Επιστολή Καλλιόπης Στίγκα στον Θεοδωρακισμό για το Συνέδριο της Σορβόννης

Δυστυχώς, τον ενθουσιασμό μας ακολούθησε η απογοήτευση, καθώς χθες λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Θεοδωρακισμό μήνυμα της γνωστής καθηγήτριας/μουσικολόγου, Δρ. Καλλιόπης Στίγκα, που μας ενημέρωσε σχετικά με την ματαίωση του προγραμματισμένου συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης με θέμα «Μίκης Θεοδωράκης: Ποίηση, Μουσική και Πολιτική»!

Παρ' όλ' αυτά, ευχαριστούμε θερμά τη κα Στίγκα για την ενημέρωση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει!

Η Καλλιόπη Στίγκα είναι έγκριτη καθηγήτρια και μουσικολόγος και βαθιά "Θεοδωρακίστρια", αν μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον ιδιότυπο όρο, καθώς έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάδειξη του συνολικού έργου (Μουσικού, Κοινωνικού, Λογοτεχνικού και Φιλοσοφικού) του Μίκη Θεοδωράκη, τις τελευταίες δεκαετίες!

Γι' αυτό και θα μας έχει κοντά της...

Οι Συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Ακολουθεί το μήνυμα της κας Στίγκα:


Αθήνα, 16.6.2015

Προς τους συντελεστές του Θεοδωρακισμού



Καλησπέρα σας,


Με το άρθρο σας «2015: Έτος Μίκη Θεοδωράκη για την Υφήλιο» το οποίο δημοσιεύσατε στις 7.5.2015, ενημερώνατε μεταξύ άλλων τους «ακόλουθους» του «θεοδωρακισμού» σχετικά με τη διοργάνωση του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Μίκης Θεοδωράκης: Ποίηση, Μουσική και Πολιτική» που θα ελάμβανε χώρα στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου 2015.

Ως μέλος της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και κυρίως ως εκείνη που εμπνεύστηκε το όλο εγχείρημα, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι ανυπέρβλητα εμπόδια- οργανωτικής και οικονομικής φύσεως- και άλλα ουσιαστικότερα και βαθύτερα αίτια, οδήγησαν στην ακύρωση του Συνεδρίου.

Η ακύρωση αυτής της προσπάθειας ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο την πεποίθησή μου ότι η ανάγκη βαθιάς μελέτης, προώθησης και προβολής τόσο του μουσικού όσο και του φιλοσοφικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη είναι επιτακτική.

Συνεχίζω την προσπάθεια που ξεκίνησα πριν είκοσι σχεδόν χρόνια, μελετώντας και γράφοντας για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, του ανθρώπου που σημάδεψε ανεξίτηλα τη σκέψη μου και που διαμόρφωσε την προσωπικότητά μου.

Ελπίζω να σας έχω κοντά μου...


Δρ. Καλλιόπη Στίγκα
Μουσικολόγος - Εκπαιδευτικός Β'μιας Εκπ/σης
Εισηγήτρια για τη Μουσική (ΙΕΠ)
Université Lumière Lyon II

Σχόλια

  1. ΚΡΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ !!!
    Α. Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ19 Ιουνίου 2015 στις 10:37 π.μ.

    Νομίζω στη προτελευταία της παράγραφο η κα Στίγκα εξηγεί -αρκετά κατανοητά!- τα αίτια της ματαίωσης...

    Αξίες όπως η Αντίσταση, η Δημοκρατία, η Ειρήνη, ο Αγώνας, το Πνεύμα και ο Πολιτισμός πρέπει να επανέλθουν στο λεξιλόγιο του Ευρωπαίου, για να μπορέσει να εκτιμήσει τα όσα πρεσβεύει με τον Λόγο και το Έργο του ο Μίκης Θεοδωράκης...

    Με εκτίμηση,

    Χρ. Σωτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.