Χρ. Πλειώτας: «Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο Μέγιστος φετινός Σπαρταθλητής του Κόσμου όλου»

“Ποιον άραγε έθιξε ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη; Ποιοι αισθάνθηκαν άβολα ακούγοντάς τον; Μπορει κάποιος θαρρετός νεοέλληνας να εξεγερθεί και να πει με το όνομά του, ότι διαφωνεί για όσα είπε ο Θεοδωράκης; Ας το πει. Σαν άνδρας όμως. Όχι σαν γυναίκα: Χαμηλά και ψιθυριστά.”

 


ΣΠΑΡΤΗ. 

Τη σκέψη και γνώμη του διατυπώνει δημόσια και μέσω του notospress.gr ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Χρήστος Πλειώτας. Με γραφή πηγαίας έμπνευσης αλλά και πιεζόμενος από όσα διαδραματίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης  δηλώνει συγκλονισμένος από το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη κι ένθερμος υποστηρικτής της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη της πόλης της Σπάρτης.

Ο κ. Πλειώτας αναφέρει συγκεκριμένα:

«Συγκλονίστηκα από το ηχητικό μήνυμα του μεγάλου των Ελλήνων δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο είχα την ευκαιρία να ακούσω ηχογραφημένο από την ιστοσελίδα του «NOTOSPRESS».

Με μόνο το άκουσμα της φωνής του ζωντανού αυτού «θρύλου» εάν πράγματι είσαι Έλληνας και νοιώθεις Έλληνας ανατριχιάζεις.

Και πολύ περισσότερο θεωρείσαι «βέβηλος» όταν ακούς Θεοδωράκη να μιλά για πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά και τον χλευάζεις!!!

Δεν είχα την τύχη – λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων – να παρευρεθώ στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ που ομολογουμένως αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός του Δήμου Σπάρτης.

Δεν είχα την χαρά να χειροκροτήσω και εγώ τον Μίκη Θεοδωράκη για τον λόγο του.

Δεν είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τους εμπνευστές αυτού του μηνύματος. Το πράττω τώρα. Συγχαρητήρια πολλά.


Μπόρεσα να γίνω κοινωνός των λέξεων και των φράσεων Θεοδωράκη μέσα από την ιστοσελίδα Σας και συγχαίρω και εσάς γι’ αυτό.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για άλλη μία φορά για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Συγχαρητήρια αξίζουν σ΄ όλους όσους συνέβαλαν να σταθεί ο «θεσμός» στο ύψος των περιστάσεων. Λάθη και παραλείψεις πάντοτε είναι μέσα στο πρόγραμμα. 

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΦΕΤΙΝΟΣ ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.

Αυτόν πρέπει να τιμήσουμε για την τιμή που μας έκανε να ακουσθεί και να διδάξει με τον λόγο του τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ προσκεκλημένους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση. 


ΝΑΙ το Σπάρταθλον είναι αθλητικό γεγονός, ποιος όμως μπορεί να αμφισβητήσει την ιδεολογική του βάση; Έτσι ξαφνικά τρέχουν τόσοι άνθρωποι από την Αθήνα στην Σπάρτη για να επαναλάβουν το τρέξιμο ενός αρχαίου Έλληνα ημεροδρόμου;

Ή μήπως αυτή η επίπονη προσπάθεια κάλυψης μίας πολύωρης και δύσκολης διαδρομής, σηματοδοτεί την ανά τους αιώνες, διαρκή ΛΑΧΤΑΡΑ της ψυχής του ανθρώπου, να ολοκληρωθεί και να «πληρώσει» το επιθυμητό  – δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχής του – όπως έπραξε τότε ο ημεροδρόμος Φειδιππίδης;

Ο Μίκης Θεοδωράκης έτρεξε στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ μία διαδρομή μεγαλύτερη όλων των Σπαρταθλητών μαζί, μία διαδρομή 2000 χρόνων και μας θύμισε ότι ο αγώνας της δικής του ζωής – όπως και των τριακοσίων του Λεωνίδα - για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ πρέπει να είναι και ο δικός μας παντοτινός αγώνας.

Μας κάλεσε όμως επιπροσθέτως να «λυπόμαστε» για όλους τους Έλληνες που λειτουργούν σήμερα ως εφιάλτες της Ελλάδος, που ξεσκονίζουν τα παπούτσια της «Τρόικα» που βοηθούν τους νεοβαρβάρους στα όσα απεργάζονται κατά της χώρας μας και των πανανθρώπινων ιδανικών που πρώτη η Ελλάδα δίδαξε.

Ποιον άραγε έθιξε ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη;

Ποιοι αισθάνθηκαν άβολα ακούγοντάς τον; 

Μπορει κάποιος θαρρετός νεοέλληνας να εξεγερθεί και να πει με το όνομά του, ότι διαφωνεί για όσα είπε ο Θεοδωράκης; Ας το πει.

Σαν άνδρας όμως. Όχι σαν γυναίκα: Χαμηλά και ψιθυριστά.

Ποιοι ενδιαφέρονται για τον εάν «χτύπησε άσχημα» ο λόγος του Θεοδωράκη στους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους Σπάρταθλον; 

Και για ποιους προσκεκλημένους ομιλούν;

Απαντώ και είναι η προσωπική μου γνώμη: Ποτέ τους και να ξανάρθουν όσοι δεν αντέχουν τέτοια λόγια ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο δικό μας Σπάρταθλον.

Κε Διευθυντά: Ο πάντα επίκαιρος «Μίκης» πρέπει κάθε χρόνο όχι μόνο στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αλλά διαρκώς και μονίμως να υπάρχει στις καρδιές μας ως ΙΔΕΑ, ως ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ως ΠΑΘΟΣ και ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Είμαι Έλληνας. Δεν μπορώ φυσικά να γίνω Θεοδωράκης… ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ γεννιέται – ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ένας κάθε 300 χρόνια. Αρκούμαι όμως να είμαι οπαδός του.

Μπορώ, κατανοώ και γνωρίζω ποιοι δεν είχαν χέρια να χειροκροτήσουν τον λόγο του Θεοδωράκη και απλά τους λυπάμαι διπλά: Πρώτον γιατί είναι αμετανόητοι και δεύτερον γιατί έχουν το πολιτικό θράσος να διακηρύττουν ότι με τον πολιτικό «ραγιαδισμό» τους σώζουν την Ελλάδα!!!

Υποστηρίζω ενθέρμως την ανακήρυξη του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ως επίτιμου Δημότη της Σπάρτης». 

Χρήστος Α. Πλειώτας
Δικηγόρος

Σχόλια