Ανέκδοτο βίντεο Θεοδωράκη - Φλωράκη από ερασιτεχνική λήψη! (βίντεο)

Μπροστά σε μία απρόσμενη έκπληξη βρεθήκαμε τη Κυριακή 17/5/2015, ημέρα που ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, δημοσίευσε για πρώτη φορά δικό του ερασιτεχνικό βίντεο του εορτασμού των 72 χρόνων του Μίκη Θεοδωράκη (1997) στο Βραχάτι, παρουσία του Χαρίλαου Φλωράκη!

Στιγμές απλές, καθημερινές, οικογενειακές, που όμως πλέον καθίστανται ιστορικές, λόγω των προσωπικοτήτων που λαμβάνουν μέρος σε αυτές!

Στο βίντεο διακρίνονται επίσης τα μέλη της οικογένειας Θεοδωράκη, η σύζυγος του Μίκη, Μυρτώ, τα παιδιά Μαργαρίτα και Γιώργος (πίσω από τη κάμερα!) και τα εγγόνια, αλλά και αρκετοί καλλιτέχνες που τίμησαν με τη παρουσία τους τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πέτρος Γαϊτάνος κ.α.

Χαρακτηριστικές και συγκινητικές στιγμές, η πρόποση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη στον "άνθρωπο που αγαπά περισσότερο", αλλά και και η στιγμή που πήρε τον λόγο ο "Καπετάνιος", Χαρίλαος Φλωράκης, αναφέροντας: "Όταν πολλοί σε πετροβολούσαν, εγώ στάθηκα κοντά σου. Και στάθηκα γιατί πάντα σε εκτιμούσα και σαν Αγωνιστή και σαν Δημιουργό. Και θα επαναλάβω κάτι που είπα και δημόσια' Θα περάσουν 200-300 χρόνια και θα ρωτάμε τους νέους <<Ποιον γνωρίζετε;>> και θα απαντούν <<Εκείνον>> (σ.σ.: δείχνοντας τον Μίκη). Και ένα δεύτερο που είπα, είναι πως σε όλες τις σοβαρές καμπές του Κινήματος, ο Θεοδωράκης δε λούφαξε, έδωκε το δικό του παρών, που άλλοι συμφωνούσαν και άλλοι διαφωνούσαν. Έδωσε όμως το παρών! Κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση!"

Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Θεοδωράκη και του είμαστε ευγνώμονες για τη δημοσίευση του βίντεο!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Βραχάτι 1997 - Γενέθλια Μίκη Θεοδωράκη 



Σχόλια

  1. Το αφιερώνω εξαιρετικά σε κάποια μέλη και κάποιους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που επί 30 χρόνια λένε τον Μίκη "δεξιό", "ρεφορμιστή" και άλλα τέτοια καλολογικά στοιχεία.
    Σε κάποιους από το ΚΚΕ που λένε "και ο Μίκης καλός μουσικός είναι", τονίζοντας το "και". Σ' εκείνους απο το ΚΚΕ που τους πειράζει που ο Μίκης διατέλεσε υπουργός της Οικουμενικής Κυβέρνησης, ενώ προσκυνάνε τους μουσικούς , τέως, υπουργούς πολιτισμού του Πασοκ, συνεργάτες των δισκογραφικών που απαγορεύουν στα ραδιόφωνα να παίζουν Μίκη.


    Ο κομουνισμός θα είναι πάντα το μεγάλο όραμα του Μίκη και είναι νικητής.
    Για τον κομουνισμό μιλάει σε κάθε του λέξη και σε κάθε του τραγούδι. Αλλά επειδή είναι έξυπνος το λέει έξυπνα. Αλλά τον διαλεκτικό κομουνισμό, όχι τον δογματικό, τον χωρίς μαρξισμό "κομουνισμό". Τον κομουνισμό της κοινωνίας των αγγέλων. Ουτοπία θα πουν κάποιοι. Ναι, αλλά η οιυτοπία είναι το λιμάνι απ' όπου ξεκινάει το καράβι της ιστορίας, που είπε κι ένας σοφός. Κι η Σπίθα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η συνέχεια της Εαμικής ιδεολογίας, με απώτερο στρατηγικό στόχο τον διαλεκτικό σοσιαλισμό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δικό του το έλλειμμα.
    Γεια σου Μίκη λεβέντη!
    Και συγχώραμε που τα λέω στον αέρα αυτά. Αλλά κάποτε ας πούμε τα πράματα με τ' όνομά τους. Πνιγόμαστε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μίκης υπήρξε μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα , που δεν μπορείς να τον "παγιδεύσεις" στο δίπολο "αριστερά - δεξιά" . Η ζωή και το έργο του αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού από κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από την πολιτική του ιδεολογία . Σαφώς και αρκετά έργα του Μίκη έχουν πολιτική τοποθέτηση , αλλά αναφέρονται σε πανανθρώπινες αξίες και ξεφεύγουν από τα πλαίσια ενός κομματικού χώρου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.