Συνάντηση Αλεχάντρο Κάστρο με Μίκη Θεοδωράκη



Το 2004, είχαμε γνωρίσει τον γιο του Φιντέλ Κάστρο, Αντόνιο, ως γιατρό της εθνικής ομάδας Μπέιζμπολ της Κούβας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Έντεκα χρόνια μετά, ήρθε η στιγμή να επισκεφτεί τη χώρα μας, ο έτερος γιος Κάστρο, αυτός του Ραούλ, Αλεχάντρο, για τη παρουσίαση του μεταφρασμένου στα ελληνικά πλέον βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου» (Ισπ.: El Imperio del Terror / Αγγλ.: The Empire of Terror), στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου "Αλκυονίς New star art cinema", ενώ παράλληλα θα συναντηθεί και με τον Μίκη Θεοδωράκη!

Αν μη τι άλλο, μέσα στη γενικότερη αλλοφροσύνη που επιφέρουν οι τελευταίες εξελίξεις εντός του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, η επίσκεψη ενός Κάστρο στη χώρα μας, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως οι ανατροπές δεν έρχονται στα λόγια και εύκολα, αλλά με πράξεις, ιδρώτα και αίμα...

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Ακολουθεί η ανακοίνωση από το Αλκυονίς New star art cinema:

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες, ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, στα πλαίσια της έκδοσης στα ελληνικά, του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου». 

Ο κ. Castro είναι μηχανικός με Master στις Διεθνείς Σχέσεις. Ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα -το κύριο θέμα της διδακτορικής του διατριβής- παρακολούθησε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και δημοσίευσε εργασίες πάνω στα θέματα εθνικής και διεθνούς ασφάλειας, πολιτικής επιστήμης, παγκόσμιας οικονομίας και οικονομικών, διπλωματίας και ιστορίας, διαχείρισης και εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας στη συλλογή πληροφοριών και παραγωγή αναλύσεων σε διάφορα γνωστικά πεδία καθώς και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών.

Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Αλκυονίς New star art cinema (Ioυλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας).

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 7μμ στο Studio New Star art cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 πλ. Αμερικής), ο κ. Castro θα πάρει μέρος στην εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου για την 56η επέτειο της κουβανικής επανάστασης, σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Θα προβληθεί η ταινία kangamba με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα στην οποία συμμετείχε εθελοντικά και ο κ. Castro.

Το φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου για την 56η επέτειο της κουβανικής επανάστασης, θα διαρκέσει από 8 έως 14 Ιανουαρίου στο συγκεκριμένο χώρο.

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 7μμ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στο Αλκυονίς New star art cinema και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 7μμ στην αίθουσα Σάκης Καράγιωργας ΙΙ, θα γίνει διάλεξη του κ. Castro σε φοιτητές, με την παρουσία των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη, Μιχάλη Λυμπιεράτου στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

Επίσης κατά το διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας, ο κ. Castro θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, θα επισκεφτεί ιστορικούς χώρους και Μουσεία, μεταξύ αυτών το Μουσείο Θερμοπυλών, το Χάνι της Γραβιάς, τη Γέφυρα του Γοργοπόταμου, το Μουσείο της Ακρόπολης, το πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, το μουσείο Μακρονησιωτών εξορίστων, που συμβολίζουν την αντίσταση σε διαφορετικές εποχές.

Σχόλια