Patrisnews: Στέφανος Κορκολής, ο πρεσβευτής του έργου του Μίκη Θεοδωράκη (video)



Δυο εξαιρετικές μουσικές βραδιές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο θέατρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου στην Αμαλιάδα, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου.

Αιτία γι` αυτό δεν ήταν άλλο από την παρουσία - στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και τις δυο βραδιές- του Στέφανου Κορκολή που ενθουσίασε παίζοντας στο πιάνο, με ξεχωριστή δεξιοτεχνία, γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη!

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης -και πρεσβευτής πλέον του έργου του Μίκη Θεοδωράκη- έχοντας στο πλάι του την Σοφία Μανουσάκη, ξεδίπλωσε το ταλέντο του προσφέροντας συνάμα έντονες στιγμές στο κοινό που τον καταχειροκρότησε.

Ο Στέφανος Κορκολής και στην δεύτερη επίσκεψη του στην Ηλεία (σ.σ. μετά από αυτή στον Πύργο, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου), υπήρξε ιδιαίτερα επικοινωνιακός, δημιούργησε ζεστό κλίμα αναφερόμενος –στο ενδιάμεσο των τραγουδιών και των κομματιών- σε πτυχές από την «σχέση» του με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μια σχέση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη να τον χαρακτηρίζει άξιο συνεχιστή του σπουδαίου έργου του...

Κατά την διάρκεια των συναυλιών ακούστηκαν τραγούδια και κομμάτια που έγραψε ή μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Στέφανο Κορκολή για πρώτη φορά να αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου τα έργα του μεγάλου δημιουργού και να τα προσεγγίζει μέσα από ένα πιάνο και μια φωνή... αυτήν της Σοφίας Μανουσάκη η παρουσία και οι φωνητικές ικανότητες της οποίας εντυπωσίασαν το κοινό. Τα τραγούδια και οι μουσικές που ακούστηκαν στις συναυλίες εμπεριέχονται στο cd με τίτλο «Συνάντηση» που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι κι έχει γίνει χρυσό...

Ξεχωριστές ήταν οι στιγμές όπου στη σκηνή βρέθηκαν τα Χορωδιακά τμήματα της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας (Μικτή και Παιδική χορωδία), ερμηνεύοντας Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή να τα συνοδεύει στο πιάνο... τα μέλη της Μικτής Χορωδίας ερμήνευσαν το "Ένα το χελιδόνι" ενώ το Παιδικό τμήμα τραγούδησε το "Καραβάκι" και το "Στρώσε το στρώμα", με το χειροκρότημα που ακούστηκε να ήταν κάτι παραπάνω από ζεστό!

Αξιοσημείωτη και η σύμπραξη του Στέφανου Κορκολή με τον πιανίστα και διοργανωτή των συναυλιών Χρήστο Τσατσαμπά (Ωδείο Piano & Music), με τον δεύτερο να φανερώνει το ταλέντο του κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρώτος... Ο Χρήστος Τσατσαμπάς παρουσίασε μια διασκευή στο "Ένα το χελιδόνι" του Μίκη Θεοδωράκη και ο Στέφανος Κορκολής τον συνόδεψε από κάποιο σημείο και μετά με το ντουέτο να ενθουσιάζει!



Πηγή: PatrisNews.com

Σχόλια