Γράφει ο ...Σπινθήρας: Πίκρα...



Πικρές μέρες. Έχασαν οι τσαβιστές στη Βενεζουέλα, εκλέχτηκαν οι δεξιοί στην Αργεντινή, πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία του Διαφωτισμού. Ήταν κι η έκκληση του Γλέζου προς τους βουλευτές…Τί τραγική ειρωνία. Να εγκαταλείπεις την Αντίσταση και τον Μίκη το 2012 και σήμερα να γράφεις δακρύβρεχτες εκκλήσεις προς τους βουλευτές της μνημονιακής βουλής…

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ. Η μεγάλη πίκρα. Οι δημοσιογράφοι με τα μάτια κάτω (μάλλον από ντροπή) προσπαθούσαν να κατασκευάσουν ερωτήσεις, γνωρίζοντας ότι άκουγαν ασύστολα ψεύδη.

Αφού ο πρωθυπουργός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Λεβέντη και για συνεννόηση με την αξιωματική αντιπολίτευση και το Πασόκ, για λύση του Κυπριακού (εδώ τρόμαξα) και για αναθεώρηση του Συντάγματος (κι εδώ), στη συνέχεια μας είπε για την ανάπτυξη. Εδώ πικρογέλασα.

Ούτε πραγματική ανάπτυξη θα έχουμε κι η χώρα θα ξεπουληθεί στους δανειστές. Γιατί αυτό προβλέπεται στις δανειακές συμβάσεις που είναι όλες παράνομες. Τα κέρδη των επενδύσεων, που θα κάνουν οι πολυεθνικές, θα πηγαίνουν στο εξωτερικό.

Οι  επενδύσεις που θα  γίνουν από τις ιδιωτικοποιήσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, δεν θα επιφέρουν έσοδα στο κράτος. Αυτά θα πηγαίνουν στους δανειστές. Έχει υπογραφεί.

Οι Τράπεζες που ξεπουλήθηκαν για 800 εκατομ. ενώ η αξία τους ήταν 35 δις, ανήκουν πλέον σε funds. Επομένως δεν θα έχουμε εθνική οικονομία.

Είπε και για την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας. Για την τριγωνική σχέση πολιτικού συστήματος, τραπεζών, ΜΜΕ. Θα την εξαλείψει λέει την διαπλοκή. Ε, βέβαια γιατί μέχρι τώρα οι διαπλεκόμενοι ήταν εγχώριοι. Ενώ τώρα θα είναι ξένοι. Δουλευόμαστε. Τα ίδια τα μνημόνια είναι η διαπλοκή του αιώνα. Αφού είναι παράνομα! 

Πρέπει να το καταλάβουμε. Το πρόβλημά μας είναι το χρέος που είναι παράνομο, σύμφωνα με το πόρισμα της επιστημονικής Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος. Της Επιτροπής που πραξικοπηματικά ο Βούτσης κατάργησε. Κι ο ΟΗΕ το ίδιο αποφάσισε: το χρέος της Ελλάδας είναι παράνομο κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Να το ξαναπούμε. Η Ελλάδα παραιτήθηκε από την προστασία του Διεθνούς Δικαίου, παραιτήθηκε από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας, δέχτηκε τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας της Χώρας και δέσμευσε την οικονομία της.  Αυτοί οι όροι μπήκαν σε όλα τα μνημόνια. Και στο τελευταίο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία. Αν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέος θα καταστραφούμε.

Έχουμε κατοχή. Το καταλαβαίνουμε αυτό; 

Μην μας ρωτήσετε «τί να κάνουμε;» Ξέρετε πολύ καλά. Μέτωπο.

Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Σχόλια