Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Η μουσική του Μίκη και... 150 χορευτές στη Μύκονο!
Ενα μοναδικό και ξεχωριστό θέαμα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Μυκόνου ανήμερα την Κυριακή των Βαϊων. Μια ομάδα 150 ερασιτεχνών χορευτών χόρεψαν παραδοσιακό μυκονιάτικο χασάπικο με συγχρονισμένα βήματα 25 φιγούρων που τους δίδαξε με κέφι και μεράκι ο σπεσιαλίστας τους είδους, Μυκονιάτης, Ιωάννης Βλασσόπουλος και η σύζυγός του, Άννα.

Οι χορευτές, ηλικίας από 8 έως 70 ετών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό χόρευοντας με περίτεχνο τρόπο στον ρυθμό διάσημων μελωδιών του Μίκη Θεοδωράκη και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

"Ένα το χελιδόνι" και "της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" δύο τραγούδια που παρά τα χρόνια που έχουν περάσει παραμένουν επίκαιρα, χόρεψαν οι μαθητές αλλά και έμπειροι χορευτές του χασάπικου, που από τον Γενάρη ξεκίνησαν το χορό και παρουσίασαν αυτό το υπέροχο θέαμα στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει δυνατή, όσο οι ανθρώπινοι κρίκοι της δεν χαλαρώνουν, ούτε λυγίζουν και παραμένουν ενωμένοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επιπροσθέτως, σκοπός του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν να αναδειχθεί μια άλλη Μύκονος από αυτή που μονομερώς παρουσιάζεται από τα MME, μια Μύκονος που έχει παράδοση και πολιτισμό που οι κάτοικοί της με πάθος διατηρούν από γενιά σε γενιά.

Μετά το συγχρονισμένο χασάπικο, ακολούθησε γλέντι με ελληνική παραδοσιακή μουσική που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μαθήματα χασάπικου παραδίδονταν από τους Άννα και Ιωάννη Βλασσόπουλο αφιλοκερδώς στο πλαίσιο ενός συνόλου εθελοντικών δραστηριοτήτων σε πολλά αντικείμενα που πραγματοποιούνται κάθε χειμώνα στην Μύκονο αποδεικνύοντας ότι η ζωή συνεχίζεται και τους κρύους μήνες από τον ντόπιο πληθυσμό με πλήθος ενδιαφερόντων. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!


Πηγή: 
www.mykonoslive.tv
www.mykonosdaily.gr
1 σχόλιο:

  1. Τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις σε όλα τα νησιά μας, είναι ωραίο να πραγματοποιούνται, ακόμα καλύτερα και τους θερινούς μήνες, για να συμμετέχουν και οι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό!
    Ό,τι καλύτερο μας έχει απομείνει! Ο Πολιτισμός Μας!
    Συγχαρητήρια στην Μύκονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.