«Στους δρόμους του Μίκη» - Η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Θεοδωράκη



Δύο ολοκαίνουργια τραγούδια και 11 εμπνευσμένες διασκευές-επανεκτελέσεις, αποτελούν το περιεχόμενο του νέου άλμπουμ «Στους δρόμους του Μίκη», στο οποίο η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη με τρόπο μοναδικό. Κυκλοφορεί ήδη σε μορφή βιβλίου-CD σε όλα τα δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Εύμαρος».

Κατέχοντας καλά την τέχνη πώς να συγκινεί και να μαγεύει, η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει τα 13 τραγούδια με τρόπο που ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη των επανεκτελέσεων τραγουδιών του Μίκη. Με το άλμπουμ αυτό, η Βέττα κατακτά μια θέση ανάμεσα στις μεγάλες Ελληνίδες ερμηνεύτριες.

Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου (ενορχήστρωση), γνώστης των μυστικών της μουσικής του Μίκη, με τις ενορχηστρώσεις-διασκευές του φωτίζει κι άλλες πλευρές των αγαπημένων μας τραγουδιών, δημιουργώντας έτσι ένα άλμπουμ που έχει τη λάμψη και τη μαγεία του καινούργιου. Σημειώνεται ότι το τραγούδι «Της Ρωμιοσύνης μελωδέ» -ένα από τα νέα τραγούδια του άλμπουμ- είναι δική του σύνθεση, σε στίχους του νέου στιχουργού Στάθη Τζωρτζόπουλου, και έχει γραφτεί προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη. Το άλλο νέο τραγούδι λέγεται «Μπροστά στη μαύρη λεωφόρο» και είναι ανέκδοτο τραγούδι του Μίκη, μια σύνθεση από τα νιάτα του.

Πηγή: zougla.gr

Σχόλια