Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Λ.Διαβάστε επίσης:
ΣΤΗΛΗ: ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ (όλες οι σχετικές αναρτήσεις)
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η απόφαση της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών να διοργανώσει τη σημερινή εκδήλωση με θέμα ένα όραμα που επί τόσες δεκαετίες προσπαθώ να στηρίξω, με την ελπίδα να το ενστερνισθούν όλο και περισσότεροι, ώστε μια μέρα να γίνει πραγματικότητα και να δώσει την οριστική λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Ένα όραμα που ανέπτυξα για πρώτη φορά «επίσημα» με την Εισήγησή μου στο Συμπόσιο για τον Σοσιαλισμό και τον Πολιτισμό που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά το 1977 με πρωτοβουλία μου και με συμμετοχή επιφανών πολιτικών και ανθρώπων του Πνεύματος από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, αργότερα, στα 1987 και 1988 σε δύο Συνέδρια στο Tuebingen και στην Κολωνία αντίστοιχα αλλά και στα 1990 με την πρότασή μου «Δελφοί-Επιδαύρια-Η Ελλάδα Κέντρο Πολιτισμού της Ευρώπης».

Γι’ αυτό και το θεωρώ τόσο σπουδαίο που άνθρωποι του Πνεύματος, οι Έλληνες Λογοτέχνες, ασχολούνται με αυτό, το ερευνούν και το αναλύουν.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω θερμότατα τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Λ. κ. Κώστα Καρούσο, τον ποιητή κ. Νίκο Ρίγγα, καθώς και όλα τα μέλη της Ε.Ε.Λ.

Και βέβαια να προσθέσω ότι είναι εξαιρετική τιμή για μένα η συμμετοχή του Καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη που έχει αναλάβει την κύρια ομιλία της εκδήλωσης.

Η κοινή μας πάλη ενάντια στο Μνημόνιο και το Πολιτικό μας Σύστημα, μάς έφερε πολύ κοντά. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να γνωρίσω καλά τον Καθηγητή Κασιμάτη και να εκτιμήσω το βάθος της Σκέψης του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Δεν ήταν εύκολες οι μέρες που ζήσαμε σχεδόν μόνοι, δεδομένου ότι η σήψη έχει πια γενικευθεί. Όμως ο φόβος και ο συμβιβασμός που μας περιβάλλουν δεν τον επτόησε. Αντίθετα ήταν και παραμένει όρθιος στις επάλξεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δοκιμαζόμενου Λαού μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η εκτίμηση και η φιλία του είναι για μένα δώρο ανεκτίμητο και οι δημόσιες ευχαριστίες μου στο πρόσωπό του είναι φτωχές μπροστά στην αγάπη, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μου.

Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι τουλάχιστον οι νεότεροι να δουν τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα.

Αθήνα, 18.5.2015
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.