Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Τεράστια επιτυχία το ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ με τον Βασίλη Λέκκα στην Αυστραλία

Με τεράστια, άνευ προηγουμένου, επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ με λαϊκό τραγουδιστή τον Βασίλη Λέκκα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο City Recital Hall!


Το λαϊκό ορατόριο «'Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και με βασικό ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, την Παρασκευή (18-4-2015), υπό την διεύθυνση του ομογενούς μαέστρου Τζορτζ Έλλις και η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Η συμφωνική ορχήστρα αποτελείτο από 35 μέλη, ενώ συμμετείχε η 60μελής χορωδία Millennium Choir. Η λαϊκή ορχήστρα σχηματίστηκε υπό την ευθύνη του Γιώργου Δούκα. Τον ρόλο του αφηγητή είχε ο Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Αντώνης Νικολακόπουλος, ενώ ψάλτης ήταν ο Tino Stylianou.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

"Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει.Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.