ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Είναι γνωστή η σημασία που έχει για τον Έλληνα η απόκτηση της δικής του στέγης, την οποία ο νέος νόμος με μια λέξη δημεύει.

Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο Έλληνας είναι  στενά συνδεδεμένος με το σπίτι του. Την οικία, απ’ όπου προέρχονται οι λέξεις  οίκος, οικογένεια και  κατοικία, που ήταν δημιούργημα της θεάς Εστίας. Τη Θεά αυτή οι Έλληνες τιμούσαν ιδιαίτερα, καθώς πίστευαν ότι προστάτευε όχι μόνο την οικία αλλά και το οικογενειακό άσυλο και την αρμονική οικογενειακή ζωή. Στο κέντρο κάθε σπιτιού βρισκόταν η κυκλική εστία  όπου έκαιγε η ιερή φλόγα.  Η  αμόλυντη φωτιά που άναβε μόνον από τον ήλιο. Μεγάλη συμφορά περίμενε τον οίκο αν έσβηνε η φωτιά.  Σε κάθε πόλη υπήρχε ένα άγαλμα της Θεάς όπου έκαιγε άσβηστο το Ιερό Πυρ. Αν έσβηνε, αυτό σήμαινε είτε ότι η πόλη είχε ερημωθεί είτε ότι προμηνύονταν  μεγάλη καταστροφή.

Ακόμα και σήμερα στα χωριά ακούμε τους γεροντότερους να μιλάνε για το βιός τους, έτσι που η λαλιά μας συνδέει την οικία μας  με τη ζωή (βίος).

Σύντομα οι Έλληνες θα ζήσουμε τη λεηλασία της εστίας μας από την ίδια την κυβέρνηση, ως εντεταλμένη των δυνάμεων κατοχής.

Με τον ενιαίο φόρο ακινήτων επιχειρείται  ένα βαθύ ρήγμα στην επιφάνεια της ελληνικής κοινωνίας. Αν ο τελικός  στόχος της κυβέρνησης είναι να αλωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός και να οδηγηθεί στην απόλυτη εξαθλίωση, στην απελπισία, την εγκατάλειψη, την απογοήτευση και τέλος στην υποταγή, αυτό το νέο μέτρο είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό από όσα έχουν πάρει μέχρι σήμερα. 

Τί θα πράξει και πώς θα αντισταθεί η ιστορική αριστερά για να σταματήσει αυτό το νέο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού;

Εσείς σύντροφοι Τσίπρα και Γλέζο, που προτιμήσατε το μετερίζι της Βουλής όταν εγκαταλείψατε το  Αντιστασιακό Μέτωπο τη στιγμή που γεννιόταν  στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 στην πλατεία Συντάγματος,  τί θα κάνετε; Εσύ σύντροφε Γλέζο ήσουν εκεί και έζησες αυτό που ο λαός περίμενε. Ενότητα και Αντίσταση. Εσύ όμως, το  σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, αντί για τον κακοτράχαλο  δρόμο της Αντίστασης  προτίμησες τον ίσιο δρόμο του κοινοβουλευτισμού. Κι εσύ σύντροφε Αλέξη, ακόμα να καταλάβεις ότι βρισκόμαστε σε κατοχή και το αρνήθηκες για δεύτερη φορά δημόσια. Μα δεν καταλαβαίνεις ότι μόνον σε συνθήκες κατοχής το κράτος, που έχει καταλυθεί από ξένες δυνάμεις, κατάσχει τα σπίτια των πολιτών;

Πόσο ακόμα θα συνεχίσει η Αριστερά  τον κοινοβουλευτικό αγώνα της καταψήφισης των νομοσχεδίων; Πιστεύετε σύντροφοι, ότι με αυτόν τον τρόπο θα σωθούν τα σπίτια του κόσμου;

Θα θέλαμε να θέσουμε ένα ερώτημα στο σύνολο των στελεχών, μελών, φίλων και οπαδών της Αριστεράς: Τι ωφελεί η τόση ανάγνωση του μαρξισμού και η τόσο συχνή αναφορά σε αυτόν, όταν κανένας δεν μπορεί (;) να δει την πασιφανή αντίθεση ; Ότι ο  καπιταλισμός για πρώτη φορά στην ιστορία του χτυπά μόνος του τα ίδια τα θεμέλια της ύπαρξης του: Την ατομική ιδιοκτησία. Ότι, δηλαδή, το σύστημα μας προσφέρει τα «όπλα» με τα οποία μπορούμε να το χτυπήσουμε.

Ξαναδιάβαζα αυτές τις μέρες την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στις 7 Νοεμβρίου 2012 με τίτλο: «Πατριωτικό Κίνημα αντίστασης-απαλλαγής- ανεξαρτησίας και ανάπτυξης». Γράφει ο Μίκης για τη Βουλή:

«Η λειτουργία της Βουλής των Μνημονίων χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας ως άλλοθι και βιτρίνα μιας δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μόνο το γεγονός ότι η Αντιπολίτευση δέχεται να συμμετέχει στην κραυγαλέα διακωμώδηση των ψηφοφοριών ενώ γνωρίζει ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές και επομένως αντισυνταγματικές (διότι λχ. οι εθνικές συμβάσεις απαιτείται να ψηφίζονται από τα 3/5 των βουλευτών) και ουσιαστικά κινούνται στα όρια προδοτικών ενεργειών εις βάρος του λαού μας και του έθνους, σημαίνει ότι συμμετέχει ουσιαστικά στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Τον διασπά, τον εξουδετερώνει. Με άλλα λόγια αποτελεί χρήσιμο όργανο στα χέρια όλων αυτών που μας χτυπούν αλύπητα, μας διαλύουν με στόχο να μας εξουδετερώσουν και να μας καταληστεύσουν».

Για πόσο ακόμα «χρήσιμο όργανο» σύντροφοι; Έως την τελική διάλυση του λαού  ή ακόμα παραπέρα, με μοναδικό σας στόχο την κατάκτηση της εξουσίας πάνω στα ερείπια της πατρίδας;

Αναστασία Βούλγαρη

31-10-13

Σχόλια