Κασιμάτης: «Εγκληματικός οργανισμός» το ΤΑΙΠΕΔ

Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα

«Εγκληματικό οργανισμό» αποκάλεσε το ΤΑΙΠΕΔ ο συνταγματολόγος και καθηγητής της Νομικής Σχολής, Γεώργιος Κασιμάτης, και πρόσθεσε ότι η φράση του δεν συνιστά περιύβριση αρχής, καθώς η σύσταση και οι αρχές λειτουργίας του, που θεσπίστηκαν με τον νόμο 3896/2011 κατ’ εφαρμογήν του Μνημονίου, έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, αλλά και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Η τοποθέτηση-καταπέλτης έγινε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Φίλοι της Γης και η Πρωτοβουλία Πολιτών και ήταν -στην ουσία- η αφετηρία της κίνησης για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία καλούνται να πάρουν σαφή θέση όλα τα κόμματα.

«Είναι το όργανο με το οποίο αυτοκτονεί το Ελληνικό Δημόσιο», παρατήρησε ο Γιώργος Χριστοφορίδης από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και τόνισε ότι με τον θεσμό του ΕΣΧΑΔΑ ανατράπηκε η πολεοδομική νομοθεσία στο όνομα των επενδύσεων.

Διαχειρίζεται δημόσια «φιλέτα»1,3 τρισ. ευρώ!

Στην πράξη το ΤΑΙΠΕΔ διαχειρίζεται δημόσια «φιλέτα» συνολικού ύψους 1,3 τρισ. ευρώ! «Το ποσό δεν έχει εγγραφεί ποτέ στο ενεργητικό του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί θα αρκούσε, για να υπερκαλυφθεί το δημόσιο χρέος», αποκάλυψε ο δικηγόρος Π. Πολιτόπουλος, που δραστηριοποιείται για τη διάσωση του Ελληνικού.

Με βάση τον ιδρυτικό νόμο, στο Ταμείο εντάσσεται μόνον η ιδιωτική περιουσία, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκτείνει τη δράση του σε ακίνητα εθνικής σημασίας, οικολογικού ενδιαφέροντος, ακόμα και μνημεία.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/kasimatis-egklimatikos-organismos-taiped

Σχόλια

  1. Σπίθα Παπάγου-Χολαργού22 Ιανουαρίου 2015 στις 10:09 μ.μ.

    Σκανδαλώδης, απαράδεκτη και αντεθνική ήταν η καταψήφιση (στις 19/10/2014) από την Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα της τροπολογίας, που κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα», για να συμπεριληφθεί και να συμπληρώσει το «άμεσο πακέτο» των ρυθμίσεων των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης.

    Η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας:

    Πρώτον: Δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών.
    Δεύτερον: Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων και στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας, με προτεραιότητα τους τομείς δημόσιων αγαθών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και υποδομών.
    Τρίτον: Άμεσα ουσιαστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας ριζικής προοδευτικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος, με στόχο την κατάργηση της ασυλίας και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων περιουσιών.

    Παραθέτουμε την πρόταση όπως έχει αναρτηθεί στο http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18165:2014-10-19-19-00-15&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    Πρόθεσή μας δεν είναι να υποστηρίξουμε την «Αριστερή Πλατφόρμα». Αντιθέτως πιστεύουμε ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» λειτουργεί ως ανάχωμα σε πιθανή διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τ’ αριστερά, μοιράζοντας ελπίδες στα μέλη και τους ψηφοφόρους της Αριστεράς για πιθανή επαναστατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στόχος μας είναι να καταδείξουμε την κλιμακούμενη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στις ξένες δυνάμεις της εξάρτησης. Υποταγή για την οποία επανειλημμένα έχουμε μιλήσει από το 2012 μέχρι σήμερα.

    Εδικά για το ΤΑΙΠΕΔ να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Διότι παραχωρεί, στην ουσία, ακίνητη περιουσία του ελληνικού κράτους, εντός 10 ημερών, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς ο αγοραστής να πληρώσει φόρους στο κράτος. Ο αγοραστής πρέπει να είναι της επιλογής των δανειστών, δηλαδή της τρόικας. Σε περίπτωση που ο αγοραστής προβεί σε επένδυση, το ελληνικό κράτος δεν δικαιούται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Όλα τα χρήματα θα πηγαίνουν στους δανειστές, οι οποίοι όμως έχουν δικαίωμα να μην τα συμπεριλάβουν στις πληρωμές έναντι του χρέους! Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ έχουν ισόβια ασυλία.

    Αλλά η πλειοψηφία του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε ότι σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα καταργήσει άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ!

    Αν αυτό δεν δηλώνει, τουλάχιστον, αμβλυμμένη συνείδηση και παράδοση στις δυνάμεις της ολιγαρχίας, τότε τί άλλο περιμένουμε για να δούμε ξεκάθαρα το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ;

    Όσο η βάση της Αριστεράς συνολικά δεν θέλει να κατανοήσει πού οδηγεί σύσσωμο το πολιτικό σύστημα τη Χώρα, τόσο θα απομακρύνεται η προοπτική για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις ξένες δυνάμεις, τόσο θα κλιμακώνεται η διάλυση της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό.

    Όσο ο κόσμος της Αριστεράς θεωρεί ότι το πρόβλημα σήμερα εστιάζεται σε κάποια μισθολογική αύξηση και στην παροχή συσσιτίων, τόσο ο οικονομικός ιμπεριαλισμός θα επελαύνει θριαμβευτικά με τραγικές συνέπειες για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας.

    Όσο ο κόσμος της Αριστεράς παραμένει εγκλωβισμένος στο θυμικό του και στα διλλήματα που πάντοτε θέτει η αντίδραση, τόσο διακυβεύεται το μέλλον της αριστερής ιδεολογίας μέσα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας σήμερα και αύριο στη συνείδηση των λαών της Ευρώπης.

    Τα μέλη, οι ψηφοφόροι, οι φίλοι και οι οπαδοί των κομμάτων της Αριστεράς έχουν καθήκον να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της πατρίδας, δηλώνοντας ανυπακοή στις ηγεσίες τους.

    Το ιστορικό τους χρέος είναι να βαδίσουν στο δρόμο που χάραξαν με το αίμα και τη θυσία τους οι Έλληνες αγωνιστές της Αριστεράς επί ένα σχεδόν αιώνα. Και αυτός ο δρόμος δεν είναι άλλος από την οργάνωση της παλλαϊκής αντίστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.