Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Απάντηση στον Στέφανο Κασιμάτη της Καθημερινής

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 48 ώρες και τα γνωστά παπαγαλάκια έπιασαν πάλι δουλειά, μετά τη δήλωση / τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη στις 21-11-2014, η πρώτη ύστερα από περίπου 14 μήνες δημόσιας «σιωπής» του! 

Υπενθυμίζουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε αναγγείλει την «αποστράτευσή» του ως «μαχόμενος πολίτης» και έκτοτε δε προέβη σε κάποια δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Τη περασμένη Παρασκευή ωστόσο, επανήλθε μέσω της ιστοσελίδας του, για να υπενθυμίσει σε όλους τη δική του πεποίθηση για τη μοναδική λύση στο αδιέξοδο της χώρας, όπως την εξέφραζε άλλωστε από τη πρώτη ημέρα της ίδρυσης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», το 2010! 

Μία πεποίθηση, που όμως δε δείχνουν να υιοθετούν οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης και δη της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, γεγονός που τον οδήγησε τον Σεπτέμβριο του 2013, στην «αποστράτευσή» του. (Βλέπετε άρθρο: «Οι εκλογές και τα ρόπαλα».

Κι όμως, αυτή η πεποίθηση αποδεικνύεται καθημερινά, πως πράγματι αποτελεί τη μόνη διέξοδο! Ουδετερότητα και πλούτος της χώρας, είναι οι τρόποι διεξόδου που προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης για να απεμπλακούμε οριστικά από το «μαγκανοπήγαδο» της εξάρτησης. 

Κι εδώ έρχονται πάλι οι συστημικές δυνάμεις να αντιπαρατεθούν με τα γνωστά. ακλόνητα επιχειρήματα της δημαγωγίας και της στείρας χλεύης. Αυτό το τελευταίο μάλιστα, αποτελεί τη πιο τρανή απόδειξη της ορθότητας των απόψεων και ιδεών του Μίκη Θεοδωράκη. 

Όταν ο «εχθρός» σε κατηγορεί και σε υβρίζει, χωρίς επιχειρήματα, σημαίνει πως βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αφορμή για τα παραπάνω βέβαια, είναι το άρθρο του γνωστού κρυπτο - φασίστα συντάκτη Στέφανου Κασιμάτη, στη Κυριακάτικη Καθημερινή του ομίλου Αλαφούζου. 

Δεν θα σχολιάσουμε σε αυτό το άρθρο το απαράδεκτο και ιταμό ύφος με το οποίο αναφέρεται στον Μίκη Θεοδωράκη, διότι αυτό θα το κρίνουν οι λίγοι αναγνώστες του. Θα σχολιάσουμε όμως την ουσία των γραφομένων του. 

Ο δημοσιογράφος ξεδιάντροπα αμφισβητεί την ύπαρξη του τεραστίου εθνικού πλούτου!

Είναι βέβαιο ότι ο δημοσιογράφος δεν διάβασε την μεγαλειώδη πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη περί ουδετερότητας της Ελλάδας κατά κατά την τελετή υποδοχής του ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο δημοσιογράφος δεν διάβασε την έκθεση της deutsche bank για τα τρισεκατομμύρια του πλούτου της χώρας στην περιοχή της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως πολύ σωστά φωνάζει ο Μίκης Θεοδωράκης εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια! Είναι επίσης βέβαιο ότι ο δημοσιογράφος δεν ενημερώθηκε για τις δεκάδες επιστημονικές εκθέσεις των επιφανών επιστημόνων Α.Φώσκολου, Η.Κονοφάγου, Ν.Λυγερού και πολλών άλλων, για το ίδιο θέμα του τεράστιου Ελληνικού πλούτου που ανέρχεται σε Τρισεκατομμύρια. Είναι βέβαιο ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος ουδέποτε ενημερώθηκε για την εκδήλωση που έγινε απ' την ΣΠΙΘΑ στις 7 Νοεμβρίου 2012 με θέμα Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Αναρτούμε το link με όλες τις σχετικές ομιλίες της εκδήλωσης αυτής ώστε να ενημερωθεί έστω και τώρα.


Ποσώς ενδιαφέρει και ενοχλεί τον κ. Κασιμάτη το ότι η χώρα έχει μετατραπεί και επισήμως σε προτεκτοράτο και διοικείται από ξένους. Ποσώς ενδιαφέρει τον κ. Κασιμάτη και τους ομοίους του δημοσιογράφους και πολιτικούς το ότι η χώρα έχει εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία και μάλιστα σε καιρό ειρήνης, με δύο υπογραφές.

Αντίθετα, είναι βέβαιο ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία για να παραμείνει άγνωστο στον Ελληνικό λαό το πόσο πλούσιος είναι και το πόσο πλούσια είναι η χώρα. Να μην αξιοποιηθεί ποτέ αυτός ο πλούτος προς όφελός του, να μην είναι αφέντης ο λαός στην χώρα του, παρά να παραμείνει επαίτης και δέσμιος της ξένης εξάρτησης που μαστίζει την χώρα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες!

Πλέον ο ρόλος των λακέδων της δημοσιογραφίας είναι γνωστός στον Ελληνικό λαό ο οποίος σύντομα θα τους ξεράσει "μια για πάντα".... Αυτοί οι λακέδες της δημοσιογραφίας και την πολιτικής θα παραμείνουν για πάντα ανυπόληπτοι. Και προσκυνημένοι όπως είναι στο σάπιο και φαύλο σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα και τους Έλληνες σε αυτά τα τεράστια αδιέξοδα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Προσπαθησα να απαντησω σε αυτο το καταπτυστο αρθρο αλλα 2 φορες δεν μου δημοσιευσαν την απαντηση. Τελικα δημοσιευσαν μια πιο ηπια αναρτηση μου. Βεβαια σιχαθηκα και τους συμπατριωτες μας και τα σχολια τους απο κατω, οσο κι αν ξερω οτι ειναι χρυσαυγιτες και βοθροι δεν μπορω να μην πικραινομαι. Ηδη οι εξελιξεις με την τροικα ερχονται και διικαιωνουν αμεσα τον Μικη ως προς τις αποψεις του. Ειθε να ξυπνησουν οι Ελληνες, αλλα φοβαμαι οτι η ζημια που εχει γινε σε αυτο τον λαο 30+ χρονια τωρα με την υποβαθμιση της παιδιας, του πολιτισμου και με προβολυ προτυπων ανηθιικοτητας και διαπλοκης θα χρειαστει μια τουλαχιστο γεννια για να διορθωθει .
    Αντρεας Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Μίκη τον αντιμετώπιζαν και τον αντιμετωπίζουν οι εχθροί του πάντα με γκεμπελική νοοτροπία, στρατηγική και σχέδιο. Τηρούν την τακτική: ΠΕΣ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ. Έτσι έχουν γράψει δεκάδες κείμενα με τεράστια ψεύδη εις βάρος του και τα έχουν διοχετεύσει στο διαδίκτυο κάνοντας δεκάδες αναδημοσιεύσεις. Οι νέοι που τα διαβάζουν χωρίς να ξέρουν και χωρίς να υπάρχει η απάντηση και ο αντίλογος, μπορεί και να τα πιστέψουν. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, διότι ο Μίκης αγωνίζεται για τους νέους και για το μέλλον. Έχω την προσωπική γνώμη ότι τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.