Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Συνέδριο "Τέχνες και Εκπαίδευση" με έντονο άρωμα Μίκη Θεοδωράκη!


  
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από την καλή φίλη του Θεοδωρακισμού, Δρ Μουσικολογίας, κα Καλλιόπη Στίγκα, για το επερχόμενο Συνέδριο με θέμα "Τέχνες και Εκπαίδευση", που θα λάβει χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2-3-4 /10/2015)

Το Συνέδριο θα ανοίξει τις πύλες του αύριο, Παρασκευή 2/10/15 (18:00), με μία εναρκτήρια συναυλία σε διεύθυνση της Ρόζυ Μαστροσάββα (πιάνο: Δροσιά Λιοδάκη) με μουσικά θέματα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκι. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα "Τα παιδιά κάτω στον Κάμπο" (Μ. Χατζηδάκις), "Τι Θέλω" (Ποίηση: Γ. Δροσίνης/Μουσική: Μ. Θεοδωράκης), "Κοιμήσου Αγγελούδι μου" (Στίχοι: Βίρβος/Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης), "Ανάμεσα σε Σύρο και Τζια" (Ποίηση: Ο. Ελύτης/Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης) και "Άρνηση" (Ποίηση: Γ. Σεφέρης/Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης).


Η αύρα του Μίκη Θεοδωράκη στο Συνέδριο θα κορυφωθεί τη Κυριακή, με την κύρια εισήγηση της Δρ. Καλλιόπης Στίγκα (συμμετέχει και στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή) με θέμα: "Λέξεις, εικόνες, ήχοι: Μία πρόταση ελληνοκεντρικής, ανθρωπιστικής, απόλυτα εκσυχρονισμένης Παιδείας, μέσα από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιάννη Ρίτσου και του Μίκη Θεοδωράκη"


Ευχαριστούμε θερμά την κα Καλλιόπη Στίγκα για την ενημέρωση και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη προσπάθειά της να αναδείξει το θεοδωρακικό έργο, ως "εργαλείο" Παιδείας!Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πηγή: www.iep.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.