ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΤΩΝ ΚΟΡΚΟΛΗ-ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛH ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 

Ερμηνεία τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη


«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» 

O Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς καλωσορίζει με ιδιαίτερη τιμή και χαρά τον διεθνούς φήμης σπουδαίο συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή σε δυο μοναδικές συναυλίες στην Αίθουσα του Πολιτιστικού «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης) στις 7 & 8 Μαΐου κι ώρα: 21:00


Ο Στέφανος Κορκολής αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. 


Ερμηνεία  τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη.


Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασικά έργα για πιάνο, μεταφορές /διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια  σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.


Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη μεγατόνων, κατ΄ομολογία του ίδιου του μουσουργού.

Τα  έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! 


Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού. 

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, Στεφάνου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρείται ως η επιτυχία του χειμώνα.

Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία  (στα οποία ο Στέφανος Κορκολής όποτε ήταν δυνατόν παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων) κατόπιν επιθυμία του ίδιου του  Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή. 

Έτσι και στις συναυλίες που θα δοθούν στην Κηφισιά θα συμμετέχουν οι τοπικές χορωδίες του Δήμου μας.

Στην πρώτη συναυλία (7 Μαΐου) θα συνοδεύσει η Παιδική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς με μαέστρο τον Θανάση Αρβανίτη και στη δεύτερη συναυλία (8 Μαΐου) θα συνοδεύσει η χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας με μαέστρο τον Παναγή Μπαρμπάτη.

Η Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα: www.viva.gr,  Πρατήρια Βενζίνης: ECO, BP, SHELL, καταστήματα: PUBLIC. My Market, MediaMarkt , καθώς και στα γραφεία του Πολιτιστικού του Δήμου Κηφισιάς (Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Κηφισιά) , 2ος όροφος,  9:00-13:00.


Τιμή προπώλησης εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 12 ευρώ

Σχόλια