χωρας, δεν νομιμοποιείται,με καμμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
    Το ΚΚΕ,για λόγους που το ίδιο γνωρίζει, εχει συμμορφωθεί στις επιταγές των υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας, μη θέλοντας να τους προβάλη σοβαρή αντίδραση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ουδέποτε αναφέρονται στην αντισυνταγματικότητα και την παρανομία των μνημονιακών νομοθεσιών,καταγγέλλοντάς τες απλώς ως «αντιλαικές» .Το κενό που δημιουργούν ,θα τους απορροφήση όπως οι «μαυρες τρύπες» του Σύμπαντος απορροφούν και εξαφανίζουν κάθε αδρανή ύλη. Το κατάντημα του-πολιτικά ανύπαρκτου πλεον - ΚΚ Γαλλίας ,που μετα βίας εχει 8.000 μέλη σε μια χώρα 65 εκατομμυρίων ανθρώπων,είναι και το δικό τους μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός ότι μόνο ο Μίκης και ο Παναγούλης αντιστάθηκαν τα εξηγεί όλα. Οι δύο κορυφαίοι της Αντίστασης που δυστυχώς ο "σοφός λαός" αρνήθηκε να αναγνωρίσει το τεράστιο έργο τους.... Βλέπετε ο λαϊκισμός ήταν πιο δυνατός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης.
    Φυσικά και για την ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟ.
    Ο Σύγχρονος και επιστημονικός ραγιαδισμός.
    Σήμερα έχουμε στην εξουσία μια αριστεροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι με έναν σύγχρονο επιστημονικό τρόπο να δημιουργήσει της συνθήκες, πολιτικές και ιδεολογικές για να γίνουμε όλοι ραγιάδες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δεξιός η αριστερός ραγιάς. Άρα ο ψευτο-δικομματισμός που προσπαθούν να δημιουργήσουν δεν έχει απολύτως κανένα νόημα διότι δεν μπορούν να υπάρξουν κόμματα που εκπροσωπούν μορφές ραγιαδισμού, μια και είπαμε ότι ο ραγιαδισμός είναι ΕΝΑΣ.
    Άρα ο κοινός μας αγώνας πρέπει να είναι κατά του ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ με ένα σύνθημα ΕθΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Όσο ο Ελληνικός Λαός, δεν συσπειρώνεται για την κατάκτησή της Εθνικής Ανεξαρτησίας ο ραγιαδισμός μας θα αυξάνεται.
    Σήμερα δυστυχώς το αίτημα για Εθνική Ανεξαρτησία ακούγεται μόνο από τον Μίκη θεοδωράκη.Για αυτό και η ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟ, είναι αναγκαστική….
    Οσο για το ΚΚΕ στο 10συνέδριο αναφέρει πάνω από 30φορες την Εθνική Ανεξαρτησία,στο 11συνέδριο πάνω από 20φορές και στο 13συνέδριο πάνω από 10φορές.Ο Χαρίλαος Φλωράκης μέχρι το 1996 μιλά για Εθνική Ανεξαρτησία.Σήμερα μας λέει ότι το θέμα δεν ισχύει διότι η Ελλάδα είναι ιμπεριαλιστική χώρα!!Καλέ εκεί στο ΚΚΕ μήπως μπορείτε να μας πείτε και τις Αποικίες μας.
    Δήμητρα Παπαϊωάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξάνδρα Κυριακού23 Μαΐου 2016 στις 3:54 μ.μ.

    Συμφωνώ με τον Μίκη Θεοδωράκη.
    Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ της περιόδου του ΕΑΜ, τη συναντάμε σήμερα μόνον στο πρόσωπο του Μίκη, στους λιγοστούς πιστούς του φίλους εκείνης της περιόδου (όσοι και όποιοι παραμένουν κοντά του) και σε κάποιους, ελάχιστους, παλιούς Λαμπράκηδες.

    Η σημερινή κυβερνώσα και αντιπολιτευόμενη αριστερά είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών τόσο του ενιαίου ΚΚΕ όσο και, αργότερα, του ΚΚΕ Εσωτερικού.

    Τί εννοώ:
    Από την περίοδο της ΕΔΑ μέχρι σήμερα η αριστερά είναι ουρά της σοσιαλδημοκρατίας.
    Η ΕΔΑ: Διέλυσε τους Λαμπράκηδες, εκκώφευσε μπρος στον κίνδυνο της δικτατορίας.
    Επί δικτατορίας όταν ο Μίκης ΜΟΝΟΣ του έστησε τις οργανώσεις του ΠΑΜ το ΚΚΕ τον καθαίρεσε από επικεφαλής.

    Η αριστερά της δικτατορικής περιόδου δεν αντέδρασε στη διάλυση του Εθνικού Αντιστασιακού Συμβουλίου, διάλυση που προκάλεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
    Στη μεταπολίτευση τα δύο Κ.Κ. διέλυαν την όποια προσπάθεια έκανε ο Μίκης για την ενότητα της αριστεράς.

    Η αριστερά της περιόδου 1980-1990, σύρθηκε και πάλι πίσω από το πασοκ, με αποκορύφωμα τη στήριξη του Α. Παπανδρέου στις μονοεδρικές, στις εκλογές του 1992, όπου ξαναβγήκε κυβέρνηση ο Αντρέας, ενώ είχαν προηγηθέι τα μεγάλα σκάνδαλα, ενώ υπήρχε ο αυριανισμός και οι τρομοκράτες δολοφονούσαν ανθρώπους.

    Το περιστατικό που περιγράφει ο Μίκης με την αναθεώρηση είναι μία από τις δεκάδες υποχωρήσεις της αριστεράς στο πασοκ.

    Σήμερα τί ζούμε; Την ανοχή του ΚΚΕ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπών κομμάτων και γκρουπούσκουλων απέναντι στο ξεπούλημα της πατρίδας.

    Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κάτι ξαφνικό ούτε επειδή έπεσε θύμα των καταστάσεων. Είναι η συνειδητή στάση της οπορτουνιστικής αριστεράς εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

    Θρηνώ καθημερινά για τους χιλιάδες ήρωες κομουνιστές και αριστερούς που τουφεκίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν για την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας και την ελευθερία. Για όλους εκείνους και εκείνες, που έδωσαν τη ζωή τους για τους επόμενους.

    Οι επόμενοι όμως τους πρόδωσαν.

    Οι σημερινοί σφετριστές της ματωμένης ιστορίας της αριστεράς(δηλαδή της τότε συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού) από τη μια πλευρά (Σύριζα) ξεπούλησαν την πατρίδα και από την άλλη πλευρά (ΚΚΕ και λοιποί εξωκοινοβουλευτικοί) προτάσουν τον ταξικό αγώνα προκειμένου να μην συσπειρωθεί ο λαός και να μην δημιουργεί λαϊκό μαζικό απελευθερωτικό κίνημα.

    Μένουν (ΚΚΕ) στη Βουλή των μνημονίων και ανέχονται τους φασίστες. Ανέχονται το ξεπούλημα της χώρας και την υποδούλωσή μας.

    Η μοναδική πραγματική ΑΡΙΣΤΕΡΑ σήμερα είναι ο ΜΊΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ και όσοι τον ακολουθούμε.

    Κι επειδή ο εχθρός βλέπει ότι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι λένε "ο Μίκης είχε δίκιο", επειδή το φέισμπουκ είναι γεμάτο από δεκάδες ομάδες και σελίδες με χιλιάδες μέλη ( υπάρχει σελίδα στο φεισμπουκ που έχει 22.000 μέλη), επειδή ο θεοδωρακισμός έχει χιλιάδες θεάσεις, αλλά και αναγνωστες, ο εχθρός (δλδ το σύνολο του πολιτικού συστήματος) άρχισε και πάλι να πετά λάσπη.
    Δεν θα πω περισσότερα, όχι από φόβο, αλλά γιατί δεν θέλω να αναπαραγάγω τη λασπη τους. Να ξέρουν όμως ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

    Αυτό είναι το σημερινό πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς. Οπορτουνιστική, νεοδεξιά, σεχταριστική. Από την κορυφή έως τη βάση.
    Τα ελάχιστα μέλη της που δεν είναι έτσι σωπαίνουν για τους δικούςτους λόγους. Αλλά όταν σωπαίνεις μπροστά στην ασχήμια γίνεσαι κι εσύ άσχημος...και στο τέλος την υπηρετείς.

    Από χθες μπήκαμε στα 100 χρόνια σκλαβιάς. Τέτοιας σκλαβιάς που μπροστά της η οθωμανοκρατία θα ωχριά.

    Κίνημα δεν έχουμε, κόμμα-πρωτοπορία δεν έχουμε, ο λαός είναι πεσμένος κάτω. Δεν έχουμε τίποτα. Μόνον έναν ΜΙΚΗ λεβέντη.
    Ας μείνουμε στο πλευρό του για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από τον πολιτισμό και την ψυχή της έρμης τής πατρίδας μας.

    Κι ας την αγαπάμε πολύ την πατρίδα μας. Είναι το μόνο που μπορεί να μας κρατήσει όρθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπώ την πατρίδα μου, σημαίνει ότι κάνω ό,τι περνάει απ'το χέρι μου, για να την παραδώσω καλλίτερη ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ, "φεύγοντας"..
    Ο αγώνας είναι προσωπικός. Δύσκολος.
    Ο δρόμος της αρετής. Της αξιοπρέπειας.

    Δεν έχει άλλον δρόμο.
    Η Ιστορία διδάσκει. Αλλά μόνον εκείνους οι οποίοι την διαβάζουν χωρίς παρωπίδες..

    Α.Ρ.Η.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1)Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι τα μνημόνια δεν μπορούν να καταργηθούν μέσα από το υπάρχον εξαρτημένο πολιτικό σύστημα.
    2)Όλος ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ότι είμαστε μπανανία.
    3)Όλος ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ότι είμαστε υπόδουλοι.
    4)Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον πατριωτισμό.
    Διότι πατριωτισμός σημαίνει να αγωνίζεσαι για να ζήσουν καλύτερα οι επόμενες γενεές.
    Εμείς παλεύουμε να σώσουμε το τομάρι μας, καταργώντας τις επόμενες γενεές. Εμείς παρακαλάμε τα παιδιά μας να φύγουν στο εξωτερικό και εκτός αυτού αδιαφορούμε παντελώς για το μέλλον. Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση κτλ το πρόβλημα μας είναι ότι εμείς είμαστε(επειδή το αποδεχόμαστε) το Μνημόνιο.
    Ο Μίκης θεοδωράκης είχε πει ότι θα έρθει η ώρα που θα φτάσουμε στον τοίχο και εκεί η θα γίνουμε ήρωες οι προδότες. Επειδή εμείς επιλέξαμε να μην βλέπουμε τον τοίχο δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε στον τοίχο.
    Το άλλοθι για την Αριστερά ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.
    Τώρα που δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την τυχοδιωκτική αριστερά, ο εξευτελισμός τους είναι τέλειος.
    Μετά από 42 χρόνια "τα λάθη του καλλιτέχνη" είναι μόνο η στροφή ενός τραγουδιού.
    Tα δικά τους εγκλήματα είναι τα Άπαντα όλων τραγωδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.