Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ
ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ερμηνεία λυρικών τραγουδιών: Σοφία Μανουσάκη

Ο Στέφανος Κορκολής αγγίζει σαν σολίστ του πιάνου έργα του Μίκη Θεοδωράκη, από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Βασισμένες στο ομώνυμο CD, οι συναυλίες είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη, που θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Μητρόπουλος) το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας.

Η σχέση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή όπως και η καταλυτική φράση στην επιστολή του συνθέτη προς τον διεθνούς φήμης πιανίστα, όπου αναφέρεται στον Στέφανο Κορκολή ως «ιδανικό ερμηνευτή και πρεσβευτή της μουσικής του προς το ελληνικό και το διεθνές κοινό», δημιούργησε στον Στέφανο την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με την Σοφία Μανουσάκη – μια νεότατη ερμηνεύτρια – αποκάλυψη, κατ ‘ομολογία του ίδιου του συνθέτη. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στις συναυλίες, μαζί με την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000 που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Πρόκειται για το «Μια Θάλασσα Γεμάτη Μουσική», ίσως το πιο λυρικό έργο του μεγάλου συνθέτη, σε ποίηση Δήμητρας Μαντά που κυκλοφόρησε το 1994 από την Γαλλική εταιρεία AUVDIS.

Η προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη, γίνεται με τον πιο λιτό και ανθρώπινο τρόπο, δηλαδή μέσα από ένα πιάνο και μία φωνή, με σκοπό την ανάδειξη του μεγαλείου των μελωδιών του μεγάλου Έλληνα μουσουργού.

Στο πλαίσιο της συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή χρυσού δίσκου για το ομώνυμο διπλό CD που κυκλοφορεί από την εταιρεία Panik Records.

Οι συναυλίες του Στέφανου Κορκολή με ερμηνεία λυρικών τραγουδιών από την Σοφία Μανουσάκη πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της Groupama Ασφαλιστικής. 

Διοργάνωση: Phormigx
Χορηγός: Groupama Ασφαλιστική
Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ 

Ώρα Έναρξης: 20:30
Προπώληση εισιτηρίων Αθήνα /  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / 210 7282333
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 16€, 10€
Προπώληση εισιτηρίων Θεσσαλονίκη / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκηs / 2310 895800
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 12€


Συνολικό Πρόγραμμα Συναυλιών

· Αθήνα / Σάββατο 17 Οκτωβρίου/ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

· Λάρισα / Τετάρτη 18 Νοεμβρίου / Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

· Θεσσαλονίκη / Πέμπτη 19 Νοεμβρίου/ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

· Χανιά / Κυριακή 29 Νοεμβρίου/ Πνευματικό Κέντρο/ Τα έσοδα της συναυλίας δίδονται υπέρ των σκοπών του φιλανθρωπικού συλλόγου «Ορίζοντες»

· Ηράκλειο / Τρίτη 1 Δεκεμβρίου/ Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.