Στέγη Φιλοξενίας του ‘‘Μουσείου Θεοδωράκη’’

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ


Την Στέγη Φιλοξενίας του «Μουσείου Θεοδωράκη» εγκαινίασε το βράδυ του Σαββάτου ο Παγκρήτιος Σύλλογος «Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη» που παράλληλα έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Η νεοαποκτηθείσα Στέγη Φιλοξενίας του «Μουσείου Θεοδωράκη» βρίσκεται στην οδό Γ.Μαριδάκη 16 & Δ.Κοκότση ( 4ος όροφος) στο Κουμ Καπί και θα φιλοξενεί επιστήμονες, μελετητές, ερευνητές, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών οι οποίοι μελετούν το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο χώρος αυτός θα συνδέεται με το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη που κατασκευάζεται στον Γαλατά.


Μάλιστα ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γιώργος Αγοραστάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του εξέφρασε την προσδοκία την ερχόμενη Άνοιξη ο μεγάλος Χανιώτης μουσικοσυνθέτης, να καταφέρει να εγκαινιάσει τους χώρους του Μουσείου στον Γαλατά.

«Επιδιώκουμε να μεταφέρουμε γεωγραφικά το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη από τους ειδικούς επιστήμονες, στον τόπο του στα Χανιά» επεσήμανε ο κ. Αγοραστάκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «μεγάλο άλμα» που έγινε τον χρόνο που πέρασε όσον αφορά τα τεκταινόμενα γύρω από το Μουσείο Μ. Θεοδωράκη αλλά και τις πρωτοβουλίες για την προβολή του έργου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στα Χανιά.


« Προσεγγίσαμε πολύ τον στόχο μας που είναι να επενδύσουμε το πνευματικό κεφάλαιο που αντιπροσωπεύει ο Μίκης Θεοδωράκης στον τόπο του. Δηλαδή είχαμε μια σημαντική πρόοδο στο Μουσείο του Γαλατά όπου ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες στο πατρικό του και θα συνεχιστούν τον επόμενο χρόνο στα παρακείμενα κτίσματα και στον περιβάλλοντα χώρο ώστε να ολοκληρωθεί οικοδομικά αυτός ο χώρος του Μουσείο Θεοδωράκη. Μετά θα προχωρήσουμε στην μουσειολογική μελέτη και στην εφαρμογή της»τόνισε ο κ. Αγοραστάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία δύο Θεάτρων, ενός ανοιχτού θεάτρου στον Εμπρόσνερο από τον δήμο Αποκορώνου και την ονοματοδοσία ενός κλειστού θεάτρου που κατασκευάζεται στο Παλιό Τελωνείο από το δήμο Χανίων αφιερωμένα στον Μίκη Θεοδωράκη. Ακόμη αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ 2015. « Όλα αυτά μαζί- και το  πρόσφατο απόκτημα, η Στέγη Φιλοξενίας του Μουσείου Θεοδωράκη- είναι πολύ σημαντικά στον στόχο που έχουμε, δηλαδή να επενδύσουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο στον τόπο του Μίκη Θεοδωράκη» κατέληξε ο κ. Αγοραστάκης.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση- στον ξεχωριστό αυτό Ξενώνα του Μουσείου Μίκης Θεοδωράκης με πανοραμική θέα στην θάλασσα των Χανίων μέχρι το Ακρωτήρι που κουβαλά κάτι από την αύρα του μεγάλου Χανιώτη μουσικοσυνθέτη- το παρών έδωσαν πολλοί φίλοι, θαυμαστές του έργου του Μίκη Θεοδωράκη μεταξύ των οποίων η πιστή συνεργάτης και γραμματέας του Ρένα Παρμενίδου, η οποία συμβολικά έκοψε την πίτα του Παγκρήτιου Συλλόγου.


Σχόλια