Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Μίκης Θεοδωράκης: Είναι Ντροπή

Αγαπητοί Αναγνώστες,
Παραθέτουμε μια παλαιότερη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη. Προσέξτε την ημερομηνία της δήλωσης. Ήταν τότε που κανένας δεν είχε καταλάβει τι είναι το μνημόνιο, τι είναι η τρόικα, τι είναι το ΔΝΤ... Ήταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ήσαν ακόμα πανίσχυροι και έξω από κάθε κριτική. Ήταν τότε που κανένας δεν είχε καταλάβει που αποσκοπούσαν και τι αποτελέσματα θα είχαν όλες αυτές οι πολιτικές και συνταγές. Ήταν η χρονιά που ο Θεοδωράκης βγήκε και πάλι μπροστά, πρώτος και μόνος, ενάντια σε αυτά που ερχόντουσαν με αστραπιαία ταχύτητα, αλλά παρόλα αυτά κανένας δεν τα έβλεπε... Ως συνήθως, για άλλη μια φορά δεν εισακούστηκε. Τα αποτελέσματα 3 ολόκληρα χρόνια μετά, τα ζει στο πετσί του καθημερινά ο Ελληνικός λαός... 

Οι Συντελεστές του Θεοδωρακισμού
 
Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.

Τα σκληρά οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβουν, θα βυθίσουν τις κοινωνικές τάξεις - τη μια μετά την άλλη - σε απόγνωση, που τελικά θα γενικευθεί και θα μας οδηγήσει σε δραματικές κοινωνικές συνθήκες και καταστάσεις.

Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται τίποτα να διορθωθεί. Γιατί οι αιτίες του ΚΑΚΟΥ δεν βρίσκονται στους αριθμούς αλλά στους ανθρώπους. Που οι πάντες εν γνώσει τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που την οδήγησαν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και όλοι μαζί.. Κι εμείς που τους ψηφίζουμε, παρακολουθούμε την κατάσταση πληγωμένοι γιατί μας ξεγέλασαν ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη ΟΛΟΙ ΟΛΩΝ και χάσαμε τον εαυτό μας και την πατρίδα μας.

Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει. 

Έτσι εκεί που φτάσαμε, τουλάχιστον ας μην ευτελιζόμαστε μπροστά στους ξένους..

Είναι ντροπή ένας λαός με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων να μην έχει 10 ικανούς ανθρώπους και να χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Αθήνα, 17.2.2010
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.