Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Μια σημαντική δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη πριν τις εκλογές του 2004

Δ Η Λ Ω Σ Η

Επειδή ορισμένοι κύκλοι άρχισαν να με εμπλέκουν στα διάφορα προεκλογικά τους σενάρια, αναγκάζομαι να διευκρινίσω

Πρώτον ότι δεν προτίθεμαι να πολιτευτώ και

Δεύτερον ότι σκοπεύω να ψηφίσω Αριστερά. Βεβαίως θα ευχόμουν να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων της για ενιαία κάθοδο στις εκλογές. Όμως κι αν αυτό καταστεί αδύνατο, πιστεύω ότι η Αριστερά ανεξαρτήτως κομμάτων, θα πρέπει να βρεθεί ενισχυμένη στην προσεχή Βουλή για το καλό της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού και κυρίως των συμφερόντων των εργαζομένων.

Εξ άλλου τα πρόσφατα διεθνή γεγονότα με τον πόλεμο στο Ιράκ έχουν αναγάγει τα προβλήματα της Εξάρτησης και της Ειρήνης σε κύρια προβλήματα των Λαών. Γεγονός που αποδεικνύουν οι πρωτοφανείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις χώρες του κόσμου όπως και στη δική μας. Και όμως τα προβλήματα αυτά τα τόσο καίρια και ζωτικά για τον λαό μας, αποκρύπτονται επιμελώς από εκείνους που έχουν συμφέρον να τα αποκρύψουν.

Και καλά κάνουν, γιατί η μόνη δύναμη που θα μπορούσε να υψώσει αντίθετη γνώμη είναι η Αριστερά. Η Αριστερά που με μια ενιαία μάλιστα παρουσία μπορεί να δώσει την δυνατότητα έκφρασης σε όσους θα ήθελαν να προσυπογράψουν με την ψήφο τους αυτή την Αντίθεση.

Πιστεύω ακόμα ότι σ’ αυτή τη στιγμή των τεχνητών πολώσεων μέσω της εικόνας και των κατευθυνομένων δημοσιευμάτων, τυχόν ενιαία παρουσία των κομμάτων της Αριστεράς θα έδινε βήμα και φωνή σε δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους ορφανούς που ασφυκτιούν μπροστά σε εκλογικές πρακτικές που τους υποβιβάζουν, τους απωθούν και τους προσβάλλουν.

Τέλος λυπάμαι ειλικρινά για όσους δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι στις προσεχείς εκλογές δεν διακυβεύεται μόνο η ποσοτική παρουσία της Αριστεράς στη Βουλή αλλά ελλοχεύει η ίδια η απαξίωση των ιδανικών της.

17.1.2004
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.