Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η Νέα Σμύρνη τίμησε το μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη! (αναδημοσίευση)


Στο κατάμεστο άλσος της πόλης ο Μίκης Θεοδωράκης τιμήθηκε από το δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη και ανακυρήχθηκε επίτιμος δημότης! Στη συνέχεια προβλήθηκε ημίωρο ντοκυμαντέρ με αποσπάσματα απο την ζωή του μεγάλου Συνθέτη στην Νέα Σμύρνη.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως έζησε τα νεανικά του χρόνια συνθέτοντας τα μουσικά έργα - σταθμούς της καλλιτεχνικής του διαδρομής που συνδέονται με την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας.

Ο Μίκης με τον Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη (δεξιά του) και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη, ο οποίος επιμελήθηκε το ντοκυμαντέρ για τη ζωή του! (Στην κεντρική φωτό διακρίνεται και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλης Χατζατουριάν).


Ο Μίκης Θεοδωράκης γνώρισε την αποθέωση από τους Νεοσμυρνιώτες, όταν πήρε τη "σκυτάλη" από το δήμαρχο της πόλης κ. Σταύρο Τζουλάκη και περιέγραψε τον έρωτά του για τη Μυρτώ, ενώ θυμήθηκε - καταχειροκροτούμενος - ότι το άλσος ήταν η ερωτική φωλιά όπου έβρισκε "καταφύγιο" με την αγαπημένη του...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.